Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (150)

plakát

Absolvent (1967) 

Kupodivu mi nejvíc vadil Dustin Hoffman, kterého jinak můžu. Pokaždé, když jsem viděla ten jeho telecí výraz, nemohla jsem se ubránit smíchu. Scénku, kde se to telátko potápí v plné výzbroji v bazénu, jsem vůbec nepochopila a měla jsem z ní šílený záchvat smíchu. Ona vůbec první cca půlhodina je úžasně komická, Dustin Hoffman se jen poflakuje před kamerou, tváří se, jako kdyby právě přiletěl z jiné planety a občas hodí nějakou hlášku. A když ho svádí jeho teta, tak se zmůže jen na neustálé škemrání: "Ano paní Robinsonová, né paní Robinsonová, paní Robinsonová né." Srandy kopec, podpořen vydatně podivným českým dabingem, který ještě znásobil Hoffmanovu přitroublost. Prostě kouzlo nechtěného. Potom se ale bohužel zdařilá komedie zvrhla v bezbřehou nudu, kterou jsem sledovala jen na půl oka. No a konec .. o tom nebudeme mluvit. Absolvent byl pro mě velkým zklamáním, jednu hvězdu dávám za neskutečně hloupý, ale neskutečně vtipný začátek.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Já jsem si vždycky myslela, že jsem divná, ale potom jsem viděla Adamova jablka a zjistila jsem, že jsem vlastně trapně normální. Příběh je jedna velká bizarnost, ve které figurují neonacista, pošahaný kněz, arab, který má potíže se sebeovládáním, tlustý úchyl, těhotná hysterka a samozřejmě jablka. Většinou mi ujeté a trhlé filmy nevadí, dokonce to beru jako pozitivum, ale tento mi z nějakého důvodu až tolik nesedl, nevím. Všichni ti magoři si neustále něco nalhávali, což už samo o sobě je mi hrozně nesympatické. Největší magor ze všech byl ovšem kněz, který měl na svoje zblbnuté ovečky kupodivu pozitivní vliv. Až když mezi ně přišel nechutně normální nácek, začalo se to všechno nějak bortit. Vlastně už ani nic víc napsat nemůžu bez spoilerování. No, nuda to rozhodně nebyla, ale já na tohle asi nejsem.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Jsem pro sepsání petice, aby se Ryan Murphy a spol. vykašlali na podivnou ságu American Horror Story a přesunuli se k American Crime Story. Ze všech tří sérií jsem byla naprosto nadšená a popravdě i překvapená. Od tvůrce AHS jsem totiž čekala spíše chaotický bizár, který mě začne nudit už po několika epizodách. Místo toho jsem dostala špičkový polodokumentární seriál propracovaný do posledního detailu, který jsem prostě musela sjet celý na jeden zátah. Byl by zločin, kdyby Americký Zločin neměl ještě další pokračování!

plakát

American Crime Story - Versace (2018) (série) 

Samozřejmě bych mohla sáhodlouze psát o skvělém scénáři, výborných hercích, kameře, soundtracku atd a byla by to všechno pravda. Ale tomu všemu nasadil korunu pro mě přetím zcela neznámý Darren Criss. Jeho ztvárnění psychouše Andrewa Cunanana bylo prostě .... top, se vším všudy. Nekonečná autentičnost hereckého projevu, ze které se mi až tajil dech.

plakát

Amistad (1997) 

Film, kde je v plné kráse ukázáno, jaký bylo otroctví v USA nechutný shit. Už se těším, až do nás amíci budou zase někdy drbat kvůli rasismu :D Celkově dost drastické, plné zajímavých diváckých momentů, ale chvílemi typicky spielbergovsky patosovité. Váhala jsem mezi 3 a 4, ale Matthew McConaughey vypadá i s tím podivným archaickým účesem tak strašně sexy, že musím dát 4.

plakát

Anděl zkázy (1962) 

Poprvé jsem Anděla zkázy viděla už dříve, ale po nekonečné čtvrhodině, která mi připadala jako celý den, jsem ho vypnula. Teď jsem se k němu náhodou dostala podruhé, tak mě napadlo, že jsem třeba předtím měla zrovna špatný den, určitě to není tak hrozné, podívám se znovu. Začátek - zaměstnanci postupně opouštějí paní domu, která čeká hosty. 5 minut. Dále nóbl večírek. Boháči se ládují u prostřeného stolu. Číšník rozfláká jeden z chodů o zem. 10 minut. Boháči na večírku vedou absurdní dialogy. 15 minut. Boháčům se nechce odejít, je jim na návštěvě tak dobře, že zůstávají až do rána. 20 minut. Boháči stále nejsou schopni jít domů. Zjišťuji, že mi dělá menší potíže rozlišit ženské postavy jednu od druhé. Protírám si oči a jede se dál 25 minut. Boháči se rozvalují na pohovkách a uvažují, co mají dělat. Jeden z nich z toho upadne do kómatu. 30 minut. V místnosti se objeví číšník, který už potom taky nechce odejít. 35 minut ... neee, nejde to, opravdu to nejde! Jestli jsem nepochopila úžasnou genialitu tohoto velenudného díla jako zjevně všichni ostatní zde, tak se omlouvám. Možná mám dneska taky špatný den .. anebo je to opravdu tím filmem?

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Některé díly jsou na 5 hvězd, ná to grády, nápad, vtip, ... některé jsou takové nemastné, neslané a v některých dílech se Zdeněk Pohlreich chová jako arogantní a sprostý ksindl (slovem sprostý nemyslím nějaké to vole atd. ale bezdůvodné hajzlovské chování a shazovaní lidí) a je vysloveně na odstřel. Viz např. díl s restaurací Bastila, kde jsem měla chuť skočit do obrazovky a něčím ho majznout. Některé díly jsem ani nedosledovala. A navíc mám pocit, že oproti skvělým počátečním sériím se to začíná horšit. Bílému holohlavému démonovi českých kuchyní asi stoupla sláva do hlavy a je čím dál více arogantní a přemoudřelý. Takže když to zprůměruju, tak mi z toho vychází čisté 3 hvězdy.

plakát

Bajo la Rosa (2017) 

Španělé mě neustále přesvědčují o tom, že thrillery prostě umí a ještě k tomu jsou čím dál lepší. Chytře napsané, ke konci má děj čím dál větší grády a konečné rozuzlení všechno obrátí o 180 stupňů.

plakát

Bellamy (2009) 

Málokdy se mi stane, že bych u filmu usnula. Ale tohle byla opravdu síla. To poslední, co si z filmu pamatuji, je asi pětiminutový záběr G. Depardieu, jak si maže chleba s máslem a potom jsem už byla v limbu. Občas jsem se probudila, zjistila jsem, že se nic neděje a znovu jsem usnula. Nesrozumitelné dialogy, táhlý děj, nezajímavé postavy. Doporučují jako terapii pro nespavce - stoprocentní efekt. PS: Jinak fascinuje mě, že Gerard Depardieu nabyl takových rozměrů, všechna čest. Nakynul teda slušně .. a pak že víno je prý zdravé.