Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (174)

plakát

První člověk (2018) 

Vesmír, samota, odhodlání, oběti. Film roku.

plakát

Anthropoid (2016) 

Příjemně překvapivě jeden z nejlepších filmů 2016. Hrubá neznalost předlohy nejspíš hodně pomohla.

plakát

Interstellar (2014) 

Interstellar překonává úplně všechno a všechno je v něm úplně mimo slova nebo minimálně boží. Škála, příběh, hudba, hrátky s fyzikou, herci, rezonance. Jediný pseudo-nedostatek Interstellaru je, že má tolik emocí, že ostatní Nolanovy filmy najednou vypadají trochu jako tundra. Ani jsem moc nečekal, že ještě budu někdy z filmu tak mimo jako z Matrixu, ale shit happens.

plakát

Zmizelá (2014) 

Výborný a příjemně hrozně nepříjemný Fincher. Hutné a plnokrevné. A chce to repete.

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Kdykoli Archera popíšu jako "kdyby byl Bond animované nonšalantní hovado, chlastal a sem tam si dal prostitutku", z nějakého důvodu skoro nikdo nezareaguje nadšeně. Možná bych měl začít dodávat, že je to narvané chytrým humorem, výbornýma nápadama a je to skvěle stylizované.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Für mich, mein liebes, protipól průměrného hodnocení! Pryč je vyumělkovanost LotRa, u kterého jsem měl pořád pocit, že na mě občas z nudy místo postav mluví igelitové sáčky nalité voskem (těžko říct, kde jsem tenhle příměr vzal). Hobbit šlape, vtahuje, napíná, epikuje a dělá další hromadu blbin, o kterých se LotRandovi ani nezdálo. A bdsm+dom/sub hrátky s předlohou zcela ftw. P.S.: HFR je jenom o zvyku. Jakmile jej překonáte (nebo si jej vytvoříte), budete spokojeností spokojení. P.P.S.: Dabing je výborný a písně se dají příjemně přežít.

plakát

Kronika (2012) 

Och, jistě, můj dobrý sire, že to není plnopalebných pět hvězdic! Leč podobně bumbudlíkovatou a minimalisticky královskou podívanou jsme už v Impériu notně drahně dobu neměli. Nemohu tedy než volit evaluaci maximální. Třeskutálně ultradostné.