Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (190)

plakát

Avatar (2009) 

Úžasná pohádka. Standardizované postavy i příběh k pohádkám prostě patří. Dost mi to připomnělo Naushiku z větrného údolí, boj přírody proti lidské rozpínavosti na mne většinou ve filmu zabírá...3D verze v kině, český dabing byl OK, i když nechápu proč není v kinech i 3D verze s titulky.

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

1) Animace a hudba, obojí na 100%, nejlepší jsou ale snové pasáže, zpomalené záběry, raketa z bazuky proletí mezi vojáky a vybuchuje za jejich zády, valčík jehož rytmus udávají dávky ze samopalu.... Část zachycená na titulním plakátu je ve filmu použitá snad 3x, a právem, je opravdu dechberoucí...2) události ve filmu popisované jsou hodně silná káva, líbil se mi ale způsob jakým je vyprávění pojato. Zapomenout je bezpečné, na určitou dobu možná někdy dokonce nutné. Pro hlavního hrdinu přišel čas podívat se zpět a smířit se sám se sebou. Jestli měl Ari Folman na mysli pouze sebe, nebo celý Izraelský národ, to netuším....

plakát

Radioaktivní sny (1985) 

Tohle je opravdu bláznivý film, děj odsýpá, jedna ztřeštěná situace následuje druhou, po celou hodinu a půl vše pulsuje disko-rockovou hudbou z 80.let, hlavní hrdinové jsou skoro neustále v poklusu. A to vše se odehrává v opravdu bizardním post-apokalyptickém světě, který ze všeho nejvíc ale připomíná diskotéku z 80.let:) A do toho občas podivné záběry kamery, světlo a potemnělé stíny, někdy opravdu vychytané jak ve filmu noir, nevím jestli to byl záměr, ale mně to přišlo opravdu působivé. Velké překvapení, u Radioactive Dreams jsem se perfektně bavil. Výborný film na b-movie párty, stačí otevřít něco k pití a zábava začíná:)

plakát

Temná hvězda (1974) 

Ten absudrní humor mi místy připomínal Monty Pythony. Vážně! Nízkorozpočtový film, ze kterého režisérova svoboda a možnost "natočit si přesně to co zrovna natočit chci" přímo číší. To je na tom nejhezčí.

plakát

Cesta do středu Země (1959) 

Výborně jsem si to dobrodružství užil! Tento film stojí především na: 1) skvěle zvolených postavách. Takhle zajímavě složený tým jsem v podobných filmech snad ještě neviděl. A láska hlavního hrdiny se výpravy neúčastní, zůstala doma, to je taky velké plus. 2) velké výpravě, propracovaných kulisách, skvělých tricích. 3) příběhu, který za ty 2 hodiny ani jednou neklopítne a dokáže diváka udržet v napjatém očekávání nadcházejících událostí.

plakát

Ukrutně šťastni (2008) 

Tím černým humorem mi to trochu přimomíná Kurz negativního myšlení. Osobně mne na Ukrutně šťastní bavilo nejvíc to, že se příběh několikrát zvrtl úplně neočekávaným směrem. Ale ne jak u Lynche, tady to na konci všechno dávalo pěkně smysl a cesta hlavního hrdiny filmem se zdá být sice absurdní, ale svým způsobem nevyhnutelná:)

plakát

La Prisonnière (1988) 

20/05/07 - tak to jsem nepochopil ani trochu, ale vzhledem k délce 7 minut si to můžu pustit ještě několikrát a určitě z toho něco bude:)

plakát

Ďábelské sémě (1977) 

Tak tento příběh mi 100% sedl. I když se vůbec nejedná o nic originálního, film kombinuje klasické zápletky ze žánrů sci-fi a horror: najdeme zde jednoznačnou inspiraci Kubrickovým 2001: vesmírná odysea (počítač, který vzepře svým tvůrcům. "Alex, open the door!" - stačí Alexe zaměnit za HALa). Hororová část je inspirovaná předevší filmy Rosemary's Baby (1968) nebo The Omen (1976). I přes neoriginalitu mne film bavil hodně. Po pomalejším začátku se příběh slušně rozjede a konec je opravdu skvělý. Herecké výkony jsou OK. Hlas počítače Protheus IV je také velkým plusem, ale na geniální namluvení HALa samozřejmě nemá.

plakát

Spoorloos (1988) 

4 za napětí + 1 za originalitu