Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (56)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

I když tento film dávali několikrát v televizi, počkala jsem si na něj v originální znění a stálo to za to. S dabingem vyjde polovina herectví božského Johnnyho nazmar. Ten chlap je prostě zázrak, ale pět hvězd náleží hlavně Timu Burtonovi a Dannymu Elfmanovi. Willi Wonka je úžasnej cynik a ...prostě mě samotnou překvapilo, jak jsem se u toho nasmála. :-)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Jsou tu rozporuplné hodnocení a tak jsem byla zvědavá jak toto Burtonovo dílo zapůsobí na mě. Mě se to prostě líbilo-nenáročný a trochu předvídatelný příběh, ale to vůbec nevadí, protože sem měla plné ruce práce (ruce?) s tím, abych pochytala všechnu tu digikrásu s digifantaziiními tvorečky, kteří okolo mě 3D pobíhali. Johnnymu takovéto role prostě sedí a ty jeho zelený halucinogenní oči:-D Helena Bonham Carter byla pro roli Červené královny nejlepší nápad a s vybělenou Anne Hathaway tvořili nádherný kontrast a Mia Wasikowska se vedle hvězdných jmen držela překvapivě dobře. Danny Elfman je prostě mistr svého řemesla a velká poklona patří i kostýmům.Ale nejlepší stejně byla Šklíba!

plakát

Bathory (2008) 

Takovýho humbuku kolem toho bylo a výsledek? Průměr. Podprůměrný průměr. Film působí zmateně a směšně, ale největší chyba byla naprostá absence dějové linky. Je to prostě řada líbivých obrázků a slov poskládaná do přes dvě hodiny trvajícího....celku? Ale kdeže.

plakát

Precious (2009) 

Trailer mě šíleně navnadil a možná až moc, od filmu jsem měla asi přílíš vysoká očekávání, co se týče návalu emocí. Myslela jsem, že mi bude hlavní hrdinky líto a pravda je taková, že mi to chvílemi přišlo docela přitažené za vlasy a do Precious jsem se nedokázala vcítit, abych jí žrala každě slovíčko a pohyb. Celý film táhne Mo'Nique, bez ní by tak daleko nedošel. Skvělá je kamera, černošská hudba a snové fantazie, ke kterým se Precious často uchylovala. A musím pochvalně zakývat hlavičkou-Mariah Carey překvapila. Suma sumárum-příběh je to silný až bizardní, herecké výkony na vysoké úrovni a celkový dojem zní ve prospěch filmu.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Díky tomuto seriálu jsem si u tabule kdysi dávno vzpomněla na funkci červených krvinek:-)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Nekoukám na pohádky, přijdou mi prostě stupidní a mírně mozko-vymývající. Hlavně ty některé české...kdo kdy viděl, aby dejme tomu pro osmnáctiletou princeznu byl vrchol světa že běhá po zahradě, hází si s míčem a všemu se debilně, rádoby vesele, směje. Ale to jsem trochu zajela jinam. Přesně o tomhle Stardust není. Neotřelý příběh, poměrně slušně natočený a zvládnutý s velmi zajímavým obsazením. Robert De Niro v korzetu :-D I když od začátku tušíme, že to skončí pohádkově, já se ráda nechala vtáhnout do světa plešaté Michelle Pfeiffer a kouzel.

plakát

Zeptej se prachu (2006) 

I když film hlásá do světa, že je od držitele Oskara a hrajou v něm hollywoodské megastar, ještě to neznamená úspěch a Ask the Dust je jasným důkazem. Prostě se dvě hodiny více méně táhne a když Salma Hayek zachrchlá při postelové scéně, můžeme dopředu odhadnout jak to dopadne...Jsou to takové lepší dvě hvězdy, spíš ke třem.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Horory mám ráda, ráda se bojím a ještě jsem u žádného hororu nevykřikla. Až do teď...asi jsem se nechala trochu dtrhnout ustrašenou náladou, která kolem mě při sledování panovala, ale zařvat si kvůli obyčejnému kapesníku je docela uvolňující. Ale zárověň musím říct, že sem čekala něco víc. Trochu mě zarazila trapnost několika scén, kdy hlavní hrdinka jen otevře ústa a už jí tam něco padá, popř. teče (hlavně ať je to ce nejvíc fuj) nebo z ní samo něco tryská. A dokonce se jí tam vejde celé předloktí ubohé babičky! Která byla navíc ve skvělé kondici, jen tak jí něco neskolilo...Ale i tak mohu doporučit, hlavně konec ;-)

plakát

Prázdniny (2006) 

Nejsem moc na romantické komedie (nevím proč, ale Láska nebeská je vyjímka) ale tohle mě prostě nějak ...nebavilo. Jasně, skvělé herecké obsazení a prostředí, ale to prostě není vše. Někdy to bylo hróózně zdlouhavé a nudné a navíc předvídatelné. Ale nebudu Prázdniny zavrhovat úplně, jen mě až tak neohromily.