Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po přečtení premisy ihned namlsal ale už na konci první epizody jsem měl pochybnosti, kam se to bude posouvat dál. Řemeslně povedený projekt, který však tratí po příběhové stránce, nebo spíše, kam se tvůrci rozhodli, že se bude příběh ubírat. Z prvotní naděje až nadšení, velké nudné zklamání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„V TOMHLE DOMĚ SE DĚJE NĚCO DIVNÝHO…“   Dva příběhy v jednom a found footage namixovanej s normálním filmem. Paranormální příběh – tedy horor, ve kterým se dějou nevysvětlitelný věci, ale … nebavěj mě. Jsou kreténský, divný, nepravděpodobný (no dobře… já vím…), až moc nahraný a odpovídaj spíš psychologický poruše, než fajnovýmu příběhu. Hlavně to natáčení ruční kamerou. To druhý, to normální… na tom by se dalo stavět! Z toho by byl fajnovej celovečerák! P.S.: Aspoň, že to neskončilo trapně.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej podcast, kterej maj na svědomí  Marc Sollinger a Daniel Powell, neznám. 2.) Věřím, že na mě někdo šahá z telky.  3.) Věřím v Jinosvět.  ///  Thx za titule „Irena Křiváková“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zoufale překombinovaný mišmaš, který víceméně od začátku slibuje absurdní rozuzlení, a to také doručí. Bohužel mu chybí jakékoli charisma na to, aby tu partii uhrál s nepříčetnou grácií takového Léku na život. Postavy jsou anemické, atmosféra se po pár nadějných epizodách naředí a poslední dva díly patří do kategorie "zívám se zdviženým obočím". Promarněná šance, druhá sezóna leda z nudy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to niekde na pol cesty. Niektoré diely majú skvelú atmosféru. Mytológia ohľadom kultu funguje a to isté sa dá povedať o všetkých dejových líniách s ktorými tvorcovia pracujú umne a logicky. Ak pristúpite na pravidlá hry, tak v zásade všetko tam dáva zmysel a nepôsobí to vykonštruovane a na efekt. Lenže na druhú stranu sú všetky pôsobivé pasáže obalené tými nudnými, naťahovacími a zbytočnými scénami. Tie nielenže seriál spomaľujú, ale oberajú ho aj o napätie a strach. Zabíjajú dvojznačnosť, ktorá nám mala slúžiť, aby sme trošku o všetkom čo vidíme pochybovali ( ako napríklad pri Rosmery ma dieťa). Takto z toho vzniká zlepenec funkčných motívov v rozťahanom prevedení. Napríklad epizóda 7 nemusela vôbec existovať. Všetky informácie sme mali z iných častí. Takže na jednu stranu chápem prečo to skončilo. Posledných pár minút je potom úsmevných a hlúpych. S podobnou témou pracoval Counterpart alebo Fringe. A robili to trošku sofistikovanejšie. Takže neľutujem, že som to videl, ale nejako z toho na zadok nepadám. Potešil ale Mamoudou Athie ktorého Dan je najsilnejšou postavou v celom príbehu. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V 8. minutě můžeme společně s Melody (Dina Shihabi) slyšet v jejím walkmanu skladbu „Love Will Tear Us Apart“ od anglické kapely Joy Division, která vyšla v roce 1980. (Trajektt)
  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)

Reklama

Reklama