Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (79)

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Na to nejsou slova. Tímto se omlouvám všem venezuelským telenovelám, které jsem kdy hodnotila jako odpad. Tohle je horší.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Prosím?! I 8. série GoT je lepší! Příběhově slabé, prvoplánově akční a trochu zábavné. Naprosto průměrný film. Jako kdyby si ho splácali fanoušci bažící po co největších absurditách (Thora-pupkáče fakt neberu).

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Anna Kendrick beats Blake Lively! Nábojem, vrstvama i herecky. Překvápko.

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Trochu do černohumorna-hóřkosladka, přesto (anebo právě proto) vážně osvěžující! Oceňuju scénář + neokoukané a neprvoplánové herce.

plakát

Hastrman (2018) 

Zfilmovat Urbana bych považovala za nemožné, pokud by se to velmi slušně nepovedlo Strachovi se Santiniho jazykem (a seženou-li se prachy na Sedmikostelí, oh!). Havelkovi jsem věřila, ale nakonec jsem dostala "jen" výstřední a docela dobrý film.Pohanská mystika vs. křesťanský venkov. Podivný hlavní hrdina, kterého se bojíte, ale zároveň je vám ho trochu líto. Symboly. Romantický (romantismus i romantika) příběh, konflikt, emoce. Nejde ale o kompaktní směsku, navíc oproti potřebě žánru dost kloužeme po povrchu Škoda, škoda, Hastrman mohl být pro mě filmem desetiletí.

plakát

12 opic (1995) 

Prostě "jen" dobrý, domyšlený film, kde rovina cestování časem dává smysl. Ale je v tom víc? Po prvním zhlédnutí se mi nezdá. Rozhodně ho neřadím mezi takové skvosty jako Donnie Darko nebo Inception, z jejichž zkoumání a promýšlení jsem žila ještě dlouho. Uvidíme, třeba se k opicím ještě někdy dostanu a uvědomím si, jak jsem byla tehdy namyšlená, když mi přišlo, že jsem to hned celé pochopila.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Jestli to berete jako absolutní fikci s opulentní výpravou a skvělými hereckými výkony, v pořádku. Pokud máte pocit, že to něco vypovídá o katolické církvi, tak to v pořádku není. Doporučuji aspoň chvilku sledovat papeže Františka - to je taky rebel, mohl by vám být sympatický.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Rebelové 2, kde jsou hudební čísla nahrazena basketem. (Ta závěrčná scéna je prostě jasnej odkaz!:))

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Dějovost, emoce, vizuál, hudba, herci, neploché vztahy...všechno prima. Víc než prima. ALE to přece nemůže odvést moji pozornost od scestného >poselství<, podstaty příběhu! Psychicky nemocné děvče obviňuje z vlastní sebevraždy okolí - tys mi řekl, že mám hezkej zadek, tys se mnou nehupsnul do postele, tys se mnou přestala chodit na kapučínové dýchánky. To vám vážně nevadilo?