Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Antikrist (2009) 

Lars von Trier zase chtěl být jednou prudce originální a strašně kontroverzní,tak si natočil Antikrista,rádobyuměleckou nudu,která nakonec není ani jedna z věcí,kterými by chtěla být.Trier je režisér,kterému nepřijdu na chuť asi nikdy.A víte co? Ani mě to dvakrát nemrzí.

plakát

Apocalypto (2006) 

Mele,vzpamatuj se a buď se vrať ke hraní nebo natoč něco jako Statečné srdce.Ale hlavně nemarni náš čas s takhle zbytečnými a samoúčelnými trapasy jako je tohle a Umučení Krista.Prosím.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Kelly uvěřil ve vlastní (uměle vyhypeovanou) genialitu a stvořil film,který je tak onanistický,že by vlastně šlo dát odpad i pět hvězdiček a důvody by byly stejné.Je tady všechno,má to tvůrčí přesvědčení a zápal a ve výsledku to nedává pražádný smysl.Stejně jako The Box.Zabal to,Richi,podobného exhibicionistu kinematografie nepotřebuje.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Emocemi narvaný výlet do vesmíru s geniálními hereckými výkony a strojově přesnou režií.Nejlepší Howard.

plakát

Apollo 18 (2011) 

Jedno z nejpříjemnějších překvapení roku.Film,který skutečně zajímavým a hodnotným způsobem rozvíjí styl paradokumentární formy a co je nejpřekvapivější a nejdůležitější,má skvěle fungující atmosféru a místy je vážně k posrání.Nenápadná pecka.

plakát

Appaloosa (2008) 

Sice jen pozvolna ubíhající,ale nesmírně atmosférický a brilantně zahraný western.Takové filmy se už dnes moc netočí,o to více bychom za něj měli být edu Harrisovi vděční.

plakát

Aréna (2011) 

Že Kellan Lutz bude po Stmívání hrát v podobných břečkách,to jsem tušil.Ale že se v nich bude scházet se Samuelem L. Jacksonem bych nehádal ani v sebeskeptičtější náladě...

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Brutální nepochopení komiksové předlohy,hůře hodnocená Mise Kleopatra je v tomhle směru mnohem,ale mnohem vydařenější film.

plakát

Astronautova žena (1999) 

Otřesná slátanina,která nemá ani ždibec požadované atmosféry,jinak dobří herci jsou zde neskutečně prkenní (možná si uvědomili,v jaké sračce to hrají) a hlavně je to nehorázná nuda.Vůbec se nedivím,že Ravich už potom nic nenatočil,po téhle ptákovině bych mu nesvěřil ani reklamu na Orbit.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po prvním zhlédnutí v sobě mám smršť dojmů,které jdou jen těžko souvisle sdělit a ještě hůře se podle nich hodnotí.Jisté je,že Wachowští (tentokrát s Tykwerem) opět natočili absolutně jedinečný film.Velmi nedivácký,těžký na skousnutí,ale zároveň dokonale fascinující na tolika frontách,že se musí vzpírat jednoznačnému odmítnutí.Nicméně mě první zhlédnutí neoslovilo na té pudovější rovině.Hodnotit si zatím netroufám a pokorně si počkám na další pokus,možná ne jeden,protože Atlas mraků je skutečně náročný studijní materiál,kterému se vyplatí věnovat mnoho času.Fascinoval mě celou dobu,na otázku,nakolik mě bavil,zatím nejsem s to dát uspokojivou odpověď. Po druhém zhlédnutí: Klaplo to.Napodruhé mi do sebe Atlas mraků zapadl ještě uspokojivěji než při prvním pokusu a přede mnou se vynořil skvostný projekt,v mnoha ohledech naprosto ojedinělí a dost možná i revoluční,který se svou odvahou nahazovat složitá témata a nevídaně složitou vyprávěcí strukturou vzpírá jakýmkoliv přirovnáním a ukazuje,proč jsou bratři Wachowští naprosto jedinečnými a často nepochopenými vizionáři a jedněmi z nejpodstatnějších režisérů současné etapy kinematografie.Rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších a dost možná nejdůležitější snímek letošního roku.