Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Poslední recenze (57)

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Tak jo, jackie si udělal výlet do oblasti, kde vládl rambo a uchvátil mnoho zdejších. Mne ne - vidím strašně moc kravin ve scénáři. Takže frajer naběhne do prvního pokoje v Belfastu (nedojde mu, profíkovi, že to se dá zjistit) a bastlí si tam nitroglyceríny po svým. Kamery tajný služby jsou všude (například i v kuchyni čínské restaurace - kurva všiml si toho někdo!?!?!) - a ne u vchodu a východu k ministrovi severoirské vlády. Balí si telefon do alobalu, ale když fotí ministra a posílá mu MMS, tak se po signálu nikdo neptá. Celá britská zásahovka (!) čeká v baráku na byt, kde má na centimetr změřený pohyb pěti lidí - ale jackie tam vlítne, celý velení počká, až to vybouchá a teprvá pak tam vletí a nechá ťamana utýct (hlavním!) výtahem pryč a je to celý vo pohodě. Nabouchanej zálesák IRA jde do lesa cca. 10 ha s tím, že tam najde jednoho chlapa do deseti minut - ten ho zmrtví a on se vrátí k ministrovi (!) pokecat si o tom, jak ho někdo pojebal v lese.... Hele, to ne. Zlatej https://www.csfd.cz/film/10649-vysoka-hra-patriotu/recenze/ či https://www.csfd.cz/film/7086-tichy-nepritel/recenze/ - ti to zvládli za jedna a nehráli si na nic.  Zlatý devadesátky.  Ceny za věk se milej zlatej jackie nedávaj - ne za tohle. Tu jednu hvězdu nechávám za poměrně drsné scény, ve kterých si to britská zásahovka s atentátnicí udělá po svém, včetně mučení, výslechu a popravy. Docela jsem čuměl, že se toho nebáli. Tady pracoval někdo u scénáře dobře, ale prodali to ve špatném filmu. V jiných filmech se jenom blbě tancoval moderní tanec na jevišti - tam by to patřilo - pamatujete?

plakát

V nemilosti (2021) 

Poměrně úsměvné, jak ta doba je turbulentní. Od té doby, co frčí různé ACAP kauzy od Floyda po severočeského cikána - dneska by asi tuto odsouzenou nejen v Americe oslavovali jako úspěšnou copkiller...holt extrémy jsou blbé na obě strany, no ale filozofii stranou. Sandra zahrála výtečně, fakt nevím, co se s ní děje, ona snad opravdu bude herečka. Zahrála to skvěle minimalisticky, přitom bez přehánění (nebyla jak vosková figurína nebo Arnold ve svých raných počinech). Kamera skvělá, story běžela...ale - některé postavy byly úplně zbytečné, leccos šlo naopak rozvinout. Ačkoliv jsem knihu nečetl, je mi jasné, že tady zapracoval tým scénáristů a ne jeden a dost se hlasovalo co ano a co ne. Po zkouknutí jsem si pět minut říkal jak to nebylo propracovaný až mi druhý den ráno docvaklo, že to vlastně bylo šíleně banální, navíc postavený na jedné z nejvíc nejnepravděpodobnějších zápletek, tj. ztráta paměti v pěti letech (pozor, ne na jednu událost - na vše) - takto to opravdu nefunguje, ledaže by Katie byla autistka.

plakát

Irčan (2019) 

Kluci si na starý kolena udělali radost. Bohužel, na některých scénách (příkladně punishment prodavače v krámku na rohu za postrčení dcery) bylo to stáří těch kolen až moc vidět. Prostě z dědka mafiána v rozpuku neuděláš i kdyby ravioli pršely, čutal do něj jak babča na švába a ne jako rozzuřenej mafián do práskače. Příběh dobrý, docela to frčelo, jenom jsem si říkal, jestli bych na to vydržel koukat kdyby v tom nehrály moje oblíbené mafiánské ksichtíky. Prostě člověk si to spojí a věřím, že od Netflixu to byl jasnej kalkul, na tohle si předplatný nekoupíme kvůli Irishmanovi, ale čekáme pokračování Godfellas, Kmotra atd. Protože to se nám líbilo, víc než tohle. Ale i za tohle díky.

Poslední hodnocení (257)

Stopy spravedlnosti (2017)

25.12.2021

V nemilosti (2021)

20.12.2021

Irčan (2019)

20.12.2021

Až na krev (2007)

11.04.2021

Loupež století (2014)

11.04.2021

Atentát (1964)

31.01.2021

Tenkrát na Západě (1968)

31.01.2021

Mizerové navždy (2020)

31.01.2021

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

31.01.2021

Reklama