Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (15)

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Jiří Strach by měl radši zůstat u natáčení rozhovorů při kafi a psaní tweetů a na hranou režii zanevřít. Stejně tak by ČT mohla investovat peníze do kvalitnějších českých autorů.

plakát

Patrick Melrose (2018) (seriál) 

„Občas ti, kdo nesou největší vinu, zasluhují největší soucit.”

plakát

Genesis (2018) 

Dojemné a citlivé zpracování dospívání, tak jak si ho pamatuji i já – nezkažené moderní dobou sociálních sítí, kdy je všechno tak nějak méně opravdové. Nevinnost, nezkušenost, esence čisté, nechtěné lásky. To je v Genesi naservírované v doprovodu s fantastickou kamerou, chytlavým indie sountrackem a skvělými hereckými výkony. Dlouho jsem neodcházel z kina tak spokojený.

plakát

Chvilky (2018) 

Příjemně odvyprávěné “klasicky české” sociální drama, od kterého jsem nic moc nečekal, a tak jsem byl po odchodu z kina mile překvapen. Režisérka si určitě napravila reputaci po předchozím celovečeráku a Jenovéfa je prostě Jenovéfa. 70 %

plakát

Chata na prodej (2018) 

Tak tohle absolutně nebyl můj šálek kávy. Přeexponované herecké výkony, často až divadelně vystavěné scény a repliky... nemůžu si pomoct, ale pro mě po většinu času trapný humor (párkrát jsem se samozřejmě zasmál). Jestliže jsem na film nahlížel s tím, že má ukazovat nějaké typické české chování a situace, pak mě spíše iritovalo, jak nerealisticky vše působilo. Nosit medvědí masku několik hodin dobrovolně na sobě, vypít litry pálenky a být v pohodě, pozorovat s nadšením a bez ostychu medvěda ve volné přírodě takřka na dosah ruky a v neposlední řadě samotný konec... no pardón? Respektuji ale, že tento styl a humor si řadu svých zástupců najde, i proto dávám 2*. Vtipná poznámka diváka: “Kdyby byl Troška nyní na FAMU, tak by natočil přesně tohle.”

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Slušná česká komedie/parodie, v lecčem mi připomíná Bláznivou střelu. Plusové body za odvážnost něco takového u nás natočit, za řadu povedených vtipů a hlavně za pěknou stylizaci.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Čekal jsem spíš srandu a jenom srandu. Že bude mít film ve výsledku i takový socio-politický přesah, kritizující současnou situaci v Americe, jsem fakt nečekal. Trump dostal slušně na p*del tou nejelegantnější možnou formou, bravo!