Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Hádkovi (2022) 

Pěkně se jim to hádalo, jen co je pravda. Začnu pozitivy. Pěkně napsaný, životný, vytvořit takové karikatury bez toho, aby to šustilo papírem to už chce něco umět. Zároveň dokáže film na malé ploše (rozuměj časem i prostorem) vytvořit drama i konflikt a působí to na sílu opravdu jen občas. Všichni si odvádí takovej ten svůj hereckej standard, až na Čvančarovou, která prostě podle mě neumí hrát. Hlavně bradavky Sandry Novákové ať už prostetické nebo real deal si kradou scénu vždycky pro sebe. Když pak manželka v autě přišla s tím, že se trochu viděla v postavě Sandry Novákové a mě v postavě Prachaře, musel jsem jí dát za pravdu a působilo to až strašidelně. A k režii - natočit film tohoto typu, kdy to pořád šlape, neexistuje žádná dementní výplň (dívám se na vás, všichni ostatní čeští režiséři celovečeráků) a všechno záleží na precizním timingu, kloubouk dolů. No a na závěr...ten BYT, to je teda designová retro pecka, až nevěřím, že by ještě něco takovýho mohlo existovat. A teď trochu toho horšího. Pořád je to jenom česká komedie, která se často spoléhá na jednoduchý humor, celá ta rodina je taková trochu umělá vykonstruovaná a všechno tlačí dopředu to, že ženský jsou krávy a mrchy a chlapi hovňousci, takže opět takovej ten českej standard. Když se nakonec vytvoří konflikt i mezi hlavními mužskými postavami, působí to jako pěst na oko a vychtěně....ať teda můžeme udělat nějakou tu závěrečnou katarzi. Jinak ale dobrý, někdy jsem se smál i proti své vůli (hlavně díky Sandře, která je boží) a užil si tu hodinu a půl nepřetržité hádky. Tři velmi napěchovaný busty Lenina.

plakát

Banda - Série 3 (2022) (série) 

Řekl bych, že snad nejlepší série Bandy. Oproti druhé, která působí jenom jako výplň, tahle série napíná, dojímá, je zábavná i temná. Škoda jen toho, že se pořád jede podle jednoho mustru a vždycky na konci série se musíme násilně a hloupě vrátit ke statutu quo, aby se mohla jet další sezóna zase podle stejnýho mustru, jen s přeházením pár figurek. Jinak by to byla za pět. Takto dám čtyři explodované penisy.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Je s podivem, že jsem ještě nehodnotil Ajťáky. I přes pár maličkostí, které bych vytknul, mě tenhle typ absurdního humoru, zejména v podání vypatlaného otce a vypatlanějšího syna Reynholmových, bavil téměř bez výhrad. Takže bych chtěl poděkovat všem, kteří se na seriálu podíleli, ale zejména těm, bez kterých by tato sympatická absurdní jízda korporátem nemohla vzniknout a tím myslím samozřejmě jádro i tmel celého štábu, kreativní a inspirující lidi, kteří vtiskli celému seriálu autentickou a osobní tvář. Nemyslím tím samozřejmě nikoho jiného než lidi, kteří ve filmovém studiu uklízí záchody. Pět hoven na čele.

plakát

Strážce pořádku (2010) (seriál) 

Jak by řekl Aleš - Miluju! EDIT: Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že to jde trošku dolů, ale jak jsem se malověrný mýlil. Jsem u konce třetí série a je to pořád neskutečně boží. A tak neskutečně dobře napsaný (samozřejmě stále v mantinelech "policejní soap opery" o bandě debilů z vidlákova), že nezbývá než koukat hladově dál. Nikdy jsem nechápal oblíbenost Walker Texas Rangera u svých vrstevníků a tohle je konečně Walker Texas Ranger pro mě. Jsem v půlce a už teď smutním, že to jednou skončí. EDIT 2: Dokoukáno a ano, byly chvíle, kdy už jsem se trochu nudil a kdy mě scénáristická "ekvilibristika" zdvíhala z gauče....ale pořád je parádní béčkovej krimi výlet mezi vidláky z Kentucky, kterej mi bude chybět. A proto tam nechám těch pět Raylanových klobouků, dlouho mi seriál nepřipravil tak pěkný chvíle a radost ze sledování a chtěl bych vzkázat všem těm lidem tam v Brně, co je znám, že je to skoro tak dobrý jako jejich máma.

plakát

Bosch: Odkaz (2022) (seriál) 

