Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Poslední pokušení Krista (1988) 

Vynikající myšlenka k životu Ježíše Krista. Ač jsem sám věřící, s myslí otevřenou a tak nechápu všechny ty protestu proti tomuto snímku. Kdo z nás může říct že tomu tak bylo či ne. A kdo ano, ať první hodí kamenem. Samotnému poslední pokušení dává ten hlavní smysl celého činu Krista. Williem Dafoe společně s Harveym Keitlem byli mistrní. Jen lituju těch debilních titulek, které jsem snad miliónkrát musel během filmu upravovat.

plakát

Nixon (1995) 

Velkofilm Olivera Stone o Richardu Nixonovi se už tak nevydařil, jako třeba JFK. Prostě Nixon byl kontroverzní až to bolí. Anthony Hopkins ho stvárnil na výbornou. Něco mi ovšem v celkovém dojmu chybí.

plakát

Duel Frost/Nixon (2008) 

Robert Frost versus Richard Nixon. Úspěšný moderátor versus nejkontroverznější americký prezident. Za krátkou americkou historii, se v dějinách asi nikdy neodehrálo to, co za vlády Nixona. Vím jak si američané potrpí na úctu, tradici a dodržování jejich ústavy a proto chtěl Forst celému americkému národu doznání od muže, který ji porušil. Frank Langella jako Richard Nixon byl přímo fantastický, jeho hlas neskutečný. A také byl typickým politikem, celé hodiny dokázal mluvit o všem, jen ne na přímou otázku. Finální interview nemělo chybu. Síla okamžiku. Snad nikdy mě politika nebavila jako tady.

plakát

Zvětšenina (1966) 

Fotograf, žijící bezstarostným životem, jezdící Rolls-Roysem, bydlící v Londýně. To všechno vypadá skvěle, jenže po celý film jsem se neubránil pocitu že se vlastně nic neděje. A když už to mělo někam se pohnout, zůstal film stát. Mě osobně film neoslovil, pop art není něco čemu bych holdoval.

plakát

Juno (2007) 

Reitman točí tak lehké snímky, že to divákovi nikdy vadit nemůže. Juno je zbouchnutá šestnáctiletá holka ze střední, která svým nadhledem a upřímností převyšuje ne jenom své vrstevníky, ale leckdy taky dospělé. Ellen Page je skutečně vynikající.

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

Aneb Věřte - Nevěřte aneb Na každém šprochu, pravdy trochu. Opravdu k zamyšlení.

plakát

Insomnie (2002) 

Další z parádních detektivek ze super atmosférou. Nespící Al Pacino je den ode lepší a lepší. A Robin Williams hraje přesně to, co je mu podle mě souzeno. Scéna s kládami patří mezi ty nejlepší. Tak nějak mi to připomnělo Městečko Twin Peaks (úžasná a drsná krajina, smrt dívky, přijíždějící detektiv). Insomnií bych rozhodně trpět nechtěl, a kdyby jo alespoň bych zkoukl co nejvíce filmů :-)

plakát

JFK (1991) 

Tímto smekám kloubouk a hluboce se skláním před Oliverem Stonem, že měl koule natočit snímek, pro američany s hodně palčivým tématem. Někdo film může považovat za snůčku konspiračních teorií, druhý za hodně blízkou skutečnost. Já se přikláním na stranu druhou. Vše okolo JFK mě nikdy nebralo, nyní jsem tím zaujat a chtěl bych vědět jak to doopravdy bylo (jednou se to sand všichni dozvíme). Kevina Kostnera vidím po dlouhé době zase ve formě. Neskutečně silný zážitek, kde nebudou vadit ani ty tři hodiny.

plakát

Predátor (1987) 

Arnold a jeho komando v husté džungli, bojující proti těžkému soupeři. Akce jak víno, bez výraznějšího děje, kdy se jde hned od začátku na věc. To cvákání predátora bylo vynikající. Slušná podívaná.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Poetický western? Pro mě spíše velké zklámání a dlouhá nuda. Western má být o akci, přestřelkách a honičkách na koních. Možná je to můj problém, ale mě tohle podání westernu nepáčilo. Cassey Affleck s minimální artikulací a mimikou i Brad Pitt jsou výborní herci, jenže celkový dojem to nezachránilo. Hudba Nicka Cavea je excelentní.