Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (314)

plakát

A co Bob? (1991) 

Výborný film na odreagování po jehož shlédnutí mě napadá jediná věc: mám velké štěstí, že nejsem doktor Billa Murrayho:oD "Nic horšího už se stát nemůže!"

plakát

Adelheid (1969) 

Nelehká doba do sebe často splétá osudy lidí, kteří by se asi bývali nikdy nepotkali. Petr Čepek působí jako bílá vrána mezi příšlušníky RG (výborný Pavel Landovský - pro podobné role se snad narodil) i policií. Nechová se jako uzurpátor, ale hledá domov. Emma Černá jako zástupkyně německého živlu hraje skvostně - její tichý vzdor, hrdost, pohled jejích očí!

plakát

Advokátka Věra (1937) 

Poměrně příjemná komedie nepřekračující průměr prvorepublikové filmové tvorby. Oldřich Nový má své kouzlo i jako "zločinec". Pobavila mne minirolička Čeňka Šlégla - v jednom ze svých celkem asi tří záběrů v tomto filmu má v úmyslu přivonět si ke květině, kterou drží v ruce, ale místo přivonění se píchne do nosu vidličkou, jež drží v ruce druhé.

plakát

Agora (2009) 

Bez těch parádních kulis a Rachel Weisz by to nebylo ono. Klidně bych oželela i náboženské spory a soustředila se ve filmu jen na vědu. Byla by to asi nuda, ale alespoň nenásilná.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Ještě štěstí, že většina děje se odehrávala v "říši divů". Sledovat dění na povrchu bych patrně nevydržela, brrr...:oD

plakát

Alois Nebel (2011) 

Výtvarně velice zajímavé a nesmírně působivé. Jsem ráda, že jsem film viděla. Ale trochu mi vadila ta osekanost příběhu. Filmy přetékající nudou mají stopáž 180 min a tento, kde by se dal příběh hlouběji rozpracovat (hlavně pasáže z roku 1945) je odbyt 81 minutami. To mě mrzí, protože bych si tu vizuální nádheru ráda užila déle.

plakát

Amadeus (1984) 

Uvedená délka filmu mě trochu děsila, ale nakonec se ukázalo, že zcela zbytečně. Člověk by totiž klidně koukal ještě aspoň chvíli. Vážnou hudbu mám ráda a tady mě fascinovala ta lehkost, se kterou byla zakomponována do děje. I přes tu krásnou hudbu, zajímavý příběh a kvalitní herecké výkony to pro mě ale není pětihvězdičkový film, něco tomu k dokonalosti ještě chybí - možná pár listů not navíc...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Tak jsem si říkala, co neuvidím za úžasný snímek, ale můj dojem do závratných výšin nevystoupal... Filmu nejde upřít originální pojetí a zpracování - zajímavá kamera, zajímavé efekty, záliba ve zkoumání detailů a malá mozaika různých osudů. Moc se mi líbila přítomnost jakéhosi "komentátora a posunovače děje". Ale ten děj? Z mého pohledu prakticky o ničem. Škoda. Kdyby se hlavní dějová linka odvíjela trochu jinak, měla bych z celého filmu asi lepší pocit.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Divadlo jako centrální prostor pro odehrání se prakticky veškerého děje mě nadchlo. Ta lehkost a plynulost s jakou se kulisy a jednotlivé scény přelévaly jedna v druhou, stejně tak jako ostré přechody mezi odlišnými prostředími a proměnlivou atmosférou snímku - to filmu dodávalo tu pravou šťávu. Keira Knightley i Jude Law nezklamali, ale Aaron Taylor-Johson mi jako lamač dívčích/ženských (a navíc provdaných srdcí) rozhodně nepřipadal... Film byl pro mě opravdu příjemným novoročním překvapením a v prakticky liduprázdném kině jsem si těch 130 minut maximálně užila. Vizuální a hudební slast! Přesně tohle jsem už dlouho potřebovala vidět. Merci!

plakát

Anonym (2011) 

Ještě teď se mi motá hlava z té změti postav a hopsání děje sem a tam. Příběh mě také neuchvátil, čekala jsem pátrání po možném autorovi, ale tady se to prostě jednomu přišilo a hotovo. Sympatie k postavám jsem v sobě nenalezla. Stopáž 130 min mi přišla nekonečná. Film mě opravdu zklamal. Ach jo.