Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

"Being miserable doesn't make you better than anybody else, House. It just makes you miserable."...Hugh Laurie je dokonalý. Jeho House je neuchopitelný - nešťastný, protivný, sžíravě kritický a pak najednou, když už si říkáte, že i nesnesitelnost má své meze, odrovná vás některou ze svých dobrých stránek. Jeden z nejlepších seriálů. (Ovšem není pro hypochondry:))

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997)

Oblíbená otázka - Kdo ještě žije v Midsomeru? Kromě Barnabyho (který lehce odevzdaně snáší další a další mrtvoly stejně jako společenské akce s manželkou) a Troye (který to, co mu chybí na důvtipu, vyrovnává roztomilostí) a Barnabyho manželky s dcerou (které nepřekvapuje počet sousedů snažících se je čas od času zabít) ještě (překvapivý) počet starousedlíků = budoucích obětí nebo zločinců. Stejně je to ale stále napínavé a zajímavé. A když se ozve úvodní znělka nánáánanánáánánáááááááááánááááááá..., vím, že další dvě hodiny strávím u obrazovky.

Zoufalé manželky

Zoufalé manželky (2004)

Jó, kde jsou ty časy, kdy jsem dokázala několik hodin v kuse vyprávět trpělivým posluchačům historie všech postav. Ty časy, kdy jsem trávila jednu půlku dne horečným sledováním jednoho dílu za druhým a druhou půlku přemýšlením o nich...Snad žádný seriál mě nikdy tolik nedostal. Dokonalá kombinace vtipu, smíchu, radosti, romantiky, smutku, vážnosti, tragédie, detektivky...Třeba u dílu "Naštvaná paní v supermarketu" nebo u prvních minut prvního dílu třetí série (Orson a jeho (bývalá) manželka) jsem se bála víc než u kdejakého thrilleru. Postavy jsou všechno, jen ne černobílé, a vyvíjejí se. Navíc děj nemá nelogická místa a často se např. v páté sérii rozvine problém naznačený v sérii první. Je pravda, že šestá série už mi přišla malinko předvídatelná, ale sedmičku a osmičku jsem si pro jistotu prozatím zakázala a hodlám se do nich ponořit až v důchodu;)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Sheldon: "Don't you think that if I were wrong, I'd know it?" Leonard: "Would someone please turn off the Sheldon commentary track?" Penny: "Because I like peppermint, and it's fun to say schnapps!" Raj: "I don't like rabbits. They always look like they're about to say something, but they never do." Wolowitz: "No, wait! That's the future Mrs. Wolowitz." A stovky a stovky dalších skvělých momentů z tohoto báječného seriálu, který na kvalitě neztrácí ani po čtyřech sériích.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

1. a 2. série - pět hvězdiček, 3. a 4. série - čtyři hvězdičky, 5. série - tři hvězdičky, 6. série - radši nic. První dvě tři série byly úžasně vtipné a okouzlující. (Chtěla jsem sem dát nějaký citát, ale nemůžu si z té spousty a spousty vybrat...) Pak jsem to sledovala hlavně kvůli vývoji mezi Barney a Robin. A šestá řada je už taková (místy vtipná) slátanina, postavy mění svůj charakter díl po dílu a Ted se nezdá být o moc blíž poznání budoucí matky svých dětí, než když poprvé uviděl Robin. Vím, že je těžké netočit další a další řady u populárních seriálů, ale většinou už to není "to ono", co to bylo. Mé nejoblíbenější díly: Robinina sestra v NY, Lilyina a Marshallova svatba, Let´s go to the mall, Robinin druhý klip

Sherlock

Sherlock (2010)

3x01 70 % "Oh please, killing me. That´s so two years ago." Tvůrci rozjíždí velkolepý devadesátiminutový škodolibý mejdan na účet fanoušků. 3x02 60 % "Ah, Hudders..." Dafuq did I just watch? Bolí vás břicho od smíchu a přitom přemýšlíte, jestli nemáte spíš plakat nad tím, že se ze Sherlocka stává soap opera. 3x03 85 % "The East Wind takes us all in the end..." A zas je to téměř (téměř) ten starý dobrý Sherlock plný propracovaných zvratů a černého humoru, až se vám z toho hlava točí, ale chcete víc a víc a víc...Yes, we missed this.