Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Ačkoliv je tento seriál již hodně "vousatý" má nám stále co říci - "válka je a bude vždy svinstvo". Válku nemůže žádný normální člověk odůvodnit ani ospravedlnit. Pokud však do války musím, měl bych i tak zůstat člověkem. A to se právě scénáristé snaží tímto seriálem říci - i ve válečném víru mohu dělat něco užitečného a správného. Krásný, lidský seriál o životě a trablech ve vojenském nemocničním táboře, kde hrozí vedle fyzického i psychické poškození zdaví a jedinou obranou je práce a ironizující nadhled.

Přátelé

Přátelé (1994)

Kdo by nechtěl mít "přátele" na které je vždy spoleh, kteří když je problém všeho nechají a spěchají na pomoc ? Já teda určitě ano. Dnes již kultovní seriál, kde šestice přátel prožívá své životní radosti i starosti, aby nakonec vždy zjistili, že přátelství je to nejkrásnější, co je mohlo potkat. A že od přátelství je jen malý kousek k velké lásce, to je docela nasnadě.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Nebojím se říci, že se jedná o kultovní seriál, který s lehkostí, nadsázkou a leckdy i dramatickým humorem řeší i velmi obtížné situace, do kterých se dostává neohrožená posádka těžařské lodi "Červený trpaslík". I přes velmi pozdní vysílací dobu jsem vydržel čekat na jednotlivé díly a byl jsem odměněn kvalitním humorem a leckdy se mi dostalo i poučení, jak se zachovat v neřešitelných situacích.

Dexter

Dexter (2006)

Při pohledu na práci naší justice mne občas bleskne hlavou, že být takovýchhle Dexterů několik v každé zemi, tak by se hodně zmenšila ta nejodpornější kriminalita / to je ta nepotrestaná/. Velice kvalitní seriál, kde hlavnímu představiteli Dextera jsem "sežral" téměř vše. Po druhé sérii - za 5 hvězdiček ... P.S.  Tím, že jsem to viděl nejprve v originálním znění s titulky, musím konstatovat, že náš dabing je příšerný ( jeden díl s dabingem, a stačí) .....

Taková normální rodinka

Taková normální rodinka (1971)

Klasická ukázka toho, jak "obrovské" problémy se dříve řešily. S odstupem času a po 20 letech zkušeností musím připustit, že bych je i já rád řešil. Půvabný seriál o běžné a úplně "normální" rodině, ve které se svými hereckými výkony zaskví téměř všichni zúčastnění herci a který je pro mne balzámem na duši.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Nejprve jsem napsal dlouhé hodnocení, které jsem však po chvilce váhání smazal. Nakonec jsem se rozhodl to nekomplikovat a napíši pouze to, jak na mne tento film působil. Novodobá groteska v hlavní roli z mimozemšťanem, který si říká Bean.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Dovedete si představit svět složený pouze z "bouchačů" a "osudových krásek" ? To by musela být strašná nuda. Proto musí existovat i jiná skupinka lidí - intelektuálové, kteří mají své hodnoty trochu jinde, kteří dlouho nevyrostou z dětských kalhot, mají problémy ze seznamováním, z rodinou, ale můžete si být jistí, že nám přinesou spoustu zajímavého. Když mezi tyto intelektuály dáte krásnou a praktickou ženu - vznikne výborný seriál TEORIE VELKÉHO TŘESKU. Líbilo a moc - 5*. Při průběžném sledování 4 řady musím doplnit svůj komentář. Měl jsem obavu, že navýšení počtu postav o dámské protějšky trochu seriál znehodnotí, ale nestalo se, a proto i nadále nadšeně seriál sleduji a těším se na každý další díl.

Byl jednou jeden dům

Byl jednou jeden dům (1974)

Přirozené, krásné, pravdivé a upřimné. Tak na mne působí tento seriál. V nynější době můžeme jenom závidět jak blízko k sobě lidé měli, a i když jejich osudy nebyly vždy růžové, přesto se dokázali radovat i z maličkostí. Líbilo se mě, že když šlo do tuhého, dokázali se dát dohromady a jít bojovat za svoji pravdu. V současné době si již tak jistý reakcí lidí nejsem. O hereckých výkonech je vcelku zbytečné diskutovat - perfektní.

1883

1883 (2021)

Z mého pohledu nelze tomuto seriálu nic vytknout. Odhodlaní lidé snažící se za každou cenu přežít a urvat pro sebe alespoň kousek ze svého snu o lepším životě a zítřku. Nikdo a nic jim to však nemíní ulehčit - tj. bezohlední a zákeřní lidé, domorodci snažící se ubránit svoji zem, neznámá příroda. To vše je podáno očima dospívající dívky, která se s tím snaží vyrovnat, a to i přes to, že brzy ztratí všechny své sny. Přesto na vás tento seriál dýchne svobodou, nezávislostí a nádhernou přírodou. Vynikající seriál kde, jak píše uživatel Adrian , je další pokračování téměř zbytečností.

Poslední království

Poslední království (2015)

Nádherně vystavěný příběh, který vás nenechá ani na chvíli vydechnout. Má vše, co dobrý seriál míti má - napětí, souboje, intriky, lásku . Navíc, dle mého názoru, docela věrohodně ukazuje jak to mohlo vypadat v bojích mezi seveřany a obyvateli Británie. Je zde vyzdvižena úloha víry a církve, a to pozitivní i negativní. Boj o moc a vládu nad lidmi, která se prolíná celými dějinami lidstva. Dobře vybraní hlavní představitelé, kvalitní scénář a věrohodné prostředí, kde se vše odehrává, mě přesvědčilo, že si tento seriál zaslouží 5* .