Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (453)

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Luxusní! Krásná práce s adaptováním, výpravou, a především s Herculem. Jedinečný úkaz, kdy Branagh dokáže famózním knírem zahrát více emocí než Bruce Willis celým tělem, ve všem svých filmech za posledních 5 let.

plakát

Red Notice (2021) 

Jen neskutečně sterilní nuda před zeleným plátnem, aneb jak tři největší hvězdy současnosti dokáží natočit horší film než jsou Babovřesky.

plakát

Ambulance (2022) 

Bay si sakra oblíbil drony a citování sama sebe. Sanitku po téhle šílenosti určitě budete potřebovat, jelikož bez akutní transplantace mozku to přežijí jen ryzí fandové.

plakát

Batman (2022) 

Konečně pořádný sequal Stmívání. Pokud se z Mostu stane milionová metropole, nejspíš dopadne jak Gotham. Všechno je tu hnusný, špinavý a zkorumpovaný, i Vémola by si 2x rozmyslel po setmění jít nakupovat do zverimexu. Super detektivka, jen škoda slabšího konce.

plakát

Babicova televize (2021) (pořad) 

10/10 na stupnici čimičuri. Absolutně bezprostřední a od srdíčka dělaná show, jenž se jednou stane kultovním dílem, stejně jako jsou Kmotr nebo Pulp Fiction dnes.

plakát

Víkend na chatě (2020) 

Komedie? Vážně? :-D Zasmál jsem se až tomuto popisu žánru. Klasické shledání kamarádů z mládí, jemuž chybí vtip i zajímavé postavy. Nejedenkrát jsem si vzpomněl na českou Vybíjenou, která je podobně strašná, ale aspoň byla vidět snaha o nějaký humor, či potencionálně vtipné charaktery, a ne pouze nudné hrabání v minulosti. Ty subjektivní 4 hodiny, které tohle severské drama má, by se daly přirovnat k čekání na tmu, při polárním dnu.

plakát

Frčíme (2020) 

Fajn oddychovka, kde představený svět je mnohem zajímavější než samotný příběh. Nějaký filmový spin-off bych více než uvítal. 70%

plakát

Joker (2019) 

Nemainstreamová komiksovka, která představuje (konečně!) antihrdinu v pravé špinavé, reálné a nepříjemné podobě. Doslova niterní pohled do hlavy blázna, který se snaží vyrovnat se svým bezútěšným životem, ale bohužel kvůli vlivu chřadnoucí morálky společnosti směřuje k nevyhnutelné katarzi, u níž je čím dál více jasné, že skončí buď hodně špatně nebo ještě hůř.

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Těžce neautentický pohled do obyčejného života neonacisty? Dost pochybuji. Samotný portrét "hrdiny" funguje pouze na základní úrovni, které představuje primitivní část národa a nabízí sebeuspokojující pocit nadřazenosti, eventuálně humor v duchu Výměny manželek, či Prostřena. Závěrečná katarze, ke které celý film směřuje, přináší maximálně stud a nenávist k režisérovi.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Od puberty jsem se těšil na dvě věci, na první s.. ehm víte co, a až uvidím na pořádném plátně Batmana, Supermana, Wonder Woman, Aquamana, no prostě celou Justice League pohromadě! Přičemž dlouho mi přišlo nemyslitelné, že s těmito postavami a obrovskou zásobárnou originálních komiksů, může vzniknout něco takhle neuvěřitelně bezpohlavního. I když ironicky si na konci připadá člověk lehce zneužitý. Úplně bez vlastní tváře samozřejmě film není, Snyder jde cítit na zpomalovačky daleko, což by nevadilo. Jenže samotný děj, přestavení jednotlivých charakterů spolu s dalším wtf záporákem, či v poslední době oblíbenou "zlou" hmotou, viz Suicide Squad, X-Men: Apocalypse, Strážci Galaxie 2,...tvoří jednoduše další osobní útok na fanoušky.