Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (116)

plakát

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série) 

Návrat ke kvalitě první série. Zhltnul jsem to za večer, jen u jednoho dílu se nudil a několik epizod nám po skončení umožnilo vést filozofickou debatu nad myšlenkou 10 minutovýho díla. Love Death and Robots je fakt strašná paráda a mě akorát štve, že těch 9-10 dílů zkouknu za hodinu a půl a pak musím rok čekat. Kdo má rád podobnej formát filmů, doporučuju sledovat iShorts.

plakát

Dlouhé loučení (2020) 

Měl jsem tu čest film vidět v porovnání s ostatními na Oscara nominovanými filmy. Dál bych to nekomentoval.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Dlouho jsem neviděl tak povedenou alternativní historii. Pokouší se o to akorát Tarantino, u kterýho se člověk ale musí člověk prokousat dvěma hodinama nudy. Kdo má rád dějiny a vyzná se v dějinných událostech, musí mu nad některejma detailama srdce zaplesat. Jen škoda závěrečný čtvrtiny. Od chvíle na stolový hoře to je slabota. Ale rasputinův baletní souboj nebo boj v zákopech to hravě vyváží.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Dám 3 hvězdy a řeknu průměr ne proto, že by to snad byl dobrej film. Film je to hroznej. Ale proto, že tohle pokračování zase tak moc neurazilo svojí předlohu, byli tam někteří staří známí a po titulkách to mělo vtipnou scénku. Uplně stejně jako u Jumanji, tak i Krotitelé duchů naprosto nepochopili atmosféru svýho originálu. Krotitelé duchů nejsou primárně dobrodružnej film pro děti a Jumanji je v určitých chvílích taky pěkně děsivá záležitost. And here we are - 2022, kdy v Jumanji hraje Dwayne Johnson a Kevin Hart a hlavními posavami Ghostbusters jsou děti (jako bohužel ostatně u 70 % nově natáčených scifi).

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 4: Bouře se blíží (2022) (epizoda) 

Po čtvrtém díle už odmítám předstírat, že nevidim ty scénáristický nonsense. Proč někdo útočí na projíždějící vlak, když se může schovat za dunou - to jsem přešel. Zbytečný dítko se zrcátkem, snipeři střílející z hypersonickýho vlaku, ok. Ale tenhle díl pozvaní "donové" odkejvali neutralitu, ačkoliv dostávají peníze nepřítele Mandaloriana, kterej z nějakýho mně neznámýho důvodu na sobě 90 % času nemá helmu, ačkoliv si jí Mandaloriani sundavat nesmí a když už jí na sobě má, tak se zázrakem z Temuera Morrisona stane Pedro Pasqual.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Méně je někdy více. Scénárista měl evidentně několik nápadů a chtěl je nacpat do osmidílný série. (spolery!) - Tajemný ohořelý pásky, několikrát vyhořelej dům, návyková plíseň, sekta, démon zaručující plodnost, vražda bratra. Ve chvíli, kdy skript k seriálu píše 6 lidí, každej v něm chce udržet svůj nápad a rozpočet je jen na 8 dílů, nemohlo to jinak dopadnout.

plakát

Stín samoty (2021) 

Pro ty, kteří to nepochopili (spoler ALERT!): Celý film je metaforicky zobrazená deprese, kde ji ztvrárňuje "strašidlo". Ve chvíli, kdy si dojde až k vám, tak spácháte sebevraždu. Depresí trpěla sestra otce, a vzala si život. To na jeho životě či duši, chceteli,  zanechalo jizvy (vysloveně jizvy na rukou). Do té doby, co byli všichni spolu, tak se měli skvěle. Jakmile otec rodinu opustil, začala se deprese přibližovat i k matce, postupně. Samotnej kluk s ní dokázal bojovat, proto si pro něj nepřišla, ikdyž na něj semtam vykoukla. Stejně jako jeho otci, nechala na něm sebevražda jeho matky jizvy. Co se týče domu uprostřed samoty, věřím, že to je metafora na pocit, kterej jako člověka s depresí má. Je jen doma, nechce chodit ven a všichni jsou nepřátele. Určitě jsem nestihl pochopilt všechno, ale při troše zamyšlení, to jde jedoduše rozklíčovat. Machrovat nad ostatníma nebudu, protože podobnej příspěvek, jako dávám já sem, mi pomohl pochopit The Babadook. Ve chvíli, kdy si to uvědomíte, film vám pak přijde spíš smutnej, než strašidelnej. Já se bavil.

plakát

Paroží (2021) 

Opravdu hodně doufám, že jsem jen hloupej a hlavní zápletku jsem nepochopil, stejně jako u Babadooka, protože jinak si velmi vysoce nadprůměrný hodnocení absolutně nedokážu vysvětlit. Nebo ne, vážně, je tam nějaká linka kterou jsem přehlídl? Je onen zabijáckej jelen vlastně jen abstraktní zobrazení násilnýho rodiče nebo něco podobnýho? Nebo je ten závěr myšlenej vážně?

plakát

Warning (2021) 

Velmi příjemný překvapení. Klasicky - kdo nad tím nechce přemýšlet, tak vidí jen několik povídek nedávajících smysl. Narozdíl od Avengerů nebo podobný kraviny ale vytváří prostor pro debatu.

plakát

Invaze - Poslední den (2021) (epizoda) 

S čistým svědomím po shédnutí prvních dílů můžu říct, že mimozemská invaze je tady jen minimálním a rušivým elementem seriálu jinak o osobních životech nezajímavých lidí ze 2 států v USA, jedný americký základny v Afghánistánu, poameričtěným Japonsku a z britský střední školy. Zároveň bych chtěl podotknout, že tímhle jsem už ztratil veškeré naděje v záchranu alien scifi žánru. Natáčí se už jen braky jako Invasion, Another life nebo Lost in Space, který se točí pro úplně jinou cílovou skupinu. Strašně mě to mrzí v protože to byl můj nejoblíbenější žánr a na každej film nebo seriál jsem se těšil. Místo toho položky v kinech a VOD budou zabírat debilní pohádkový komiksový postavičky na miliontej způsob, na což já se odmítám koukat.