Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry opravdu velmi zdařilé, když vidíme, co všechno se z české produkce objevuje v kinech. Scénář dělá divy a pokud máte české herecké jedničky nemusíte se bát v neúspěch. Pan Radoslav Brzobohatý mne krásně překvapil. Pár vtípků najdete, ale komedií bych to nenazýval. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od mnohých nepovažuju Marka Epsteina za zvlášť osvíceného scénáristu či spásu pro naši kinematografii. Jeho díla jsou povrchní, nepřesvědčivá a splácaná dohromady z témat jinde a lépe použitých. Možná umem Strachovým, možná náhlou duševní slabostí, přesto mě tenhle film v určitých pasážích dostal tam, kam chtěl, takže zavírám obě oči, i když to tak celou dobu nevypadalo. 70% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nijak přehnaně hloupý film, který si klade za cíl diváka trochu poučit o důležitosti vztahů s našimi nejbližšími a tedy i pohladit na duši. Tento rozměr mě trošku otravoval, raději bych, aby se dobře rozjetá cynická postava Trojana neubrala tak předvídatelným a "klišoidním" směrem. 6/10 ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jirka Strach dokazuje v každém filmu, že má nevšední režisérský talent. Rád bych viděl nějaký jeho film bez označení "televizní". Ač může být Brainstorm sebevíc vykradačský (Čas probuzení či převzaté scénky z Rainmana), jedná se na české poměry o nevšední dílko s minimem kazů, maximem hereckých výkonů a příjemným magičmem v postavě Pavla Lišky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Pani Jeklová (Klára Melíšková) sa stážuje počas psychologického sedenia, že je rada, že jej manžel herec má úspech ale ako začal aj prednášať na DAMU, naňho žiarli. V reálnom živote má Klára Melíšková skutočne za manžela herca, ktorý absolvoval odbor herectva na pražskej DAMU a v súčasnej dobe tu pôsobí ako pedagóg. Je to herec Lukáš Hlavica. (Raccoon.city)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)

Reklama

Reklama