Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (159)

plakát

District 9 (2009) 

Je zde mnoho mnoho logických děr v příběhu, přesto mohu říct, že mezi letošními filmy jeden z nejlepších kousků, které jsem měl možnost vidět. Skvělá režie, skvělý námět, chytlavý příběh, skvělí vetřelci a perfektní závěr, nemluvě o výborných efektech. 4/5

plakát

Wrestler (2008) 

Mistrovska řemeslná práce plná jemného citu, který je v ostrém kontrastu s Rourkeho vizáží. A přesto to funguje a funguje to skvěle. Aronofsky zkrátka není jen Requiem a Fontána. A moto "bojovat až do konce" je mi náramně sympatické. 4.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Na tento film existují dva druhy názorů - jedni ho nenávidí, další ho obdivují. Já jsem v té druhé skupině. Mé důvody? Mistrovsky rozehraná hra, která boří všechna kliše chladnokrevných vraždících maniaků, záměrně hraje na zneklidnění amerického diváka, ale dělá to náramně originálním a poutavým způsobem. Oba vrazi jsou zahraní geniálně, skoro až tak, že by jim člověk po celou dobu děje fandil.Všechny tři oběti naopak budí pocit, že všechno je doopravdy skutečné. A když i !!!! SPOILER !!!! poslední z nich zemře pod hladinou jezera...jako by se vlastně ani nic nestalo. Takhle jsme to přece chtěli. Takže 5.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Opravdu mistrovský kus práce, který ale trpí stejným syndromem jako všechny mistrovské filmy roku 2008 - nepřirostl mi k srdci tak těsně, aby si zasloužil 5 hvězdiček. Přitom nedokážu popsat proč tomu tak je - na herce, příběh, scénář, výpravu, kameru, dokonce ani chytlavou akční hudbu s indickými motivy si nelze v ničem stěžovat. Ale tak nějak...nejde o srdeční film, na který bych už nezapomněl. Ale možná ještě změním názor. I to se stává. Každopádne nominace na Oscara plně zasloužená a rozhodně přeju, aby jich aspoň pár získal. Danny Boyle velice příjemně potěšil.

plakát

Pokoj v duši (2009) 

Na ceskoslovenske pomery hezké 4/5, z obecneho hlediska bohuzel 3/5.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Mistrovský kus práce, který mě ale bohužel neoslovil tak, jako se to povedlo Americké kráse. Bylo to vynikající, ale ne nezapomenutelné.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Začátek a konec mě přesvědčily, že Rambo má i své světlé momenty. Jinak mě tohle béčko ale asi úplně minulo.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Výborný film, krásné vyprávění, skvělí herci...ale z nějakého důvodu nebyl závěr tak působivý, jak by se na film podobného formátu slušelo. Ale i tak super.

plakát

Wolf's Rain (2003) (seriál) 

Překrásné anime. Asi jsem ale udělal chybu, když první anime seriál, který jsem viděl, byl Death Note. Teď už můžu jen těžko najít jiný, lepší. Ale to nic nemění na tom, že Wolfs Rain je perfektni.

plakát

Ples příšer (2001) 

Velmi dobře natočené a zahrané, ale nic to ve mně nenechalo.