Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (57)

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Tak jo, jackie si udělal výlet do oblasti, kde vládl rambo a uchvátil mnoho zdejších. Mne ne - vidím strašně moc kravin ve scénáři. Takže frajer naběhne do prvního pokoje v Belfastu (nedojde mu, profíkovi, že to se dá zjistit) a bastlí si tam nitroglyceríny po svým. Kamery tajný služby jsou všude (například i v kuchyni čínské restaurace - kurva všiml si toho někdo!?!?!) - a ne u vchodu a východu k ministrovi severoirské vlády. Balí si telefon do alobalu, ale když fotí ministra a posílá mu MMS, tak se po signálu nikdo neptá. Celá britská zásahovka (!) čeká v baráku na byt, kde má na centimetr změřený pohyb pěti lidí - ale jackie tam vlítne, celý velení počká, až to vybouchá a teprvá pak tam vletí a nechá ťamana utýct (hlavním!) výtahem pryč a je to celý vo pohodě. Nabouchanej zálesák IRA jde do lesa cca. 10 ha s tím, že tam najde jednoho chlapa do deseti minut - ten ho zmrtví a on se vrátí k ministrovi (!) pokecat si o tom, jak ho někdo pojebal v lese.... Hele, to ne. Zlatej https://www.csfd.cz/film/10649-vysoka-hra-patriotu/recenze/ či https://www.csfd.cz/film/7086-tichy-nepritel/recenze/ - ti to zvládli za jedna a nehráli si na nic.  Zlatý devadesátky.  Ceny za věk se milej zlatej jackie nedávaj - ne za tohle. Tu jednu hvězdu nechávám za poměrně drsné scény, ve kterých si to britská zásahovka s atentátnicí udělá po svém, včetně mučení, výslechu a popravy. Docela jsem čuměl, že se toho nebáli. Tady pracoval někdo u scénáře dobře, ale prodali to ve špatném filmu. V jiných filmech se jenom blbě tancoval moderní tanec na jevišti - tam by to patřilo - pamatujete?

plakát

V nemilosti (2021) 

Poměrně úsměvné, jak ta doba je turbulentní. Od té doby, co frčí různé ACAP kauzy od Floyda po severočeského cikána - dneska by asi tuto odsouzenou nejen v Americe oslavovali jako úspěšnou copkiller...holt extrémy jsou blbé na obě strany, no ale filozofii stranou. Sandra zahrála výtečně, fakt nevím, co se s ní děje, ona snad opravdu bude herečka. Zahrála to skvěle minimalisticky, přitom bez přehánění (nebyla jak vosková figurína nebo Arnold ve svých raných počinech). Kamera skvělá, story běžela...ale - některé postavy byly úplně zbytečné, leccos šlo naopak rozvinout. Ačkoliv jsem knihu nečetl, je mi jasné, že tady zapracoval tým scénáristů a ne jeden a dost se hlasovalo co ano a co ne. Po zkouknutí jsem si pět minut říkal jak to nebylo propracovaný až mi druhý den ráno docvaklo, že to vlastně bylo šíleně banální, navíc postavený na jedné z nejvíc nejnepravděpodobnějších zápletek, tj. ztráta paměti v pěti letech (pozor, ne na jednu událost - na vše) - takto to opravdu nefunguje, ledaže by Katie byla autistka.

plakát

Irčan (2019) 

Kluci si na starý kolena udělali radost. Bohužel, na některých scénách (příkladně punishment prodavače v krámku na rohu za postrčení dcery) bylo to stáří těch kolen až moc vidět. Prostě z dědka mafiána v rozpuku neuděláš i kdyby ravioli pršely, čutal do něj jak babča na švába a ne jako rozzuřenej mafián do práskače. Příběh dobrý, docela to frčelo, jenom jsem si říkal, jestli bych na to vydržel koukat kdyby v tom nehrály moje oblíbené mafiánské ksichtíky. Prostě člověk si to spojí a věřím, že od Netflixu to byl jasnej kalkul, na tohle si předplatný nekoupíme kvůli Irishmanovi, ale čekáme pokračování Godfellas, Kmotra atd. Protože to se nám líbilo, víc než tohle. Ale i za tohle díky.

plakát

Až na krev (2007) 

DDL je bůh, ale upřímně - ta hudba mne srala, těžce. Zkazila mi celý film. Asi nejsem dostatečně očkovaný tvůrcem Radiohead. Takový doprovod si výkon hlavního aktéra nezasloužil. Tohle by líp doprovodil i strýček Jedlička.

