Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

jOBS (2013) 

Film samotný považuji za více či méně výborný. Dávám ale tři hvězdičky za to, že příběh končí v půlce a nikdo vás na to předem neupozorní.

plakát

Jeden den (2011) 

Rozbrečelo mne to.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Film, který se naprosto nedrží knihy, což někdy nebývá špatně, ale v případě tohoto filmu to spíš byl tah vedoucí k tragédii. Nevhodně volené obsazení, a možná nepochopení toho „jak to Wilde myslel“ vede film k jednomu dlouhému utrpení. A výkony herců tomu nepomůžou. Jediná věc, která filmu pomůže, jsou kostýmy, a to je vskutku docela málo.

plakát

PIKO (2010) 

Fascinující dílo začínajícího mladého režiséra Tomáše Řehořka. Film s nízkým rozpočtem natočen za velmi krátký čas, ale překvapivě dává výborný výsledek. Mapuje počátek vaření pervitinu v Čechách, výborný scénář prokládaný dokumentárními záběry. Místy opravdu přesvědčivé kulisy a ponurá, vyhrocená atmosféra. Velmi kvalitní výkony českých herců. Původně skeptické představy o filmu, byly rychle vyhnány nadšením z kvalitní podívané.

plakát

Snílci (2003) 

Snílci. Film o kterém jsem mnohokrát přemýšlela ještě týdny po jeho shlédnutí. Řekla bych, že brilantnost snímku ani netkví v příběhu jako spíš ve vypracovanosti a osobitosti tří hlavních postav. Precizně ztvárnění vztah dvojčat, u kterých je více než neznačeno, že jejich láska nebude pouze sourozenecká v interakci s mladým hostem, Paříž 1968 a svérázné názory. To vše přináší hluboký obdiv.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Na filmu je pozitivní jedna věc - obsahuje téměř přesně děj knihy beze změny. Úspěch filmu tkví už v tom, že režisér Niels Arden Oplev zvolil opravdu věrohodně prostředí, ve kterém se film odehrává – jak mrzutá zima, tak byty Mikaela a Lisbeth. Třešničkou na dortu jsou potom výkony herců Michael Nyqvist a Noomi Rapace.

plakát

Lidice (2011) 

Lidice jsou film, který bych nejraději hodnotila jako dva celky. První „nástupová“ část, která ukazuje život před samotným vypálením Lidic, mi přišla místy nevěrohodná a přehrávaná, zvlášť u mladých herců. Když se ale dostaneme do druhé poloviny, režisér nám nabídne strhující příběh, který u diváka vyvolá mnoho nenucených emocí a osvětluje i mírnou nepřirozenost první části. Výborně volené kostýmy a obsazení.