Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (39)

plakát

Rec 2 (2009) 

Byla tmavá letní noc, před spaním jsem si zapnul první díl a prostě nešlo odolat nezapnout si druhý po tom kolotoči co na mě Paco Plaza a Jaume Balagueró vybalili. A musím říct, že mě příjemně překvapilo i pokračování. Plynulá návaznost, žádná omáčka okolo nebo vyváření z prvního dílu. Nic takového. Děj nás jen hlouběji zavádí do podivna odehrávajícího se v tom samém domě a snaží se částečně vyřešit otazníky, které vás napadnou po skončení předchozího snímku. Kupa tvrďáků nasazená do domu se po chvíli zase až tak tvrdá nezdá a chvílemi až zamrazí, co se všechno v tom neobyčejně obyčejném domu může stát a co se tam také skrývá. Samozřejmě u úspěšných hororů tu máme zadní vrátka otevřená na další pokračování a já samozřejmě také čekám, kdy nám ho páni režiséři naservírují. PS..spím s otevřeným oknem ale tuto noc bylo zavřené – co kdyby :D :D :D

plakát

REC (2007) 

Pane režisére, smekám! Hororové snímky mi nikdy nešli nikterak pod nos, spíše sem se jim vyhýbal z důvodu tuctovosti a okoukanosti. Vaření ze stále stejného vývaru kvalitní polívčičku neudělá a proto se postupem času vytvořila neprůstřelná vesta k tomuto žánru. Ale musím s absolutní sklíčeností konstatovat, že on ví jak na mě…čistý průstřel přímo do srdce. Akce od A do Z a hodinu a půl trvající porce hrůz odehrávajících se v jednom činžovním domě ve Španělsku s notnou dávkou otazníků a hubou dokořán mě nedává na vybranou….pět blýskavých zaslouženě

plakát

Barbar (2009) 

Skandinávský snímek pro náročnější konzumenty vás zavede do dob vikingů, křesťanských výprav ve jménu boha a nepřímo naznačuje náhodný objev nového kontinentu. Film nikterak nesrší výmluvností, ale akce a malebné prostředí vytvoří zajímavou atmosféru. Přesto mi po shlédnutí zůstalo v hlavě několik otazníků, které možná vyřeší opětovné spuštění.

plakát

Týden bez závazků (2011) 

Lehce perverzní odlehčená komedie vás zavede do světa čtyřicátníků, kteří vzpomínají na své mládí a posedlost sexu jim rozhodně nechybí. Pro uchování manželského pouta se jejich ženy rozhodnou jim dát týden absolutní volnosti a muži se jí snaží využít, i když, musíme si přiznat, už to není jak za mlada. Nemohu tvrdit že tato komedie patří mezi špičky svého žánru, ale vtipné hlášky a atmosféra vás celkem slušně pobaví

plakát

Camp Rock 2: Velký koncert (2010) (TV film) 

Nechápu pro koho tento druh filmů točí, a nebo jsem asi z jiné planety. Dávám jednu hvězdičku za ty mladé lolitky

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Od útlého dětství jsem vyrůstal na akčích filmech Nicolas Cage a hltal každou jeho scénu pln očekávání jak to dopadne. Postupem času mě toto zaujetí omrzelo a bylo to jistě i jeho dalším působením ve filmech, které kvalitou šli poměrně rychle dolů. Tento snímek nechci vychvalovat do nebes jako kvalitní dílo, ale musím konstatovat, že na Cagevi poslední roky je to to lepší, co nám může nabídnout. Historické téma se zajímavým a temným prostředím nenáročného konzumenta zavede do dob křižáckých výprav a boje církve s nadlidskými bytostmi (čarodějnice a démoni) a nekřesťanskými národy. Efekty místy laciné, přesto se to dá shlédnout bez problémů a na zabití volné hodinky a půl ideální.

plakát

Pouta války (2004) 

Korejská filmařská škola je nepochybně kvalitní, i když ne často tam zavítám. Přesto mohu s určitostí tvrdit, že tento snímek patří k tomu nejlepšímu, co jsem z jejich dílničky spatřil. Snímek zachycující průběh korejské války z pohledu dvou bratří na první pohled bije do očí, jakoby to byl mladší nevlastní bráška Vojína Ryana s neuvěřitelnou podobou. Děj plný emocí a strastí bratrovražedné války však i z této druhé strany Země s určitostí sklouzává místy ke klišé americkým scénám, přesto však pět hvězd zaslouženě.

plakát

Pokouřeníčko (2006) 

Občas se mi stává u komedií černošského původu, že nechápu občas nějaký ten jejich humor. Je to asi o mentalitě různého národa a o jejich smýšlení. Nicméně i přes to mám černošské komedie rád a nevadí mi. Tento snímek není nijak vyčnívající, ale ani zanikající a věřím, že příznivcům tohoto druhů komedií se to bude líbit a ostatní se přinejmenším nudit nebudou.

plakát

Život po životě (2010) 

Clint Eastwood umí, a umí se vžít do jakékoliv situace. Balancovat na posmrtném životě a propojení se skutečným životem chce odvahu, ale i přes pár zádrhelů se toho shostil velice slušně. Děj začínající na několika liniích postupem času se proplétajících a tvořících podstatu vám dají ze začátku rozporuplné pocity ale to by nebyl Clint Eastwood, aby vám to nepodal tak, že mu to vše sežerete i s navijákem a ještě se vám to bude líbit.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Doteď nemohu nějak pochopit čím ten jeho kolotoč vysloveně začal a čím vlastně skončil. Ale na to asi autoři nekladli důraz a snažili se nasměrovat myšlenky jinam. Jak vlastně udělat z docela sebejistě arogantního suveréna člověka s lidskostí? Vážení, není to těžké a ani nepředvídatelné. Dejte mu ženu a tunu času na to, aby věděl jak na ní. Neříkám že to nesedí a nepobaví ale terno to není.