Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbení režiséři (10)

Lars von Trier

Na to se nedá nic jedním slovem říci, jedni ho nenávidí, druzí milují. Já patřím k té druhé skupince lidí, jež jeho příběhy velmi ocení. Kdo by neznal vzestup jako Prolomit vlny, čím je starší, tím myšlenkou dozrává, Antikrist, velmi zajímavé ponuré dílo o boji mezi mužem a ženou, a perlou a veledílem dovršení je Melancholia, nic podobného jsem nikdy neviděl. Nymfomanka trochu pokulhává, protože tohle dílo mi neřeklo víc než bych o tomto tématu věděl. Pomiňme jistou kontroverznost filmů, jistou jejich agresivitu a vulgaritu. Trier ví jak se dostat pod kůži a zavrtat se do morku kostí. Jeho tíhnutí k fašismu, jistou lehkou nenávist k ženám, kde ženu ztvárňuje jako něco trochu nebezpečného, přisuzuji k jeho osobnímu životu a jisté racionalitě názorů, a taky mi to trochu připadne jako potřeba odlišit se a předvádění. Rád lidi provokuje, jak příběhem, tak životem, který nejspíš žije po svém. Jeho největší radost je emoce diváka plného překvapení, a odcházejícího z kina nebo po filmu s hlavou plnou nezodpovězených otázek. Tak už se dostal do mnoho hlav.

Tom Tykwer

No báječný tvůrce. Jedinečná a nezapomenutelná byla jeho Lola běží o život a spousta dalších jako je Milion dolar hotel nebo film Go. Jeho filmy jsou vždy příslibem něčeho jiného, oproti ostatním.

Marcin Wrona

Patří k těm mladším Režisérům. Jelikož jsem na FF Zlín mohl vidět film Křtiny který patří podle mne ke špičce příběhů a mafiánských story. Velmi pěkně ztvárněno. Bravo

Mel Gibson

Co se týče jeho uměleckého ztvárnění, pro někoho tohle není umění, zveličování situací, Umučení Krista je až sadisticky ztvárněno.  Přesto se neubráním, že ve mne zanechají stopu jakési neskrývané nelidskosti, kterou v sobě máme trochu všichni (pak mi jeho surovost přijde dost reálná)

Jan Hřebejk

Říká se že zase Hřebejkovština, nebo že Hřebejkovštiny už bylo dost. Jak který film a někdy je to zábava, neházel bych vše do jednoho koše.

Steven Spielberg

Ha, Americký klasik slaďáčků a Happy end-ů. Ani já jsem se občas pohádkám neubránil, navíc zkutečně výpravným s poetickým příběhem. Ten člověk má snad skautské srdce. Výborný byl Jurský Park.

Filip Renč

Requiem pro panenku, nezapomenutelné, a spousta dalšího od tohoto umělce.

Sam Mendes

Americká krása, za tenhle snímek si ho velmi cením.