Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (552)

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Tak takhle teda ne. Šílenej digibordel, kde smrdělo zelené plátno s každého záběru.

plakát

Komorná (2016) 

Další z filmů, které jsou na čsfd zbytečně haněné. Skvělá atmosféra, kompozice obrazů, vizuál, hudba i děj. Jo a taky sex.

plakát

Krampus: Táhni k čertu (2015) 

Výborný mix pohádky s hororovými prvky. Strašidelné tak akorát, aby se na to mohli koukat i starší děti. Spousta skvělých nápadů. Pro mně příjemné překvapení.

plakát

Pád Londýna (2016) 

Hloupoučké, na logiku se tu nehraje, ale na druhou stranu se film ani netváří moc vážně, stopáž je přijatelná, nic se neprotahuje, patosu je tu tak akorát a akce je tu spousta - navíc dobře řemeslně zvládnuté. Akční jednohubka jak má být. Škoda slabších triků, ale věřím, že to byla spíš otázka rozpočtu, než nezvládnutí práce.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Skvělý horor, který nestaví na krvi a laciných lekačkách, ale na hutné a děsivé atmosféře plné strachu a bezmoci, která se vám vžere až do morku kostí. Lahůdka.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Zajímavé a kontroverzní téma pojaté s maximální nudou a nezaujetím, kde je vše prvoplánové až běda a chybí absolutně jakýkoliv moment napětí nebo překvapení, protože člověk přesně ví, co se bude dít. Neskutečná nuda.

plakát

Room (2015) 

Film, který začne jako klaustrofobické drama odehrávající se v jedné místnosti a skončí jako drama, zabývající se snahou obětí začlenit se do společnosti. Druhá půlka filmu však ztrácí právě onu klaustrofobickou a děsivou atmosféru, která člověku nahání pocit úzkosti a beznaděje a nedokáže tak dobře diváka naladit na stejnou emoční vlnu jako postavy. Možná právě proto Room působí jako 2 rozdílné filmy, které sice fungují jako celek, ale mnohem silněji divák prožívá právě onu první polovinu. P.S. Brie Larson si za tohle odnese plešouna, na to dám krk.

plakát

Spotlight (2015) 

Skvělý příběh z novinářského prostředí, který se zabývá děsivou kauzou sexuálního obtěžování mladistvých knězi. Vše je založeno na skutečném případu, což velmi výrazně prospívá atmosféře filmu. Právě atmosféra a pomalé tempo spolu s civilním pojetím z toho dělají podívanou, ze které jde mráz po zádech, obzvlášť v momentech, kdy nikdo nemá o příběh zájem a dělá, že se jich netýká. Snímku se také skvěle daří vyobrazit vše ryze informativně, bez zbytečného démonizování jedné či druhé strany, avšak výsledný efekt je o to více působivý a silný. Bravo. Podle mě jeden ze žhavých kandidátů na zlatého plešouna.

plakát

Brooklyn (2015) 

Krásná pohádka z Brooklynu. Hraje na emoce přesně tam, kde se to čeká, ale funguje na jedničku. A to se dnes cení.

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Viděn director's cut, který má 167 minut, ale i tak mi film neskutečně rychle utekl. Hlavně hudební části byly parádní.