Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

kleopatra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o vrahovi Versaceho je vynikající psychologickou výpravou do duše nejen Andrewa Cunanana. Couvání v čase tu nemáme poprvé, ale v tomhle případě se ukázalo jako neskutečnou trefou do černého. Z brutálního vraha se tak od poloviny stávalo nevinné, krásné, nadané dítě a zprvu jasné věci se dostávaly do překvapivých kontextů. Zpočátku mi chybělo více hadříků a Heleny, Christy a Yasmeen, ale místo toho jsem dostala něco lepšího: atmosféru doby a jemně a pomalu odlupovaný vztah sourozenců Gianniho a Donatelly, často prostřednictvím zdánlivě bezvýznamných epizodek, čehož se ostatně dostalo i dalším postavám, velmi dobře přiblíženým. Ve vzduchu se vznášela tehdejší nálada kolem gayů obecně a averze, jak řekl jeden z nich na policejní stanici: "Dokud zabil pár bezvýznamných teploušů, bylo vám to jedno, začali jste se snažit až teď, když zabil celebritu". Za zmínku stojí perfektní herecké výkony i v těch nejmenších rolích, za všechny jmenuji Judith Light v roli Marylin Miglinové, vdově po jedné z obětí. A nakonec se mě dotkl pohřeb, kde bylo na vteřinu možno zahlédnout Dianu s Eltonem, který se za pár týdnů loučil i s ní, a kde kněz nepodal ruku Gianniho druhovi. V posledním díle se v jednu chvíli Donatella podívá do krásného zrcadla se symbolem Medůzy a její obraz je ošklivý, pokřivený. Krása sama o sobě povznášející může být v určitém úhlu, světle, okolnosti …odporná. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila více. Tady mě otravovala retrospektivní dějová linie, často zamotaná, zbytečně zdlouhavá, doslova nudná a nepříjemná. Na druhou stranu byl Édgar Ramiréz v roli Versaceho excelentní, Penélope jako Donatella výborná a odpornějšího, slizkého, hnusného sériového vraha, jak ho ztvárnil Darren Criss asi nepamatuju. To byl herecký koncert. Zvedal se mi z něj žaludek. Prostředí, v němž se točilo, ( např. záběry do Versaceho paláce na Ocean Dr. atd.), výprava, kamera, obsazení vedlejších rolí, vše bylo fajn. Jen ten scénář a stopáž.... Mohlo to být v klidu na pět dílů a celému seriálu by to jenom prospělo. Čtyři hvězdy, protože Gianni... ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě totálně odrovnala, tudíž na druhou jsem s napětím čekala. Mám za sebou 5dílů a Darren Criss jako herec pro mě není žádným překvapením, ale jen doufám, že si ho všimnou i ostatní, že dokáže hrát i takové "blázny" a šílence, protože mu to náramně sedí a jsem ráda, že tato série není jen o Versacem jako umělci, ale je to především o Cunnanovi - tomu, co ho zabil... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda Versaceho, byť pro mnohé jakkoliv zlomová a důležitá chvíle moderní doby, Amerikou nezahýbala zdaleka tak mocně, jako proces s OJem. Svými tématy (gay scéna, rozvrácená rodina) je nicméně Murphymu mnohem bližší, což se projevuje i na celkovém pojetí série (přesným výběrem stylové hudby počínaje, Gloria! ; opulentním vizuálem konče). Místo civilního dramatu se širokým záběrem tentokrát sledujeme detailní a osobní pohled do duše Cunanana, a události, které vedly k jeho vražednému řádění. Sledujeme je ale chronologicky převrácenou mozaikou, a i já se přikláním k názoru, že ač to působí cool, ve výsledku je to spíš na škodu, především co se dramatického dopadu na diváka týče (patrné zvolnění v dílech 4-7). Přesto se jedná o kvalitně zpracovanou minisérii, která je strhující, po všech stránkách uhlazená, a dokonale zahraná. Darrena Crisse jsem se po pěti sériích Glee docela přejedl, jako Cunanan ovšem předvádí něco nezapomenutelného, a Penelope Cruz, i když v seriálu minimálně, je naprostou zlodějkou scén. 90%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daren Criss si takřka celou řadu ukradl pro sebe. Jeho podání Cunanana je místy dechberoucí a emoce vzbuzuje takřka každé jeho gesto. Málokdy se stává, aby herec se svojí rolí takhle splynul a upřímně řečeno být na jeho místě, tak chvilku nevycházím na ulici, protože nějaký pomatený Versaceho fanoušek by se na něm mohl pomstít. Ovšem výborní jsou i herci ve vedlejších rolích, přičemž za všechny bych jmenoval Penélope Cruz v roli Donatelly Versace. Horší to bylo s trošku zmateným stylem vyprávění, které nebylo chronologické, ale ani tak úplně obrácené, takže jsem občas zatápal. I proto je v mých očích Versaceho série o něco málo slabší, než ta Simpsonova. 85% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Penélope Cruz projekt zaujal hneď ako dostala ponuku. Ryanovi Murphymu sa však ospravedlnila, že najprv musí zavolať Donatelle Versace osobne, aby jej schválila účasť v projekte. Dámy následne spolu telefonovali viac ako hodinu. Napriek tomu, že Versaceho rodina nebola z projektu nadšená, Donatella Penélopinu účasť odobrila a poslala jej kyticu kvetov. (matthew.17)
  • Prvou voľbou pre stvárnenie Donatelly Versace bola Lady Gaga, s ktorou v čase prípravy projektu Ryan Murphy spolupracoval na seriáli American Horror Story (od r. 2011). Gaga však odmietla, pretože nevedela zladiť svoj rozvrh s natáčaním filmu Zrodila sa hviezda (2018) a prípravou vystúpenia na americkom Superbowle. (matthew.17)

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama