Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Drive (2011) 

Drive, jediný film roku 2011 který má u mě doposud plné hodnocené. Já tohle prostě můžu. V prvé řadě začnu chválit hlavního hrdinu. Tohle bylo mé první setkání vůbec s Ryanem Goslingem, ale o to víc byli intenzivní. Jeho minimalistické hraní, neukecanost a činy stojí za to. Inu jak se říká: "Mluviti stříbrno, mlčeti zlato". Dalším faktorem je celková atmosféra, takovou jako už dlouho nepamatuju. Jsem velkým fandou do aut a mé srdce zaplesalo, když jsem viděl záběry nočního města a Ryana se svým Chevroletem Malibu ročník 73. Honička s Fordem Mustang GT a Chryslerem 300 byla taktéž výborná. Určitě velkým význam na celkový dojem má neskutečný soundtrack v čele s Kavinskym. Moc se mi líbilo ztvárnění zvláštní lásky mezi Řidičem a sousekou Irene, tak to má být. Vím, že je tohle tvrzení předčasné, ale z toho bude velký klenot.

plakát

Duel Frost/Nixon (2008) 

Robert Frost versus Richard Nixon. Úspěšný moderátor versus nejkontroverznější americký prezident. Za krátkou americkou historii, se v dějinách asi nikdy neodehrálo to, co za vlády Nixona. Vím jak si američané potrpí na úctu, tradici a dodržování jejich ústavy a proto chtěl Forst celému americkému národu doznání od muže, který ji porušil. Frank Langella jako Richard Nixon byl přímo fantastický, jeho hlas neskutečný. A také byl typickým politikem, celé hodiny dokázal mluvit o všem, jen ne na přímou otázku. Finální interview nemělo chybu. Síla okamžiku. Snad nikdy mě politika nebavila jako tady.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Skvělé drama s parádními hereckými výkony v jedné místnosti. Vinen či nevinen...toť otázka.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Proč je tento film na 13. místě v žebříčku ČSFD? I když tento snímek nemá chybu, nechápu proč není zařazen mezi dokumenty. Snímky jsou excelentní, kochám se na naší Zemi každou minutou. Rozesmál jsem se nejvíce, když ty malé, teď nevím co to bylo, asi kachny vylétavaly ze stromů a padaly dolů do listí. Stejně tak tučnáci byli boží. Souboj malé gazely a geparda byl ohromující. Člověk se opravdu musí zamyslet nad krásou a jedinečností naší Štastné planety. A jak vše pravděpodobně skončí nám ukázali lední medvědi. Holt musíme si uvědomit co naším jednáním způsobujeme.

plakát

Ed Wood (1994) 

Film o určitě nejhorším režisérovi všech dob od Tima Burtona. Ed Wood musel být opravdu šílenec, který neznal mezi a vkusu. Johnny Deep ho hraje opravdu skvěle s tím jeho přiblblým úsměvem. Vrchol filmu pro mne nastal, kdy se potkává Ed Wood s Orsonem Wellesem v baru o hovoří o svých "podobných" problémech. Tuhle scénu jsem si musel pustit několikrát za sebou.

plakát

Eso v rukávu (1951) 

Neskutečně strující drama pana Wildera o temné stránce žurnalistiky. Kirk Douglas jako problémový novinář, který dostane odporný nápad jak vydělat na cizím neštestí.

plakát

Falco (2008) 

Falco, sakra kdo je ten Falco? Písničku Jeanny si pamatuji jako malé dítě, když jsme jezdili do Chorvatska na dovolenou, a pak jsme ji často slyšeli jako neméně vydařenou Džíny od kluků z Pokondra. Mě osobně se, až na tuto vyjímku falcova hudba nelíbí (snad proto že je ulítlá a zpívaná v němčině). Sám Manuel Rubey (trochu i připomínal Deppa) alias Falco říkal, že nemá talent zpěvu, ale spíše věci dotáhnout do perfekcinismu. Jeho život byl jako asi každého velkého umělce, plný drog, alkoholu a sexu. Jenže tady to bylo strašně monotonní (neustálé odchody jehho přítelkyně). Na druhou stranu jsem nechápal jak mohla píseň Rock Me Amadeus pobláznit i ameriku, páč ten klip byl kýč jak bič. Jinak zpěv a hraní Rubeyho byl opravdu vydařeným faktorem celého snímku. Avšak jen to mi nestačí.

plakát

Fargo (1996) 

Dobrý masakr, a ještě k tomu podle skutečnosti. Bři Coenovi umí, jejich nejlepší dílko.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Od tohoto filmu jsem nic nečekal a také nic nedostal. Co to bylo? Vojenský film pro dospělé nebo fantasy pro děti? Když tyto dvě kombinace dáme dohromady, tak to není pro dospělého ani pro děti. Zajímavé prostředí španělských lesů ke konci války potápí nijak nezajímavý a předpokládaný děj. Navíc chování některých postav bylo tak nelogické až to bolí (Mercedes, Ofélie a doktor). A poselství filmu? Asi že žádná kouzla nejsou a smrt je jediná jistota v životě člověka. Jak poetické pro děti.

plakát

Fontána (2006) 

Film na který se krásně dívá, ale o mnoho hůř chápe.