Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Víc než zábava, parodie, nebo neřízené odpornosti mě na Sodě fascinuje neuvěřitelná svoboda, se kterou mohli Sklepáci tvořit neuvěřitelné skeče a urážky. Ačkoliv Petra Černocká by možná nesouhlasila, doufám, že někdy opět nastanou doby svobody, kdy skupinka nezávislých bude moct plodit podobné hovadiny ve veřejnoprávním médiu.

plakát

Český sen (2004) 

Nevím, jestli je tenhle film o čecháčkovství. Myslím, že způsob, jakým filmaři dostali tu hordu nakupujících, je univerzální a kolosální podvod podobného ražení by se povedl ve většině západních zemí. Hezké je, že nejen ten podvod, ale i film samotný mě velice pobavil a přišel mi vyvážený, což je pro mě osobně u dokumentu dost důležité.

plakát

Četa (1986) 

Pro mě velice zásadní film. Děsivost, s jakou je tu vykresleno válečné trauma mě překvapila. Nemá smysl to nějak víc komentovat, ale tenhle film opravdu stojí za to.

plakát

Číslo 9 (2009) 

Pravda, příběh to mělo dost nečitelný, od začátku není jasné, ze čím Devítka jde. Mezi příběhové konverzačky podle mě nedávaly smysl a byly falešně moralistické. Ale!! Promyšlenost světa, nástrojů a strojů, nádherná animace a fantasticky vystihnutá atmosféra mě lákaly k zažití dalšího dobrodružství..třeba v počítačové hře??...

plakát

Daredevil (2003) odpad!

Usnul jsem u toho, což o mnohém vypovídá, vzhledem k tomu, že bylo půl deváté večer. Celkově to na mě působilo tak, že dva týpci seděli u scénáře a vepisovali do něj všechny hustý věci, který je napadly. No prostě blbost nad blbosti!

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Jak je to možné, že se u nás před revolucí točily tak hezké pohádky. Jak je možné, že ty porevoluční jsou neslanné nemastné, uřvané? Nechápu, nepochopím, ale abych se držel titulu: Dařbuján je krásný, probarvený, laskavý, léčící všechny neduhy a pobaví.

plakát

Dej si pohov, kámoši (1993) 

Koncert staré školy. Jack Lemmon i Walter Matthau jsou naprosto vynikající.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Velmi rád kouřím. Nekouřím moc a zásadně se snažím chovat se slušně. Tanhle film hovoří o nekalých praktikách tabákových fabrik a je dobře, že se na ně upozorňuje. Já jen doufám, že to nepřispěje k fanatickým až inkvizičním praktikám dnešní společnosti.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Původně jsem myslel, že je to enviromentalistická reklama financovaná Microsoftem, Mcdonaldem a Alem Gorem, bral jsem to s nadsázkou a litoval, že jsem si od začátku nezapisoval postřehy. Potom jsem ale zjistil, že jde o remake slavného sci-fi a jalo se mě upřímné zděšní. Kdybych byl hodně milosrdný a jako že budu, napsal bych pouze, že se jednalo o sérii nesmyslně a nelogicky vršených pitomin s podpůměrnou digitální stránkou a jsem moc rád, že jsem byl u projekce připitý (nakonec málo). Vlastně za filmem Al Gore musel stát, protože si neumím představit, jaká jiná moc by mohla přesvědčit Johna Cleese k účasti na podobném projektu (no fuj).

plakát

Diktátor (2012) 

Pokud jsem se mnohokrát od srdce zasmál, mělo to smysl. A rád tak odpustím přílišné tlačení na pilu vyloženě oplzlý cohenovský scény typu útok drticích ňader. Na druhou stranu mám rád neohleduplný fóry a tady jich zase byla velmi slušná nálož.