Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (202)

plakát

Top Gear: Patagonský speciál (2014) (pořad) 

Klasický Top Gear. Tentokrát si hrajou Butche cassidiho a Sundance Kida. Sranda, ftikpy, tymova prace. Konec je vsak nejzajimavejsi ze vsech specialu. Taky co cekat, kdyz Clarksona & spol. zase jednou slapnou vedle po neustalem ftipkovani na stranu Argentiny. Rozhodně lepší než Barmsky special.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Perfektní ztrhující drama! Parádní herectví jak 'domorodců', tak i Toma Hankse, hlavně ke konci filmu. Když už to vypadá, že vše dopadne dobře, tak se to zase trocha dějově posune k napínavému konci.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Tato pohádka mě zas tolik neoslovila, už jsem viděl i lepší a zábavnější. Takto mi to případá, že amící už dělají vše podle vzoru Shreka, co se zpracování (ne příběhu) týče. Někdy se to povede více a někdy méně. Ale taky je to pěkná pohádka do pohody.

plakát

Zlaté časy na Ridgemont High (1982) 

Pro mě osobně klasická americká teenagerovská taškařice. Jednotlivé postavy jsou karikaturně vyobrazeny, snad aby byl vidět větší rozdíl mezi jednotlivými charaktery. Ale jinak ucházející zábava, která nám ukazuje americkou školní kulturu. Dost mě překvapil Sean Penn, kdy jsem si uvědomil, že byl kdysi také mladý :-) (hlavně když ho člověk zná z pozdějších dramatických rolí a mafiánů). Dále se mi líbila pěkná Jennifer Jason Leigh a její filmový bratr Judge Reinhold.

plakát

Morke (2005) 

Lepší než 'Žena v kleci' kde hrál také Nikolaj Lie Kaas. Opět seversky temné, detektivní drama se zajímavým příběhem. Nejdříve film plyne přímočaře a vše vede k jasnému konci, ale ve 3/4 filmu se to krásně zkomplikuje, tak že mi to zamotalo hlavu. Výborné herecké výkony, detektivní, temná atmosféra, napínavé.

plakát

Žena v kleci (2013) 

Policajti? Poldové? Policajtští poldové! Film je to slušný, má jednosměrný stručný obsah, kterých už bylo tolik. Hlavní hrdinové jsou policajtštější než leckjaký televizní seriálový detektiv - prostě je tam hodně klišé. Na druhou stranu je to trochu tajmné, seversky temné a konec byl také napínavý. Na hoďku a půl ideální pokoukání.

plakát

NON-STOP (2014) 

Klasická chutná akční jednohubka. Kratší stopáž, (ne)předvídatelný děj se zvraty, akce, happy end. Takových filmů bylo tolik! Každopádně filmek, který neurazí a na chvilku zaujme. Tohle je klasický styl Liamových filmů, od kterého jsem dostal vše co jsem očekával, nic víc, nic míň.

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Prosím o definici slova komedie. Já si představuju, že se budu smát, ale ono ne. Teda abych nekřivdil, tak jsem se lehce pousmál ve dvou případech, ale teď hned po dokoukání filmu už nevím které to byly - tak je ten film slabý. Místo komediálních situací jsem sledoval děj se situacemi, které byly k pláči - POZOR MOŽNÉ VYZRAZENÍ ZÁPLETKY !!!! prasklé potrubí není důvod ke smíchu, líní opraváři nejsou důvodu ke smíchu, manželská krize není důvod ke smíchu a zbouchnutá holka? hádejte... Pelíšky to je u mě komedie, kolja, černí baroni jakbysmet. Černá komedie? možná slavnosti sněženek, ale to byli jiní machři Menzel-Hrabal. Proti p. Strachovi nic nemám (zatím), jeho Anděl páně je u mě hodně vysoko, ale Marek Epstein... tady už narážím. Co jsem od něj viděl bylo pro mě slabé - Václav, Roming, Ve stínu a toto. Dobrá dost kritizování, jsou tu i pozitivní stránky: Trojan, Babčáková, Krobot, Brno a Led Zeppelin.

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Asi je to zklamání pro lidi, kterí od toho čekali válečný film. Toto je více psychologické, než válečné. Sice dlouhé, ale nezapomenutelné. Válka jako taková je vyborazena pocity hlavních hrdinů, kdy se nejdříve těšili a poté... Vynikající herecké výkony. Jen ta délka.

plakát

Wanted (2008) 

Pro mě je tento film úplně mimo, asi jsem z toho nepochopil vubec nic. Nejdříve se to tváří jako poctivá krimi střílečka, pak to vypadá na Matrix, no jsem z toho velmi rozpačitý. Akční scény brutálně přehnané. Děj mě vůbec nebavil a ani Angelina to nezachrání. Ještě, že je to celkem krátké.