Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Harold a Maude

Harold a Maude (1971)

Můžu dodat jediné - doufám, že podobně na tom budu ve věku hlavní hrdinky taky - fyzicky, ale především duševně. Vlastně - proč se starat o lidské mínění, zákony a podobné "výplodky civilizace", když "konec šlape na paty"? Hlavní je jedno - užít si naplno a po svém každou minutu.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Jeden z mála filmů, který se kvalitou a atmosférou může směle měřit se svou literární předlohou. A nejsem si jistá, zda by z toho klání vzešel vítěz. Výborné herecké výkony, výborná kamera. Horor bez krve a lekaček, jen mrazí v zádech. Lidská krutost má zkrátka mnoho podob a tahle je ještě "dochucená" egoismem.

Khadak

Khadak (2006)

Autoři jsou antropologové, což jde poznat. Film vypovídá, sice dosti svérázným, ale rozhodně okouzlujícím způsobem, o lidském ztrácení se ve světě, jehož pravidla mu nejsou známy, o vynuceném opouštění míst a tradic. Ačkoliv se někdy děj může zdát až příliš nereálným, myslím, že dokonale přibližuje myšlení člověka, který je vychováván v odlišném nazírání na svět. Za vše mluví snaha lékařky vyléčit „pacienta“ z epileptických záchvatů. Ty totiž bývají považovány za jeden z „typických stavů“ šamana. A kdo říká, že ten „náš“ pohled na svět je ten správný?