Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Strážce pořádku - Město strachu (2023) (série) 

Jakožto milovník Justified nebudu objektivní. Je to natahovaný, není to moc chytrý, chybí mi Harlan, některé aspekty původního seriálu a kdyby to nebylo Justified, tak to možná nedokoukám...ALE panebože, jak je Raylan pořád boží a Timothy jakbysmet. Miluju ho a když se na konci opřel o vrata a jen tak koukal, začal jsem si pohrávat s otázkou, jestli není náhodou Šumperk county připravený na Jardu v kovbojským klobouku...? Pět nesmyslných a neobjektivních Stetsonů 6x Beaver.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Asi ne pět čistých, ale čtyři je přece jen málo... Scorsese je nekompromisní, nedává nám nic zadarmo a moje největší výtka, že mi chybělo trochu napětí a šmrncu je asi něco, o co vůbec neusiloval. Když jsem si po dvou a půl hodinách říkal, že se to přece jen trochu rozpadá, přikoval mě do sedačky Leo s jeho výpovědí. DiCaprio je úžasnej a i když jeho Ernest působí ze začátku jako další přepálená performance pro Oscary, na konci jsem mu to žral i s navijákem. A De Niro nádherně zúročil toho milýho dědečka, ve kterýho se postupem let přetransformoval a jeho King je doslova vlk v rouše beránčím. Nejvíc mě pak asi zklamal úplný konec, kdy bych si přece jen představoval nějakou katarzi a obešel se bez shrnutí historie. Všechny výtky ale stranou, je to obrovskej film, možná ne takovej, jakej jsem si od Martyho vysnil, ale pořád je to něco, co by člověk měl vidět a na velkým plátně. Necelých pět inzulínových injekcí. PS: a málem bych zapomněl na Lily Gladstone. Je nádherná a dokonalá.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Je to monumentální, je to obrovský, je to filmový. Nolan už asi ani neumí natočit film, kterej by z pohledu audio-vizuálního selhal a nedodal zážitek. Co se týče děje a toho, o čem film vypráví, asi bych si to taky dokázal představit lépe nebo jinak a když už se Nolan rozhodl vyprávět o téhle části Oppieho (tak já mu familiárně říkám) života, tak bych očekával, že to povede k nějaké větší pointě, katarzi, že to prostě bude směřovat k monumentální tečce. Ale ono to jen tak odvypráví a závěr trochu vyšumí, pořád je to ale neskutečnej filmovej zážitek, nervy drásající pecka a kino lahůdka a dát tomu míň než pět prostě nemůžu. Pět do sedačky vpalujících hřibů.

plakát

Aftersun (2022) 

This is our last dance. Pro mě, jakožto otce dvou dcer, trefa do černého. Chtěl bych o Aftersun strašně moc napsat, ale je lepší o něm nic moc nevědět, aby si člověk užil jeho atmosféru. Miluju ten film, miluju ústřední dvojici a jejich protagonisty, kteří jsou přesní, Under Pressure už pro mě nikdy nebude jako dřív a plakal jsem. To asi stačí... Pět all inclusive pásků. PS: a je to debut...wow.

plakát

Ted Lasso - Série 3 (2023) (série) 

Stejně jako Ted i Ted Lasso the seriál sklízí v třetí řadě zasloužené ovoce. Celý seriálový tým se nádherně sehrál a divák se může nechat dojímat fotbalovou pohádkou. A i když je totální odtržení od reality třetí řadou dokonáno, na závěr jsem i slzičku uronil, když jsem s touhle bezva partou loučil. Tak snad Apple tuhle dojnou krávu neutratí a Ted se vrátí získat titul v Lize mistrů a naše srdce počtvrté. Pět máslových sušenek.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Neskutečnej nářez. Už jednička byla totální masakr a tohle jde ještě o krok dál a já byl ještě spokojenější. Tohle je comicsový film pro jednadvacátý století. Moderní, meta, vždy nad věcí, zároveň ale neztrácí duši a stojí na dobře napsaných postavách. Pět ukazujících Spider-manů.

plakát

Perníkový táta - Série 1 (2008) (série) 

Walter je neskutečnej, ty dvě slepice bych zabil, Tuco je miláček k pohledání a já si konečně doplnil tuhle legendu. Ano quality TV nás namlsala, takže člověk roku 2023 z toho nepadá na prdel, ale ve své době to muselo být pořádná chemická reakce, když to vlítlo na obrazovky. A proto maličko (ale opravdu jenom stopově) nadhodnotím a dám první sérii pět ohřívacích kádinek nebo co ta kulatá ampule vlastně byla.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Jen pro jistotu zopakuju, kdyby to tady náhodou ještě nezaznělo, že Kate Winslet je neskutečná a s tak živou postavou už jsem dlouho neměl tu čest. V detektivní části příběhu seriál párkrát zahraje falešnou notu, tak aby to všechno mohlo pěkně napínat, ale to rád přehlídnu, protože Mare je úžasná postava a táhne to neskutečně kupředu. A i když to nakonec není úžasně vysoustruženej detektivní příběh, v mnohém se možná víc blíží tomu, jak by se to v reálu mohlo stát....včetně zvláštních náhod vedoucích k vyřešení případu. Čtyři poctivý pensylvánský deprese. EDIT: a já tomu dám těsně necelých pět speciálních koltů, protože v záplavě všeho toho seriálového odpadu je tohle úkaz.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Neskutečná věc, jeden z nejlepších seriálu vůbec a záležitost, která mě vždycky ve svém závěru spolehlivě rozbrečí. Tohle nejde nemilovat.

plakát

Constantine (2005) 

Ten film zraje neskutečně. Dal jsem si ho včera znovu a zase si ho někdy rád pustím. Ničím převratný, ale všechno tam do sebe tak pěkně zapadá, že jsem až v pokušení nazvat ho jedním z nejlepších filmů podle comicsu. Keanuovi role sedla parádně, zase to jednou vypadá, že skoro umí hrát, Rachel je rozkošná, jejich interakce, která občas směřuje k vtipu a pomrknutí na diváka (tady líbačka nebudeee) je tak životná, až z toho srdce plesá. No prostě je to super, všeho je tam tak akorát a pro mě se tady rodí jedna malá srdcovka. Pět čistě přeřezaných šlach.