Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (300)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Hudba z Amélie je už legendou, takže se o ní nebudu příliš rozepisovat. Tahle dokonale vyladěná hudba mě donutila poslouchat, co se hraje ve filmech. Dřív mi to všechno tak nějak zapadalo do pozadí, vše bylo stené, tuctové,... Tiersen mě naučil vnímat každý tón a ukázal mi, jakou moc má hudba ve filmu, jak dokáže zacloumat s uzlíčkem emocí. V Amélii ani tak nejde o obrovské herecké výkony. Amélie je film atmosferický, srdečný, audiovizuálně bravurně zpracovaný, občas trochu "od jinud", ale jakákoliv napodobenina nikdy nedosáhne těchto výjimečných kvalit.

plakát

Americká krása (1999) 

Kevin Spacey je zárukou dobrého filmu. Americká krása je rozhodně jeden z nej filmů s Kevinem. Zbožňuju každou vteřinu filmu. Sam Mendes vždy natočí něco tak strhujicího a silného. Že vás to zabolí a sami se nad sebou zamyslíte. Nejoblíbenější scéna z filmu? Ta úplně nej? Scéna, kdy jede Lester autem a zpívá si. "American woman....stay away from meee....." vs. Carolyn zpívající si "Nobody ... I said nobody....is gonna rain on my parade..." Jo až budu já řídit asi dopadnu jako on.

plakát

Americký sniper (2014) 

Ne, že by mě překvapilo, že spolupráce Clinta Eastwooda a Bradleyho Coopera dopadla odzborojujícím způsobem skvěle. Ale stejně mě to semlelo a to nejsem nějaký extra fanoušek do filmů z prostředí války a vojáků apod. Fakt si musím přečíst předlohu od Chrise Kyla, protože to bude asi taky hodně srdceryvný příběh. Nějak ani moc nevím, co říct. Fakt mi tenhle film hodně zaházel emocemi a ještě víc mě pak nasralo to, že Bradley nedostal za tuhle roli Oscara. Jasně, podává stabilně boží výkony, ale tohle už je liga fakt pánů herců. Smekám, klaním se a tiše obdivuji.

plakát

Americký X Factor (2011) (pořad) 

L.A. Reid mě velmi mile překvapil a jsem ráda, že je v porotě i Britney Spears, která byla obrovskou ikonou a dodnes je jednou z nejpopulárnějších zpěvaček. Bylo mi líto, že ji všichni už pomalu pohřbívali, ale jo... má na to. Demi Lovato je fajn, snaží se být na všechny milá a neponižovat je neboť toho si ve velkém užije Simon, který to občas přehání, ale už docela vyměknul...

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Tyra je ve svém oboru mistr a nápad Americké topmodelky mě baví. Jsou tam na holky tvrdí, ale v reálném světě se s nimi taky nikdo mazlit nebude.

plakát

Amorův úlet (2006) 

Z amerických rom-kom už asi nejde vytřískat víc, takže je to všechno stejné a ve finále nudné, protože pořád dokola už to nebaví nikoho. Tady mě nalákala na špek Isla Fischer - je úžasná vždy a nikdo ji nestáhne dolů. Amorův úlet je průměr. Když zrovna není nic v televizi, tak tohle je asi nejmenší zlo.

plakát

Amy (2015) 

Tahle holka si zasloužila víc... Nechť je tento dokument připomínkou její jinakosti a vyjímečného talentu.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Skvěle natočený thriller s excelentními herci v čele s Ewanem McGregorem, Tomem Hanksem a Stellanem Skarsgårdem! Výborná náboženská zápletka. Nebýt Ewana McGregora a hudby Hanse Zimmera, obávám se, že by byl snímek podprůměrný.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Někdo si ty lidi do huby vzít musel a já jsem velice ráda, že je to opravdu odborník na slovo vzatý Zdeněk Pohlreich. Občas je to vtipné, občas je to smutné, občas je to katastrofa (např. zelené maso). Pohlreich je nejen výborný moderátor, ale také skvělý kuchař. Gastronomický idol náš stát potřeboval.

plakát

Artifact (2012) 

Zajímavý dokument o tom, jak slušně řečeno kakáme umělcům (muzikantům, filmařům, spisovatelům,..) na hlavy tím, že chceme potěšení z umění zadarmo a stahujeme jako šílení. A taky o tom, že v Americe jde všem jen o prachy, akorát Jared Leto to všechno dělá z lásky, takže zpoplatní i vlastní prd. Ve zkratce. Lidstvo se zahubí vlastní blbostí.