Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (34)

plakát

Fontána (2006) 

To bylo tak nádherné! Není moc filmů, po jejichž shlédnutí cítíte pocit naplnění, máte potřebu klást si otázky a zároveň jste uchváceni vizuálním skvostem, jakým toto dílo bezesporu je. Krásně a přitom decentně využitá zlatá barva, snové efekty, které skutečně utvářely dojem prolínání různých a zdánlivě naprosto odlišných a nesouvisejících světů. Darren Aronofsky je naprosto vyjímečný režisér, nejde jen o techniku a preciznost, jde hlavně o duši filmu, o cit, s jakým jej koncipoval, o emoce, které něžně prostupují celým filmem. Netlačí na pilu a nejde mu o to, aby z filmu dostal maximum, uchvacuje diváka právě svou skrytou skromností a obrovským prostorem pro naši fantazii, díky níž si můžeme dílo ještě o mnoho obohatit, víc se do něj vžít a nechat se unést. Hugh Jackmanovi jsem věřila každý výraz, každou myšlenku, každý pocit. Smyslná a nádherná Rachel Weisz hrála také velice přesvědčivě, myslím, že herecké obsazení tohoto filmu by se dalo shrnout těmito dvěma jmény - a rozhodně by to nebylo málo. Nebyl to ovšem skvost "pouze" pro lidské oči a zjihlá srdce, hudba Clinta Mansella perfektně zapadala do celé koncepce, nenarušovala děj, naopak dokonale podtrhovala atmosféru a několikanásobně umocňovala veškeré pocity a vyznění jednotlivých scén i celého filmu. Byl by hřích nedat pět hvězdiček, právě tak zářivých jako zlatá mlhovina.

plakát

Na doraz (2010) 

Skvělé nápady, perfektní humor, slušně vykreslené charaktery a do toho ty Downeyho psí oči.... Inteligentní road movie plná vtipných momentů.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Silné téma o jedné z nejkontroverznějších částí českých dějin zpracováno s příjemnou autentičností a emotivním působením na všechny lidské smysly. Opravdu vydařené, povedené herecké výkony, atmosféru podtrhující hudba, škoda jen, že se v poměrně krátkém časovém prostoru nedokázaly všechny postavy plně projevit a nebyly tak úplně vykresleny.

plakát

Žít po svém (2005) 

Nic objevného, nic převratného, v podstatě stačila jen špetka důvtipu a věděli jste, s jakým trápením zápasí hlavní hrdinové i jakým směrem se bude celý příběh ubírat. Ale i přesto jsem se po shlédnutí cítila naplněna, možná tak trochu dojata a pociťující jemné pohlazení na duši, které jsem si dokázala vybavit i ještě pár týdnů po tom, co jsem viděla Žít po svém. Možná to bylo tou nádhernou krajinou, možná tou podmanivou hudbou, která prostupovala celým příběhem a dodávala mu patřičnou atmosféru, která umocňovala pocity křivdy a odpuštění. Určitě patří velké díky i Jennifer Lopez, která se vedle dvou hereckých legend, které opět zazářily a hrály naprosto přesvědčivě, ani trochu neztrácela. Ale největší zásluha patří Hallströmovi, který i do tohoto díla vnesl obrovskou dávku citů, lidskosti a poetičnosti. Hezké, laskavé, pomalu plynoucí a citlivé.

plakát

Top Gun (1986) 

Tento film sice nedisponuje nijak originálním scénářem, ale je to stará klasika a pro mě nenahraditelná srdcová záležitost. Kdykoliv tento film vidím, zmocní se mě taková zvláštní nostalgie, která je částečně podmíněna i skvostnou písní Take My Breath Away. Myslím, že u tohoto snímku si přijde na své každý milovník stíhaček, pěkné hudby nebo romantiky... a když je někdo vše dohromady jako já, pak nemůže film ohodnotit jinak než pěti hvězdičkami :).

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Velice příjemný zážitek, skvělá komedie, lehká, svižná, mla příjemný spád a hrozně rychle to uteklo, možná až moc. Spousta prefektně ztvárněných situací, při kterých se smálo doslova celé kino. A Eliška byla opravdu vtipná, dodávala filmu patřičnou šťávu :).

plakát

Pevné pouto (2009) 

Ano, některé scény byly až příliš kýčovité, ve filmu bylo vystřídáno možná až příliš žánrů a chvílemi to působilo opravdu chaoticky. Ale když jsem seděla v kině, dívala se na plátno a nemohla ani na vteřinu uhnout pohledem, jak jsem byla fascinovaná, vůbec jsem nad tím nepřemýšlela. Ta vizuální krása, ty nádherné obrazy ze světa mezi nebem a zemí, úchvatné scenérie, barvy, podmanivá hudba, to vše mě naprosto strhlo. Příběh byl nejen úžasně dojemný, ale i poměrně napínavý, překrásná Saoirse perfektně ztvárnila svou roli, naplnila ji potřebnou roztomilostí mladé dívky, ale i odvahou a bojem s chvílemi plnými zoufalstv. Rachel byla také skvělá a když Mark ronil slzy, myslela jsem, že se k němu přidám.. Opravdu vydařený snímek. Když jsem vycházela z kina a pršelo, neměla jsem vůbec chuť si začít stěžovat, že budu zase mokrá, protože jsem si uvědomila, jak je vůbec krásné, že jsem člověk, že žiji, že dýchám, že mám emoce, můžu mít ráda, milovat a můžu se procházet mezi kapkami deště a vnímat jejich vůni... Jacksone, děkuji!

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Naprosto odlišné charakterové typy dávají příjemnému humoru ještě větší kouzlo :)

plakát

Nesnesitelná lehkost bytí (1988) 

V podstatě celkem vydařený film, myslím, že vyjadřuje to, co chtěl Kundera světu sdělit. Proti erotickým scénám ve filmech nic nemám, ale na můj vkus jich zde bylo již příliš. Knížka mě bavila o dost víc, v ní jsem nenašla jedinou pasáž, která by mě nezaujala nebo při které bych se dokonce nudila a měla chuť pootočit o pár listů dál - ve filmu jich pár bylo.

plakát

Dlouho hledaný syn (2006) (TV film) 

Na jedno shlédnutí celkem fajn, podruhé bych se u toho unudila. Škoda, celkem pěkný námět, ale málo využitý.