Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (209)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pray it desires not you.. Cooper tam umí dostat tu ponurou krásu a nelítostnou krutost amerického venkova, co si budeme povídat. Škoda jen, že ta sympatická subtilnost utrpěla klišovitou implementací klasických traumat a finálním duelem Žvahlava a paní učitelky.. Zajímavý policejní tým ve složení „Už jsem zase šerif“ Plemons, starý totem Graham Greene a Horatiem do Oregonu převelený Rory Cochrane. Dalo se čekat, že tihle lovci jelenů nebudou mít s Wendigem dobré skóre.. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Paroží pro mě bylo velmi očekávaný film. Dokonce jsem zvažoval návštěvu kina. Bohužel v tu dobu jela nezapomenutelná Duna a potom ještě Eternals. Musel jsem se proto spokojit s domácí projekcí, na kterou přišel čas a teď. Před Vánoci. Ne každý může říct, že se den před Štědrým dnem koukal na horror. A nebyl to vůbec špatný horor. Atmosféra krutého venkova, hlavní hrdina měl oči jako štěňátko a ještě k tomu to hrozné tajemno. Stylem vyprávění bylo Paroží podmanivé a dokázalo vtáhnout do děje už jenom tím začátkem. Měl bych však nějaké výhrady. Ten konec mě teda dost zklamal. Mytické monstrum dostane na frak železnou tyčí? Čekal jsem o poznání lepší zakončení takto rozjeté balady. Ovšem nechutnosti tady byly velice povedené. Ještě teď si živě vybavím situaci s okem a není mi dvakrát příjemně. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Indiánská legenda a klasická monster vyvražďovačka. Přitom ta atmosféra Oregonu je vynikající. Film hodně pracuje s atmosférou, tak jak bych si přál a mýtus o Wendigo zpracovává velmi poutavě. Nechybí nějaký ten gore a samozřejmě i zápletka okolo jedné rodiny. Pro mě Antlers splnil očekávání přesně na půl. Film mě vcelku bavil a užil jsem si ho. Byl jsem vlastně i napnutý, jak to celé dopadne. Na druhou stranu je ten film velmi černobílý a hororové finále až příliš okaté. Postavy se chovají příliš "hororově". Volně přeloženo, mohla bych bratra odvézt do nemocnice, nebo mi zavolat sanitku, ale ne. Raději ho naložím i se zraněním do auta a půjdu nejdřív skopat monstrum. A bohužel takových věcí je ve filmu víc. I když to má trošku neotřelou atmosféru, tak si myslím, že na film během chvilku snadno zapomenu. (50 %) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený režisér Scott Cooper pokračuje v zobrazování odvrácené tváře Ameriky. Po pensylvánských  ocelářských dělnících a buranských horalech z "Pryč od pece" se přesunul mezi socky v odlehlé oblasti Oregonu, kde straší nasraný indiánský bubák, kterému už leze krkem devastace přírody i mezilidských vztahů - a činí tak pro diváka velice uspokojivým (tedy přiměřeně napínavým, strašidelným a lekavým) způsobem. Prostředí všeobecného úpadku i ponurá atmosféra jsou zachyceny na jedničku a kvalitní kamera i zvuk na tom mají nemalou zásluhu, stejně jako všeobecně kvalitní herecké výkony. Jen dodám, že Graham Greene mi udělá radost vždycky a na další Cooperův snímek už se těším! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Scott Cooper si zkusil natočit horor a já mu to vlastně úplně celé sežral.Na Antlers jsem se dlouho těšil a překvapivě mi ani nevadila komornost a pomalejší tempo, jelikož ten film mě vtáhl od začátku a díky velmi depresivní a pochmurné atmosféře mě bavil po celou dobu. Natočeno nádherně, vynikající hudba, přesvědčivé herecké výkony, atraktivní mytologie a legenda kolem hlavního záporáka " Wendigo!!" a hlavně je zde fakt nechutné a nepříjemné Gore ( záběry na Mrtvoly jsou opravdu maskérská lahoda, tady si tvůrci vyhráli a došlo i na pár menších a jednu vyloženě infarktovou lekačku, takže já jsem spokojen. Finální vzhled monstra je ovšem tak nářezovéj, že strká do kapsy i Vetřelce, nic lepšího, nechutnějšího, bizárnějšího a originálnějšího jsem neviděl. Za mě skoro plná palba, hodně mě to bavilo a kdykoliv na scénu přišla hororová scéna, tak to byl nářez okořeněn i úžasným hudebním podkresem.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Vyprávění příběhu o prastaré bytosti Wendigo je v jazyce Ojibwe. Jedná se o jazyk indiánského kmene, který žije v Severní Americe dodnes. (UhLee)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama