Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Válka světů (2005) 

Váhal jsem mezi 4 a 5 hvězdičkama a nakonec i navzdory nepříjemně vřískající Fanning, otravnému synovi a slabšímu koncí musím dát 5, protože jsem prostě už nebyl strašně dlouho u filmu takhle napnutý. A to jsem ho viděl nadvakrát a na malé obrazovce počítače. Nevím, možná se mi jenom pan Spielberg trefil do nálady, ale každopádně když mám pocit stokrát viděného a přesto ani nedutám, tak to musí být Pan režisér. Cruise je Cruise :-).

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Těžko říct, jestli to co jsem viděl bylo záměrem autorů, nebo se prostě něco nepovedlo. Každopádně je to krásně své, úplně jiné a absolutně mimo hodnotící škálu. Pan Trojan je buďto geniální nebo doprasil vše na co sáhl. Výsledkem pro mě je výborná zábava. A Bob? To se snad ani nedá popsat :-).

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Vyčítali byste dítěti, které rádo kreslí, že jeho obrázky nemají správnou perspektivu a že nejsou proporcionálně správně? Já ne. Stejně tak nemohu vyčítat del Torovi tu spoustu chyb, které jeho film bezpochyby má. Někdo může říct, že jeho svět je prvoplánový a postrádá jakýkoliv pevný základ. No a co? Tomuto člověku snad můžeme věřit, že to, co dělá, dělá z láskou a ne pro lacinou efektivitu. Proto a proto, že mi film ukázal, že nejsem ještě úplný cynik a že se stále dá dívat na svět dětskýma očima a také proto, že je to prostě lepší film než jednička, musím dát Zlaté armádě pět hvězdiček. Mimochodem - s precizním Temným rytířem se nedá srovnávat. Je to úplně něco jiného.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Říkal jsem si, že to přece nemůže být tak dobrý jak se říká. A po prvních pár minutách, jsem si myslel, že budu zklamán. Ale tak obrovský stroj, jakým Temný rytíř bezpochyby je, se rozjíždí pomalu, avšak až se rozjede, už jej nic nezastaví. Batman mě převálcoval a nechal jen s úžasem civět na plátno. A tenhle rok už nemusím vidět žádný film...až tak je to dobrý :-).

plakát

Walk the Line (2005) 

Film osobně je dobře odvedenou řemeslnou prací, která je ovšem na silné tři hvězdičky, víc určitě ne. Přesto se nemohu ubránit dát plný počet. Jednu hvězdu k dobru má u mě film za výborné herecké výkony obou ústředních protagonistů, kdy Witherspoonová a Phoenix nehrají June a Johnnyho, oni jimi jsou. A to ani nezmiňuji výkony pěvecké, které jsou takřka bezchybné. A pátou, velmi subjektivní, hvězdičku si nemohu odpustit dát za život Johnnyho Cashe, jeho osud a fakt, že láska na věky věků není pouze filmovým výdobytkem.

plakát

Nádherný holky (1996) 

Malý na první pohled nenápadný film, který je tak krásně a správně nepřehnaně nostalgický, že se nemůžu ubránit plnému hodnocení.

plakát

Lesní duch (1981) 

Když ve mě film, který je starší než já, za pár tisícovek, kde se zombie rozpadá do změti marmelády, plastelíny, červů a nevím čeho všeho ještě, dokáže vyvolat tak intenzivní pocit úzkosti a strachu, nemůžu dát jinak než nejmíň čtyři hvězdičky. A když je to navíc slavný Lesní duch, který mě ve dvanácti letech pouhými průjezdy lesem nahnal pod peřinu a spát, má u mě přes obrovské množství chyb a nedostatků plný počet zaručen.

plakát

Bláznivá komedie 2 (1991) 

Stejně jako u prvního dílu plus to, že snad nikde jinde neuvidíte, jak někomu najede letadlo do anusu. A to už stojí za úvahu, ne?

plakát

Bláznivá komedie (1990) 

Jo, je to hrozná sr.čka a je to to nejnižší patro humoru. Ale když já si nemůžu pomoct a už z nostalgie a úctě ke staré originální kazetě, puštěné 100x dokola (protože jich moc nebylo). A některý hefty, který uvidíte tady, prostě nikde jinde neuvidíte. Pokud chcete přirovnání, tak si představte pana účetního jak v prvním díle naskočí na kolo bez sedla a roztáhněte si to na celovečerní film. Asi nějak tak to vypadá :-). Ale za pět hvězdiček a dvojka to samý.