Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (136)

plakát

Přerušený kruh (2012) 

To být přesně to co my potřebovat, aby jsme si uvědomovat, co být dobrá film. Já jásat!

plakát

Skrytá identita (2006) 

Ne, ne ,ne, to není jen další Scorseseho film. Tohle je nejlepší remake jaký jsem kdy viděl. Nicholson je sice najslabší článek dílka, ale i tak má celý film neskutečný tah na branku a přirozený šlapálizmus. To vše také díky Dropkick Murphys, Leonardovi di céčko a Markovi Wahlbergovi, kterej si svojí roličku evidentně užíval. Volavka je divnej ptáček, ale Scorsese je rejža kterýmu bych rozhodně nevyčítal jeho věk. Naopak se tenhle starej prevít dokáže ještě stále velice přirozeně vsoukat do role nás mladých a neodolatelných multihrdinů, kteří téměř všude byli a téměř všechno viděli. Zde vykreslený hepík je přesně podle mýho gusta, a SI je pro mou bezvýznamnost etalon tohoto žánru.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Znám několik podobných postaviček z vlastního života, ale s tímhle chlápkem bych nechtěl jakýmkoliv způsobem sdílet tépich.

plakát

Život Briana (1979) 

Naprosto věrohodý příběh jisté notoricky známé postavy světových dějin. Nebo si ho takhle nějak alespoň představuji.

plakát

Země nikoho (2001) 

Příběh tak absurdní až reálný, vracející se k velkému a důležitému tématu války na Balkáně, podpořený účastí dnes již legendárních Šmoulů. Vy co čekáte velkolepou válečnou akci, hoďte voko radši na něco jinýho.

plakát

Mnichov (2005) 

Spielbergův přístup je zde vskutku (bez urážky) židovský. Na první pohled chladný ale ve skutečnosti skutečný a uvěřitelný příběh, který se opírá o fakta je i přes svou neobvykle dlouhou stopáž koukatelný a já jsem se nenudil ani minutu. Naopak, mám tendenci u podobných filmových kousků protahovat v duchu děj a přeju si aby film nikdy neskončil. To je samozřejmě blbost, ale to je můj osobní problém který hodlám řešit pouze se svojí přítelkyní, kamarády v hospodě, rodinným psychologem, bezrukým trafikantem či Tosimem Edukakisem. Myslím že režisér se nejen tímto snímkem snaží dokázat že není zaujatý a že umí popsat problém přijatelným způsobem pro dvě, či více stran. Palec nahoru pro Stevena Spielberga!

plakát

Jakubův žebřík (1990) 

Jakubův žebřík jsem zkouknul podruhé asi po patnácti letech a uzemnil mě stejně jako tenkrát. Nejen režie Adriana Lyneho a herecký koncert Tima Robbinse, zde stojí za pozornost. Nápaditá kamera a hudba kterou složil otec slavného skladatele syntezátorové hudby Jeana Michela Jarreho, skvěle doplňují potemělou atmosféru snímku. Jediné co tak trochu kazí celkový dojem z filmu, je za uši tahající český dabing. A proto s lehkým důrazem všem doporučuji, upřednostnit film v originálním znění s titulky.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Nažloutlá Simpsonovic rodinka velice příjemnou formou karikuje typickou americkou rodinu, ale také konzumní a sebestředný život v zemi za velkou louží tolik populární a cílený. Výrostek Bart, přemýšlivá a citlivá Líza, svěže arogantní tupec Homer, skrytě geniální Maggie a modrovlasatá "praktická mamča" Marge, nás baví svým originálním a chytře napsaným humorem z dílny Matta Groeninga už spoustu let. Paradoxně je tento nekonečný kreslený seriál skutečnější než jiné televizní série, snažící se popisovat každodenní realitu za pomoci herců z masa a kostí. Tahle zábava pro celou rodinu se prostě nedá okoukat. BART: Promiň, že jsme se narodili. HOMER: Hochu, tohle jsem chtěl slyšet už dávno.

plakát

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou (1965) (TV film) 

Tímto smekám pomyslný klóbrc před TV filmem Antonína Moskalyka. Děsivě reálný příběh v podání Růžka ,Adamíry, Fišerové, Nedbala a dalších je nejen dobře režírovaný a zahraný, ale především dobře napsaný. Přestože je od samého začátku jasné jak to celé dopadne, není zde prakticky žádná šance film odzívat, nebo nedokoukat. „...už zase slyším jak chtějí peníze za uhlí, za ústřední topení, za zvonce na palubě a snad i za brázdu za lodí.”

plakát

Jackie Brown (1997) 

Tyhlenc filmové orgie jasně dokazují šílenost/geniálnost Quentina Tarantino. Souvislost s Foxy Brown je patrná na první pohled, ale i další pocty filmům dávno zapomenutým se zde jasně vykreslují v nejlepším možném světle. Malý Quentin nejspíš trávil hodně času u "bedny" a klasičtí hrdinové oné doby mu nesmazatelně utkvěli v mozkovně. Otázka zní, jestli je to dobře, nebo špatně,... já říkám že dobře. Tendlencten režisér to bohudík má v hlavě dobře srovnaný a svoje pocity a vize dokáže celkem nenásilně převést na plátno. Z každého díla Q.T. je jasně cítit respekt k jistému konkrétnímu filmovému žánru,a v tomto případě se jedná o lehce parodující ale výstižný akční film, který přestože by díky odstupu času neměl, tak baví a baví. Představitelka hlavní role legendární Pam Grier,je zde naprosto nepřemožitelná a i když v jiných filmech ukázala kozy, tady to tak nějak není potřeba. Svou roli hraje skvěle a sluší jí to víc něž v původních akčních snímcích. Další pozitivum tohoto konkrétního díla je opravdu geniálně zvolená hudba a skvělý střih. Já tleskám všemi končetinami!