Reklama

Reklama

American Crime Story - Lid versus O. J. Simpson

(série)
  • USA The People v. O.J. Simpson
Trailer 2
USA, 2016, 7 h 22 min (Minutáž: 42–60 min)

Kamera:

Nelson Cragg

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sterling K. Brown, Kenneth Choi, Christian Clemenson, Cuba Gooding Jr., Bruce Greenwood, Nathan Lane, Sarah Paulson, David Schwimmer, John Travolta (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Policie našla zavražděnou bývalou manželku O. J. Simpsona a jejího přítele. Důkazy svědčí proti němu a státní zástupkyně se rozhodne Simpsona zatknout. Ten si najme nového právníka, Shapira. Když policie přijde Simpsona zatknout, zjistí, že utekl... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (67)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo to zlé, ale môj prvý problém bol, že som o prípade voči O. J. Simpsonovi nevedela nič. Tak som si musela hneď na úvod vygoogliť, čo sa to v roku 2004 v americkom súdnictve dialo - že vraj prípad storočia. A tak som prišla o moment prekvapenia, ako to dopadne. Ako výrazné pozitívum hodnotím výber hercov, ten sa naozaj podaril, až neskutočne sa podobali reálnym. Jediný nesympatický element bol pre mňa napodiv hlavný hrdina v podaní Cubu G., pre mňa priemerný výkon. Skvelé momenty tejto série sa odohrali aj priamo v súdnej sieni - až bizarné, na čom bol tento súdny prípad postavený a ako skončil. Čo ma nebavilo - nudila som sa - lebo to bolo celé o zákulisí príbehu (bez toho, aby sa viac venovali kriminálnemu prípadu ako takému) a asi by sa mi páčilo, ak by už počas jednotlivých častí bol film prepojený fotodokumentáciou - z jeho reálneho priebehu. Celok výborný, len nenadchol. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastická novinka, vynikající dramatická záležitost, která je perfektně napsaná, natočená i zahraná, šlape jako hodinky a je díl od dílu zajímavější (i když by se po skvostném Pilotu mohlo zdát, že už to snad ani nejde). Stejný tvůrčí tým jako u AHS se nezapře, ale tohle je dokonce možná ještě lepší. A stejně tak to má i podobnou, naprosto strhující atmosféru, na tenhle seriál je prostě neskutečná radost koukat. A když tam navrch máte ještě Rosse a Travoltu, je zážitek ještě lepší. A dokonce i Cuba Gooding jr. je v roli uvěřitelný (kdyby to byl celovečerák, je to třeba na Oscara). Špička televizní tvorby a právě teď asi to úplně nejlepší, co v televizi běží. Mistrovské dílo, které by byl hřích neprodloužit. 100%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten právnický tenký led mě neskutečně bavil a čím byl absurdnější, tím víc. Je to až směšné, jak skutek sám přestává být podstatný, když nastoupí bitka, kde jde především o zdiskreditování klíčových svědků a hra na rasismus, s nímž je to na hraně i ve vlastních řadách. Co se obsazení týče, Cuba a Travolta mě vyloženě iritovali, jak se na to nehodí, zato Sarah Paulson a jejího partáka jsem si vychutnávala, jejich prezentace u soudu a především atmosféra v soukromí jim u mne vynesla 5. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF IT DOESN'T FIT, YOU MUST ACQUIT." ----------- V roku 2016 vyšli na rovnakú tému dva výnimočné televízne produkty. Produkty vysokej kvality a štandardu. Bolo to ACS - The People v. O.J. Simpson a 8-hodinové majstrovské dokumentárne dielo Ezru Edelmana - O.J.: Made in America. Úplnú a jednoznačnú mediálnu dominanciu si ale odnieslo ACS, čo koniec koncov nie je moc prekvapivé. Seriály lákajú pozornosť vždy viac, ako dokumenty. Treba však ale dodať, že tentokrát bez pochyby zaslúžene. Cirkus storočia brilantne spracovaný, navyše v podaní úžasného hereckého ansámblu. Seriál so svojou neskutočne dokonalou rekonštrukciou udalostí bez akýchkoľvek problémov konkuruje väčšine dokumentov na danú tému. Herci dávajú so seba maximum a až na Travoltu a Goodinga vyzerá každý jeden mimoriadne autenticky. Courtney B. Vance - úctyhodný výkon. Znamenitá práca všetkých zúčastnených. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tématem ne pro každého, ale pokud přistoupíte na fakt, že se jedná o detailní rozbor legendární kauzy, točící se kolem slavného herce a zavraždění jeho bývalé ženy, plný postav a neustálého toku dialogů, ve kterých se dá velice snadno ztratit, bude se vám film, hlavně díky přesvědčivým hercům, líbit. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Epizóda nesie rovnaký názov ako knižná predloha. (Astonko)
  • O.J. Simpson a Robert Kardashian byli přáteli od půlky šedesátých let a Simpson byl v roce 1978 svědkem na svatbě Roba s Kris Jenner, tehdy Hougton. Kvůli procesu si Robert obnovil právnickou licenci a byl asistentem jeho právního týmu. Kvůli tomu nemohl být předvolán ani svědčit ve Simpsonově případu. Během soudu však začal pochybovat o vině O.J., po procesu se přestali stýkat a v roce 1996 v rozhovoru s Barbarou Walters začal zpochybňovat Simpsonovu nevinu. Kardashian zemřel na rakovinu jícnu v roce 2003. (kenny.h)
  • Zatímco Marcia Clark byla seriálem a obzvlášť výkonem její představitelky Sarah Paulson uchvácena, Chris Darden se později vyjádřil, že není ani v pokušení seriál zhlédnout, protože ví, že nebude přesný, a proto nevidí jediný důvod se na něj podívat. (LucasAbelle)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

Reklama

Reklama