Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Moje výhoda je jasná,Raimiho Spider-Many jsem nikdy dvakrát nežral a tudíž jsem na restart mohl jít s tím, že mi rozhodně žádnou osobní kultovku nezprzní.A Marc Webb mi nakonec zrod pavoučí legendy ukázal mnohem modernějším,zábavnějším a drzejším způsobem,než deset let nazpět.Spidey konečně pořádně hláškuje,Emma Stone je mnohem víc hot než Kirsten Dunst a celý film svižně upaluje vstříc novým zítřkům a novým dílům,ve kterých se bude režisér konečně moci oprostit od mantinelů originu a já mám takový pocit,že až Webb skutečně nebude tísněn,mohl by nám předvést ultimátní komiksovku,která se definitivně distancuje od předchozí trilogie a předvede nám plnokrevnou novou zábavu.Tady přeci jen bylo nadšení malinko bržděno pachutí již viděného.Jinak ale velká spokojenost.

plakát

Americká noc (1973) 

Jeden z nejůžasnějších filmů o filmu vůbec.Takhle krásně se z lásky k pohyblivým obrázkům uměl vyznat jen Truffaut.

plakát

Američan (2010) 

Už v Control dokázal Anton Corbijn,že umí úžasně malovat krásné obrazy a pojit je s filmovým vyprávěním.Američan má své mouchy,jako asi každý podobný experiment,ale ty nakonec dokáže zahladit Clooneyho charisma a režisérův talent.Ve výsledku velmi dobré,škoda předvídatelného konce,mohlo to být vynikající.Corbijna každopádně dál sledovat.

plakát

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004) 

První Anakonda pro mě díky své vážnosti byla mnohem větší utrpení,tohle je už čisté a přiznané béčko,sice prasácky natočené i zahrané,ale to k tomu patří.I podprůměr je v tomto případě docela úspěch.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Šifra se ještě dala vzít na milost jako přetažená,ale vcelku solidně natočená detektivka.Andělé a démoni jsou ale jen nablýskaná nuda,ke které naštěstí hraje úchvatná hudba,která film vytahuje z odpadu.Nevím jestli to má Hanks a Howard zapotřebí,ale tohle jim dokážu odpustit jenom když se podívám na všechny ty skvělé filmy,které natočili před tím.Děs a hrůza!

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Podobný televizní projekt nemá obdoby.Famózní herecké obsazení,velký režisér,řádně sponzorované.Nic jiného než absolutní pecka z toho vzejít ani nemohlo.

plakát

Angel Heart (1987) 

Zatraceně stylový mysteriózní noir.Parker dokázal mistrně navodit atmosféru a precizně vygradovat celý temný příběh až do zdrcujícího závěru.Skvostný Mickey Rourke tehdy dokazoval,jaký je talent a De Niro dokázal na minimálním prostoru načrtnout postavu,kterou jen tak z hlavy nevyženete.Brilantní kus filmařiny.

plakát

Angelika, markýza andělů (1964) 

První Angeliku mám rád.Je dobrodružná,zastydle romantická,s krásnými ženami a charismatickými muži.Je to spíš guilty pleasure,ale za tohle se osobně zase až tak nestydím.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Mnohými je tento film shazován jako přetažený kýč.Neprávem.Abglický pacient je dokonalá ukázka čisté a poctivé filmařiny,velkolepý příběh o životních láskách přizdobený bezchybnými hereckými výkony a nádhernou výpravou.Pro mě skvost.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Sterilní drama,které je možná dokonale komponované a řemeslně fascinuje,ale z plátna na mě nedýchla jediná přesvědčivější emoce.Do rolí mi nesedli herci a Wright si možná po předchozích úspěších na poli knižních adaptací až moc věřil.Tak jako tak až příliš akademické pokoukání a po moderní Hanně i zklamání a režisérův výrazný krok zpět.