Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Saltová (2010) 

Podle mě, nejlepší akční film tohoto roku. Jemně přehnané, jako starý Bond a nepředvídatelně zamotané, jako Born! Dobrá popcornová zábava, rozhodně si ji nenechejte ujít!

plakát

Kajínek (2010) 

Kajínek – poctivě vydřený thriller. Petr Jákl, alespoň pro mě, ze sebe strhl nálepku „režírujícího kaskadéra“. Měl jsem totiž možnost vidět zajímavě zpracovaný film o našem nejpopulárnějším vězni. Nadchla mě kreativní práce s kamerou, a to nejen skokovým přibližováním, detaily záběrů, ale i úhly pohledu, které vás vtahují do děje. Navíc jednotlivé obrazy (leckdy do ticha) prořezávají výrazné a ostré zvuky. Podobné jste mohli slyšet v americké hororové sérii Saw. Na druhou stranu děj vyvažuje citlivě zpracovaná hudba dokreslující akční i klidné části filmu. Dobrá volba byla v případě hlavního aktéra Kajínka, kterého pokorně, ale skvostně hraje ruský herec Konstantin Lavroněnko. I v dalších rolích jsem si užil dobře zvolené herce. Pomstou motivovaná advokátka Pokorová ztvárněná Tatianou Vilhelmovou anebo bývalý bezpáteřní policista Novotný s tváří Vladimíra Dlouhého. Čistě pro větší autentičnost bych ale rád ve vedlejších rolích viděl méně známé herce. Jako v případě Kajínkova spoluvězně Křižíka v podobě Václava „Noida“ Bárty (autor hudby k filmu) a nechtěně vtipné Alice Bendové v roli jeho manželky, u níž se nakonec Kajínek po svém slavném útěku schovává. Charaktery jednotlivých postav si už ale můžete sami odhalit v průběhu 118 minut. Děj filmu mapuje většinou již známá fakta, přes útěky vězně až po marné pokusy o obnovení procesu. Jednotlivé nitky příběhu se postupně spojují, ale s osudem postav příběhu si zahrává zcela někdo jiný. Kdo? To už naleznete ve filmu, který vás možná donutí přiklonit se na stranu hlavní postavy, přesto i tak zůstává poměrně dost nezodpovězených otázek.

plakát

Počátek (2010) 

Počátek – chytrý akční film? Ano! Režisér Christopher Nolan ukázal už u Temného rytíře, že umí natočit akční film, který vás vizuálně i herecky strhne. Bohužel komiksová postava Jokera je pořád stále komiksovou, i když z ní reálný anarchista a psychopat přímo čiší. Počátek je chytrý akční film, který toto řešit nemusí. Strhne vaši pozornost, nutí váš mozek přemýšlet, oči si užívají vizuální zpracování a do vašich uší proudí ve vlnách až hororová hudba od Hanse Zimmera (Gladiátor). V této sci-fi se hlavní hrdina jmenuje Dom Cobb (Leonardo DiCaprio). Pracuje pro firmu, která krade myšlenky úspěšným lidem, aby tak získala jejich nápady a prodala je. To všechno se děje nic netušícímu člověku během jeho snu, který Cobbův tým navrhne a zinscenuje do úspěšného finále. Cobb je už dlouho sám, musel utéct od svých dvou dětí a nechat je prarodičům, protože byl obviněn z vraždy své manželky. Aby očistil svoje jméno a mohl se vrátit k rodině, vezme poslední zakázku. Úkolem v tomto případě není ukrást nápad, ale vnuknout myšlenku. Čekají vás hned čtyři dějové linie v sobě a v každé hlubší vrstvě plyne čas pomaleji než v té předchozí. Ale každý sen se může začít hroutit, a protože Cobb má ve své hlavě stále zakořeněné představy své manželky, může se celý plán díky jeho pocitu viny pokazit. Ve filmu vás ale čeká ještě mnohem víc překvapení schovaných ve 148 minutách děje s originálním koncem. Vím jen jedno, budete to chtít vidět znovu!

plakát

New Yorku, miluji Tě! (2008) 

Chápu, proč tomuhle filmu amici nepřišli na chuť a evropani ho budou milovat! U mě 80%

plakát

Nějak se to komplikuje (2009) 

Užijete si slušnou zábavu a 100% Meryl! Nejlepší hláška: Ano, mám ráda hodně spermatu Nejlepší scéna: Meryl na trávě.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Lítám v tom, skvělý film od režiséra Juno! Jestli máte rádi chytré komedie, tak vás George Clooney bude bavit. U mě 80%

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Za mě 10%, a to za scénu s Umou Thurman, je excelentní, ale jen dvě minuty. No a film? Celou dobu jsem se ptal sám sebe proč neodejdu, ale sebemrskačky jsem čekal, čím mě ještě dokážou víc vytočit. Za trest. Pokud chcete pochopit jak se baví nová generace, tak prosím...

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

100% přeslazené, ale naštěstí tak vtipné, že to vydržíte vidět i vícekrát v životě a rádi. Za mě 50%! Nejlepší je narážka Julie Roberts v titulcích v závěru filmu na Pretty woman "na téhle ulici už jsem nakupovala, ale nemám na to hezké vzpomínky..."

plakát

Vlkodlak (2010) 

Škoda, že nový Vlkodlak je jen klasikovou v novém. Není důvod si ho zamilovat. Mnohem zábavnější je devět let starý film: Bratrstvo vlků - Hon na bestii s Monicou Bellucci. Za mě Vlkodlak 50%