Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Western

Recenze (360)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Jeden z mála inteligentních akčních filmů, které jsem kdy viděl, a první shlédnutí pro mě znamenalo doslova šok. V dobrém slova smyslu. Matt Damon v roli, pro něj do té doby atypické, exceluje a když se na to člověk dívá, má díky perfektnímu sestřihu akčních scén pocit, že tenhle kluk snad nikdy nedělal nic jiného. Dynamické, báječně to odsejpá. Skvělá hudba, není obvyklé tak bezchybné doladění děje zvukem. Film prostě jede, člověk hrdinovi fandí a najednou je konec a hluché místo nebylo.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Hodně slabý film. Jen málokdy se najde tak nepodařené obsazení hlavní role a Farell je nepřesvědčivý, nepřesvědčivý a nepřesvědčivý. Film se táhne a vleče. Taková dlouhá marnost.

plakát

Alien Expedition (2018) odpad!

Tak špatné, že to až snad není možné. Na jednu stranu to za dívání fakt v žádném případě nestojí, na druhou stranu obdivovatelé špatnosti by měli. A 58. minuta 58. vteřina je zkrátka perla (klidně dejte dvě minuty předtím, abyste pochopili situaci - ale perla je superlativní víc než pan Kaplan).

plakát

Angelika (2013) 

Velice jsem se tohoto remaku bál – a nekonečně příjemně jsem byl překvapen. Snad jedna z nejkrásnějších a zároveň nejerotičtějších i nejkřehčejších milostných scén v posledních letech. Smekám.

plakát

Anynka a čert (1984) (TV film) 

Prostě... standardní pohádka staršího typu. Když ji neuvidíte, nic nestane, když ano, utkví v hlavě příjemný dojem, u něhož ale časem nebudete vědět, po čem zbyl. Zkrátka: standardní dílko.

plakát

Appaloosa (2008) 

Tak tenhle film je přímo modelovou ukázkou toho, čemu se říká "rozporuplný": na jednu stranu báječná dvojice tvrďáků zákona Harris - Mortensen a celkem šarmantní lump Irons, na druhou stranu Renée Zellweger, která vypadá tak anti-přitažlivě, že se to málokdy vidí... Pravděpodobně měla ztvárnit bystrou, šarmantní a přitažlivou lehce nepočestnou-počestnou ženu lišačku darebačku - výsledkem je však něco jako průjmem trpící koza s křečovitým výrazem na tváři (jako by si z nějakého záhadného důvodu odmítala přiznat, že má být na toaletě, a ne na scéně)... ve světle toho samozřejmě divák nechápe, jak by se, eventuálně, měla stát "ohniskem napětí" (jakože nestala, to ani nešlo), a dokonce, abychom šli ještě dál, proč ji hlavní hrdinové v jedné scéně už konečně nenechají odstřelit a nevěnují se svému hlavnímu problému jménem "padouch" (bez toho, aby jim průjem-face dál komplikovala život). Nad touto záhadou jsem přemýšlel tak usilovně, že mi prakticky nezbyly buňky na vnímání zbytku, což ale ke konci tolik nevadí. Protože, abychom v upřímnosti pokračovali, konec ten film má takový... nijaký. Velká škoda nevyužitého potenciálu, který postava R. Z. dorazila naprosto dokonale, a záhadu, zda perfektně zahrála blbý scénář a perfektně u toho vypadala hrozně blbě (jak dle toho scénáře měla) anebo zda dorazila blbý scénář příšerným výkonem, ponechám na generacích příštích.

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Uááá, to chci! Jako celovečerní film, pochopitelně. Konečně něco pořádného, co už nestojí na úrovni "herní animačka", ale "film"...

plakát

A Time for Dying (1969) 

V zásadě lze říci, že chlapec není naivní, ale dokonalý idiot. Jako dokonalí idioti se tváří a mluví i další postavy, s nimiž se chlapec v úvodních pěti minutách setká, pročež po 5:35 už jsem nevydržel film sledovat dále. Je možné, že se to později zlepší, připouštím. P.S. Jsem se přeci jen zkusmo podíval. Nezlepší. Ten film a všichni v něm jsou jednoduše retardovaní. Svým způsobem je to zvláštní kouzlo, to jsem ještě neviděl.

plakát

Avatar (2009) 

Příběh je klišé, zápletka je klišé, dialogy jsou klišé, zkrátka všechno už tu bylo anebo je to klišé. Ale je to tak boží, že mi to vůbec nevadilo - posadil jsem se, ocitl se v jiném světě a už jen koukal (a fandil), koukal (a fandil) a koukal (a fandil)... A najednou byl konec a uteklo to příliš rychle! Upřímně doufám, že Director's Cut mi nahrne na hlavu další hodinku, dvě, tři... P.S. Napřed si dejte verzi v originálním znění, teprve pak se jděte pokochat 3D efektíky. Vidět totiž český dabing jako první, asi by mě to dost štvalo. Není prostě dost dobrý.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Animace jsou úžasné, ale to člověk po prvním dílu tak nějak čekal. Bohužel, příběh jako takový, jeho vývoj, zvraty atd., vůbec nedává smysl. V mnoha různých ohledech a aspektech nedává smysl. Vlastně je přímo dokonale nelogický a to mě strašně překvapilo (viz třeba Tom Hardy ve své recenzi).