Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Good Old Czechs (2022) 

Jelikož jsem nečetl knížky o obou letcích, tak jsem uvítal tento formát dokumentu. Skvěle obrazově poskládaný. Bohužel zážitek byl zkažen nevhodnou volbou vypravěčů, kterým často nebylo dobře rozumět. Přednes, který má dominovat dokumentu, tak vůbec nefungoval.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Jeden z těch filmů, ke kterým si sednete a pohltí vás. V mém připadě za to mohla hlavně scéna s "úpravou" kapoty kufru Milesova závodního vozu. Ačkoliv se film v zásadních bodech liší od skutečnosti, nic to neubírá na poutavém příběhu. Čekal jsem větší prostor postavě Shelbyho (Matt Damon), ale vůbec mi nevadilo, že celou pozornost na sebe převezme Miles, kterého Christian Bale ztvárnil opravdu bravurně.

plakát

Peklo: Vzestup a pád nacistů (2019) (seriál) 

Dokument, který oproti ostatním, jde skutečně do hloubky příčin a vývoje před a během 2.sv.v. Překvapilo mě, že po mnoha jiných dokumentech, jsem se dozvěděl spoustu nových (přesnějších) poznatků o politickém a ekonomickém dění v tehdejším Německu a stavu demokracie a autoritářství v Evropě. Za mě zatím nejlépe zpracovaný historický souhrn.

plakát

Kam zmizel kurýr (1981) 

Dobrý scenáristický nápad, škoda jen, že místy nedotažený. Myslím, že se z toho dalo vytěžit víc. I přes scény z českých scifi filmů se snaží držet diváka napnutého až do konce, ale moc se to nedaří. Na vrub režie padá i méně výrazný herecký výkon, jindy skvělého, Jana Kanyzy.

plakát

Aquaman (2018) 

Nejsem velký fanda Marvelovek/DC, ale tahle se mi opravdu líbila. Navíc jsem film viděl ve 3D...umocněné strhující a epické scény, divák má stále, co sledovat a jen tak si neoddechne, tohle se dramaturgicky povedlo. Proto dávám vyšší ohodnocení. U 2D bych asi dal jen 3*. Jelikož neznám komiks, tak nemohu posoudit, jak moc se to povedlo pro fandy žánru. Ale jako nezaujatý divák, ikdyž s trochu menším předsudkem k tomuto žánru, jsem byl spokojen. Slabou stránkou jsou tradičně slabší herecké výkony. Celkem sympatický Momoa se držel jalové pózy a Heard jsem prostě nedokázal její herní projev uvěřit. Po vizuální stránce super, jen ty pohyby ve vodě, ze stoje do plovoucího pohybu, byly z mého pohledu krkolomné.

plakát

Komunismus a fotbal (2005) (TV film) 

Sledoval jsem tento dokument s otevřenými ústy, ale od autorů jsem čekal, že se na téma podívají z vícero pohledů. Přeci jen je to téma hodně silné, protože fotbal je nejoblíbenějším sportem na světě. Rozhodně by si to zasloužilo pokračování a nahlédnutí do ostatních zemí tehdejšího komunistického bloku.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

No, domnívám se, že všichni zapomínáme na jádro našeho problému a to je: Jak si budeme říkat? Eh, podle mě si můžeme vybrat buď: „Liga proti slintajícím monstrům“, či můj oblíbený návrh: „Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich RehabilitacI ve Společnosti“. Eh, má to jednu nevýhodu - zkratka je „K.L.I.T.O.R.I.S.“. /// Dabing to má opravdu skvělý, ale v originálním znění je to luxusní.

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Groteskní zobrazení Francouzů očima Britů....a vlastně Němců i samotných Anglánů :D No prostě seriál, který vám zvedne náladu za každé situace. Velmi kvalitní dabing, ale v originále ještě komičtější.

plakát

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě (2010) (seriál) 

Pokud jde o zpracování východní fronty 2. světové války... jedná se o nejlepší dokumentární počin, který divákovi servíruje jednoduchou, avšak bohatou formou maximum informací o celém válečném běsnění. Není divu, že tento historický a válečný seriál má obrovský úspěch. Kombinace hraných scén s vrstvenou grafikou je podtržená skvělým komentářem Pavla Rimského. Prostě vynikající dokument podle moderního trendu. Propaganda je více zaměřena na statečný lid než na politiku.