Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Rick a Fred jsou delší dobu ženatí a věčně nespokojení. Mají pocit, že mají málo sexu, a otáčejí se za každou sukní. Po řadě událostí a nápadu přítelkyně psycholožky se jejich ženy Maggie a Grace uchylují k odvážnému kroku. Dávají svým manželům příležitost být zase svobodní a celý týden si dělat, co chtějí, a doufají, že to jejich manželství znovu nastartuje. Nejprve se to mužům zdá jako splněný sen. Problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy zjišťují, že realita nezadaných není tak růžová, jak by se mohlo zdát. Rick a Fred to nechtějí jen tak vzdát a vrhají se do "týdne bez závazků" na plný plyn. Obě ženy i s dětmi odjíždějí k rodičům Maggie na Cape Code, kde si užívají svůj týden bez manželů. Byl to ale dobrý nápad? A platí tato domluva oboustranně? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (369)

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal jako docela realisticky pojatá komedie o problémech středního věku a unavených manželství. Ale pak se to zvrhlo, kdy chlapům fakt šlo jen o to zasunout, a nakonec zahnuly jejich manželky (jak originální!). Popravdě si myslím, že většina chlapů by možná ani tak nemyslela na sex, nebo ne především, protože by jim ženské lezly na nervy, a šli by na fotbal, do hor, do hospody, prostě užít si tu chvíli klidu. Chvíli klidu bez ženských, bez dětí, nikdo nic nechce, neotravuje. Nevím, tohle mi přišlo svým myšlením mimo realitu, poněkud zvrácené á la Vejdělek a jeho Ženy v pokušení a Muži v naději, a vlastně mi to nic nedalo, nepobavilo a ani k zamyšlení zde nic není. Ale jsem rád, že jsem po čase viděl Christinu Applegate. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Až moc málo vtipných, za kule přitažených scének. Místo toho zbytečné protahování, honění se za vlastním ocasem a hrozně moc moralizování. Hall Pass mě po dlouhé době dokázal párkrát uzemnit, mlátil jsem sebou o postel a utíral si slzy. Bohužel jsem na další epileptický záchvat musel čekat dalších 15 minut při kterých jsem se naopak šťoural v prdeli. Nevyváženost je hlavním problémem veškerých současných komedií a právě Hall Pass se mezi ně může směle přidat. Místo toho, co by chtěl vidět asi každý divák, a to totální utržení z řetězu hlavních hrdinů a užívání si svobody, místo toho se celý smysl a děj filmu zatočil do zátoky "Kvalitní morálka" a v tomto smyslu pokračuje až do konce. Ano USA, ano silně věřící, ano Hollywood, ale do prdele, čekal jsem, že opět celý film neprokouknu po jednom traileru. Přesto dialogy psal inteligentní člověk, který ví téměř vše o manželských strastech, občas dokonalé konverzace a hlášky. 60% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nudná a nevýrazná "komedie", ze které je snad jediná opravdu zábavná scéna až v samém závěru v titulcích. Jinak je to o bandě přestárlých ženatých "Don Chujánů", kteří se zoufale snaží dokázat, že jsou stále býjčci a ne seschlé švestky. Dokonce se svolením svých poloviček dostávají takzvanou týdenní propustku bez závazků. Deset minut po skončení filmu si marně snažím vzpomenout, co tam vlastně bylo a vybavují se mi jen výstavní ňadra jedné z hereček. Jinak nic. A přesně o tom to je. O ničem. Scénáristé zřejmě zamýšleli stvořit nadupanou vtipnou pohádku pro dospělé, ale příliš škrtili plyn a navíc zapomněli zataženou ruční brzdu morálních hodnot, která ze slibného námětu udělala rozbředlou sračku plnou protáhlých xichtů a trapných hlášek. 35% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Hall Pass mi namasíroval bránici jak stokilová thajka, takže můžu všem s klidným svědomím doporučit. Parta sexuálně frustrovaných čtyřicátníků co dostane propustku od zoufalých manželek má sama o sobě zábavný potenciál a Wilson i Sudeikis ho těží až na dřeň. Když se po několika dnech strávených hulením a přežíráním konečně namotivují a falešným sebevědomím vybavení začnou obrážet bary a diskotéky, narazí na drsnou realitu. Po uhlazených ženáčích zástupy modelek nevzdychají. Zoufalé pokusy ošustit cokoliv dostanou pod ruku jsou právě to nejzábavnější a Sudeikisovi přijde vhod i šikovnost provozovat falešný orál:) Standardně očekávaný přechod k uvědomění si a romantice naštěstí zabije humor až v poslední dvacetiminutovce, tak si tu hvězdičku za nadprůměr bez debat zaslouží. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie pojednávající o tom, že i když máte možnost hřešit, z lásky ke své ženě to neuděláte. Prostě jen další kýč. Čekal jsem, že se alespoň zasměju, ale těch gagů bylo pomálu a dialogy taky příliš nebavily. Přesto dám 50%, protože i přes okatá negativa tu byli herci, kteří mi nebyli protivní a i když jsem se příliš nesmál, vyloženě jsem se nenudil. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Režisérská dvojice bratrů Farellyových často do svých filmů zahrnuje sportovní hvězdy. Otce Maggie si ve filmu zahrál Dwight Evans, dlouholetý baseballový hráč Boston Red Sox. (orkadimenza)
  • Richard Jenkins, představitel Coakleyho, žije ve městě Cumberland, kde vyrostla i režisérská dvojice Bobby a Peter Farrelly. (žvanimírek)

Reklama

Reklama