Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (23)

plakát

Království květin (1993) (TV film) 

Jako malá jsem měla tuto pohádku moc ráda, ale pak jsem ji viděla ještě jednou někdy, když mi bylo deset a přišla mi naprosto děsivá. A nudná.

plakát

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (2009) 

Zajímavě řešené zpracování pohádky, které mi připomínalo televizní pohádku z dětství Království květin. K tomu, aby si mě pohádka získala, jsem postrádala vtáhnutí do děje, prostě si mé sympatie postavičky nezískaly.

plakát

Orphan (2009) 

Od adoptovaného dítka jsem čekala obvyklé posednutí ďáblem, ale tentokrát mě scénař překvapil něčím z úplně jiného soudku, takže klasické vymítání se nekonalo. Nejedná se až tak o horor, protože lekací scénu tu snad ani nenajdete, zato prvky thrilleru tento film obsahuje určitě. To, že se ve filmu mihnul Karel Roden, mě potěšilo; aspoň o nějakého českého herce je v USA zájem.

plakát

Mary a Max (2009) 

Zvláštní čtyřicátník Max Horowitz z New Yorku a zvláštní holčička Mary Daisy Dinkle odkudsi z Austrálie si píší zvláštní dopisy a tak vytváří tento poněkud zvláštní příběh plný černého až depresivního humoru, který je podtrhnut jejich zvláštním animovaným ztvárněním. Pěkně zvláštní.

plakát

Číslo 9 (2009) 

Postavičky v tomto filmu jsou pěkně propracované a neokoukané, ale bohužel nezískaly moje sympatie vinou scénáře, který je neslaný, nemastný, zplácaný dohromady spoustou protichůdných myšlenek, které nedokážou zaujmout.

plakát

Únos vlaku 1 2 3 (2009) 

Typický film o únosu vlaku člověkem, kterému někde někdy něco nevyšlo a tak má potřebu se mstít a upoutat na sebe pozornost. Pár mrtvých, velký balík peněz, spousta policajtů. Napětí? Ani ne. Těžký průměr.

plakát

Astro Boy (2009) 

Pěkný animovaný sci-fi film o dvou světech, o tom ,,dobrém" a o tom ,,špatném", jejichž rozdíly se ale malému hrdinovi v závěru filmu podaří setřít. Trochu horší animace, ale spousta vtipných hlášek.

plakát

Prokletí domu slunečnic (2007) 

To jsem takhle jednou večer měla chuť se bát, tak jsem si pustila tento ,,horor" a kupodivu jsem se vůbec nebála. Žádná vyvražďovačka žádná lekačka, jen pár neživých vykoukne ze stěny a ze stropu a kolem lítají vrány. Není to spíš parodie na horor??

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Skvělá režie, brilantní scénář doplněný o skvělé obsazení a na světě je film, který na to, aby získal pět hvězdiček, nepotřebuje žádné šílené exteriéry a kdovíjaké kostýmy. Klasika.