Tím, že hlavními hrdiny už nejsou borci z LAPD a přidružené postavy, ale že přidružené postavy (Maddie, Honey) přebraly otěže, trochu se mění atmosféra, člověk se s tím musí zžít, ale pořád je to něco, na co se příjemně dívá. I když Maddie Boschová dokáže být neskutečně otravná postava, díky její lince se pořád alespoň trochu držíme atraktivního prostředí policejní práce.  Ale Bosch the detektiv to není a jde to cítit. Na druhou stranu Bosch celkem bezbolestně přešel na "šedou stranu" a pořád to docela šlape a občas i napíná. Znělka je hrozná, dO_ode. 4 opatrný zlatý pera a z tohohle vlaku zatím nevystoupím.

plakát

KDO JINÉMU JÁMU Rudolf Slánský (2020) (TV film) 

Standardní dokument, dobové záznamy ve výjimečné kvalitě, mluvící hlavy, ale hlavně neskutečná vypovídací hodnota. O době, člověku a o odporným komunismu. Čtyři fér rozsudky smrti dávám se spravedlivým rozhořčením pracujícího člověka.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Úplně nerozumím tomu "jednohlasně" pozitivnímu přijetí tady na csfd. Špatný to úplně není, ale je to béčko, který není dostatečně přitažený za vlasy, bere se smrtelně vážně a je plný nesympatických zjevů. Ano, akce je občas OK (na seriál), ale podle komentářů jsou čekal obžerství, je tam hodně prcaček a všechny ty zvláštní tóny (náznaky incestů, ámišové, homo hackeři) to náležitě okoření. Ale zároveň mě to ničím nepřitáhlo a viním z toho především nesympatický postavy v čele se šerifem "čumím jak, kdybych držel hovno" nešerifem.  Až mě překvapilo, že Antony Starr je i Homelander, výborně zahraná postava ze Z Bojsů. Končím na konci první řady a dokud budu mít co koukat, asi to znovu nerozjedu. Takový Justified mi teď během dvou dílů poskytlo daleko víc vidlácké krimi zábavy než celý Banshee v jedné řadě. Tři odzívaný ámiško-sexy.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Nevím, jestli ty tři, který tomu pošlu, nejsou zbytečně moc. Absolutní průměr, což je ve chvíli, kdy máte k dispozici nekonečný stádo dysaurů, docela prohra. Není to tak sympatický jak "jednička", je to hodně generický a ultimátní dysauří záporák/zabiják taky nemá takový "charisma" jak Indomaminus z prvního dílu. Chris si jede to svoje Prattování, Bryce je pořád krásná, i když pryč je ta nadějná a neskutečně půvabná holčička z Vesnice, Ted Levine má úžasnej ksicht a zbytek je tam tak nějak do počtu. Přijde mi, že stavět film pouze na dinosaurech jako atrakci, v době, kdy jde nadigitálovat úplně všechno, není úplně ta správná cesta. Ale už je tu třetí díl, takže já vím očividně hovno a stejně se na něj asi podívat půjdu... Tři oplzlý Goldblumy na půl plynu.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Kroťme nadšení, pořád je to "jenom" Top Gun. A to skoro doslova. Maverick jako by prvnímu Top Gunu z prdele vypadnul, včetně (teď už ne tolik) homo řádění na pláži. Jen je s použitím modernějších filmařských metod (v tom nejlepším smyslu slova) prďáčtější a topgunovitější. Když Goosův syn Rooster začal na klavír hrát úplně stejnou písničku, jakou hrál i Maverick v jedničce, skoro mě po vzoru Sněženek a machrů po dvaceti letech ztratili. Bylo to čím dál tím víc cheesy a já už začal lámat hůl. Ale když se sedlo do tryskáčů, dvaskáčů a všech ostatních skáčů, narval mi Maverick všechny protiargumenty a příprcy do chřtánu. A tak i když je všechno v tomhle filmu tak trošku hloupý, tak trošku klišé, tak trošku stokrát viděné, Top Gun číslo dvě je tak neskutečně dobře udělanej, že všechny tyhle mínusy servíruje tak, že je z nich v závěru jedno obrovský plus a přiblblej úsměv na tváři při odchodu z kina. Ano, tohle je asi ta filmová magie, které se nám v poslední době tak zoufale nedostává. Víťa dal čtyři, ale dal by čtyři a půl, já tedy musím dát pět intenzivních přetížení. PS: Pořád to ale beru trochu jako podvod, protože stíhačky jsou prostě cool. Ale nutno přiznat, že i to se dá posrat...

plakát

K smíchu - Série 1 (2018) (série) 

Jsem u osmého dílu první série a tak si tu jen odložím čtyři okurčičky s tím, že bych klidně v budoucnu ještě jednu okurčičku přidal. Je to ale neskutečně smutný.