Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Brooklyn 99

Brooklyn 99 (2013)

Zábavnej seriál, podobně jako Scrubs, jen v jiném prostředí. A český dabing je velice slušný, bych řekl (znám i ENG verzi). Charaktery jednotlivých postav, časté až absurdní situace, minimum trapnosti a absence "umělého sitcomového smíchu" jsou jedny z kladů. Na pět hvězd to není, ale velice příjemně strávený čas, který u toho se ženou trávíme.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

První sitcom, jenž sem měl možnost poznat. Buď ho milujete, nebo nenávidíte. Není nic mezi tím. Také pamatuju, že mě první díl dva tři příliš nenadchly a říkal jsem si "Co to sakra je?!", pak však přišla euforie - a ta vlastně trvá dodnes. Nesmrtelné repliky, neskutečné příběhy a nad tím vším postava Rimera. Nejlepší britský komediální seriál všech dob!

Dexter

Dexter (2006)

Můj nejspíše nejoblíbenější nekomediální seriál. Skvělá atmosféra, brilantně napsané charaktery, nad kterými ční hlavní hrdina Dexter. Spousta vtípků, ale i temných částí, stejně tak propracovaný děj. I když byla třetí série trochu slabší, seriál si stále drží vynikající úroveň a neustále se dějově vyvíjí! Flashbacky tu nejsou jen na efekt, ale značně obohacují děj a celkový zážitek. Český dabing pak není úplně zlý, ale originál je originál, a kdo jej zná, tak si české namluvení prostě neužije. Každopádně 100 %.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Jo, tak nakonec to stálo za to. Nejlepší sezóny asi 4. a 6., od sedmičky to šlo dolů, ale s koncem problém nemám. Jasně, něco tolik nedává smysl, ale samotné rozuzlení je vlastně docela oukej, ten obří hejt vůči závěru nechápu, podle komentářů jsem to čekal daleko horší...

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Neskutečné příběhy, vtipné dialogy, výborný český dabing. Některé díly jsou sice slabší, přesto jsem ani chvíli neváhal nad pěti hvězdami. Dnes je to již legenda a vlastně jeden z prvních skutečných sitcomů, jež kdy vznikly. Alan Alda zkrátka napsal skvělé scénáře a dosazení herci je zahráli více než dobře.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Neskutečná sestava se zde dala dohromady. Ano, některé scény a dialogy jsou spíše trapné, ale to nic nemění na tom, o jak geniální pořad se jedná. Úchylné příběhy, nesmírně vtipné repliky, zajímavé animované vložky. Některé skeče jsou již legendární (reklamace papouška, sýrárna, ministerstvo švihlé chůze, Dennis Moore, španělská inkvizice /"Nikdo nečeká španělskou inkvizici!"/...) a je jen škoda, že vzniklo pouhých 45 dílů. Nápadů bylo jistě mnohem více. Létající cirkus zkrátka je - a vždy bude - svým pojetím a nápady nedostižný!

Přátelé

Přátelé (1994)

Jeden z těch nejlepších amerických sitcomů, který si svoji kvalitu + - udržel až do svého konce. Seriál běžel v českých televizích již tolikrát, a přesto se na něj lidi stále koukají a pořád je baví. Každá ze šesti hlavních postav je jiná, charakterově rozmanitá a nezapomenutelná. Bláznivá Pheobe, vždy vtipkující Chandler, roztržitý Ross, pečlivá Monika, trochu hloupoučký, ale zato s dívkami to umějící Joye a módní Rachel. Prostě legenda; za mě 100 %.