Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasne slabucky je scenar k filmu : kriminalnik, co sa chce zaradit do zivota ..... to fakt asi nevieme vymysliet dobre a kvalitne scenare ? Kde su casy Vlcich dier, Svaka Ragana? ...... Herecke vykony hladat v tomto filme patri do sveta sci--fi, k tomu kopa chlapskych kecov a dristov o nicom. Aspon, ze priroda je krasna .... 7 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Další z Křižanových easternů, do současnosti zasazený příběh propuštěného vězně, předkládá přehršel pro autora typických motivů (např. vina, trest, zrada, žena na piedestalu) řízné (tj. intelektuálským plkáním nezatížené) dialogy a důraz na vykreslení prostředí. Neustálá přítomnost slivovice a cigaret mě nepohoršila. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Žeby sa svet Slovenského filmu prebúdzal? Pre mňa milé prekvapenie, po hownoidných výplodoch našej produkcie za posledné roky... Krásne scenérie naše ho kraja, zaliate príjemnou hudbou a život slovače, ktorá nie je z Bratyyslavy, ktorá mimochodom "není ako víno, není ako káva" ... Držím palce v ďalšej tvorbe a privítam viacej metrov filmu z tejto tematiky, ktorá zobrazuje život obyčajnej slovače! Veď stačí, zájsť 100 Km od hociktorého mcdonaldu a máte pokoj v duši naživo. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Scenárom aj réžiou kruto vzdialené od reality. Tí páni sa dívajú na slovenský vidiek a jeho obyvateľov odrhnuto od reality. Ako ministerskí pracovníci rezortu poľnohospodárstva čo riadia všetko zo stoličiek bratislavských kancelárií. Slovenskí chlapi a horali majú veru iného ducha a nie to, čo nám tu chcel režisér scenárista či Attila Mokos ukázať. Filmu urobila popularitu jedine Kirschnerka so svojim songom. slabé dva b. :( ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Nebudem tu vytýkať klasické problémy slovenských filmov ako klišé a pod. koniec koncov boli hodně zminimalizované. Námet dobrý,výber hercov a podanie dobré, dej bol velmi vhodne kombinovaný s panoramatickými zábermi na krásnu slovenskú prírodu. Dá sa teda povedať že môžem byť spokojný ale vôbec by som sa nesťažoval ak by tvorcovia pridali ešte pár minút. Pokoj v duši je také nedochôdča, niečo ako nedomalovaný obraz. Nebudem nadsadzovať len pre domáci pôvod. Slovenský štandart ktorý si za vyššie uvedené dôvody zaslúži 3 hviezdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Jan Vondráček (farár Marek) sa kedysi túžil stať farárom. (Raccoon.city)
  • Píseň "Pokoj v duši" se v červnu roku 2009 stala nejhranější písní na slovenských pohřbech. (Gogen)
  • Nakrúcanie sa začalo 1. augusta 2007 a trvalo 45 dní. (Smok)

Reklama

Reklama