plakát

Loupež století (2014) 

Ale no tak na vypnutí mozku na necelý dvě hoďky ne úplně špatný. Mám pro Traviče slabost, on za debilní scénář nemůže a Plummer si to fuckování docela užíval. Holt se kucí něčim živit musí a já nejsem ten, který od každého díla chce strýce Rasca. Za mne solidní tři. Travič umí.

plakát

Atentát (1964) 

Parádní. Asi není příliš třeba hodnotit casting, byl geniální. Dát dohromady dvě třídy ročníku FAMU, tj. Mrkvičku, Munzara, Jelínka a Vinkláře tak, aby to vypadalo hodnověrně, ještě nemusí vypadat jako těžký úkol. A povedl se. Ale vybrat představitele "katana Čechů" (jak se RH přezdívalo v dobovém tisku), to už byl majstrštyk, který se povedl. Ten herec v podstatě je stavěn na dvě role: Draculy před válkou a Heydricha v šedesátých.... good work. Co mne vždy potěší je němčina - ono se to zdá možná někomu divné, ale je to osvědčené, stejně jako v jiných filmech, pakliže náckům necháte ve filmu němčinu a dáte ty kouzelné, jakoby ručním strojem psané bílé titulky, působí to děsivěji jakmile promluví. Bylo to tuším stejné v https://www.csfd.cz/film/9463-nema-barikada/komentare/ či https://www.csfd.cz/film/1017-ja-spravedlnost/komentare/. Zároveň potěšil scénář, zkusit se podobat reáliím: důstojník Jacobi, půtky mezi Canarisem a Heydrichem - umné, zapadající do příběhu a doplňující hlavní task, tj. atentát. Samozřejmě mi trochu vadí naivní zobrazení bojů, to teatrální a ničím realistickým nedoprovázené ukazování zásahu kulkou, neumělá střelba (s takto drženými zbraněmi by při střelbě netrefil nikdo ani stodolu z dvaceti metrů, ani cvičený výsadkář ze strany speciálních sil v Anglii - pořád ty bouchačky drží jak jeptiška penis - ačkoliv možná se mýlím, málo známá pravda je, že i přes hrdinný odpor v kostelní kryptě při něm výsadkáři nezabili jediného Němce, padli dva ale vinou "friendly fire" ze strany svých nadržených kolegů - přesto mi to vadí, asi zůstal pan režisér duchem ve třicátých letech, trochu realismu by to chtělo), záběry při výsadku, kdy je vidět, že to letadlo sedí na zemi a oni skáčou na trávník a ne ze 300 metrů - zkrátka to jsou ty maličkosti. Proto dát pět nemohu - jiní to zvládli, oni ne. PS: žádný jiný film se osudu těchto hrdinů tomuto posuzovanému nepřiblížil ani o centimetr - což je škoda. Takové téma....

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Toto ani nejde komentovat, snad jenom že místo Bronsona bych obsadil Eastwooda a pak by to byla nirvána. Indoš je až moc prkennej, co se jinde vyžaduje, tady moc nesedí. A je to prcek, Clint by k Henrymu seděl jak prkno k prknu. Stejně jako v Naganu museli Kanaďani konstatovat "už to není jenom naše hra" tak zde musí Amíci uznat, že nejlepší western (tj. film popisující dějiny amerického Západu, pro dnešní generaci šmatlalů na tydlifouny) všech dob natočili makaróni (Italové - pro skupinu zmíněnou výše) a totálně si celý Hollywood namotali na vidličku, smočili v olivovém oleji, zblajzli, zapili dobře chlazeným Chianti, krkli a zahráli si na .... harmoniku... PS: Fonda by se měl vyučovat na všech kurzech herectví, ten chlap nemá srovnání, génius. Na to, že se mu do toho nechtělo.....klobouček.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

To jako fakt 70%? Za toto? A zejména, Vám tam opravdu přišel Lawrence vtipnej? Ta oteklina s nuceným úsměve á la "za tohle dostanu půl míče, tak se budu trochu snažit?". Kdy přesně? Když rozbije větrák nebo když mačká mafiánskou bouli? Trapárna. Nesmíte se na mne zlobit - existují dva druhy comebacků: dobré a trapné. Tenhle byl trapný. A ten scénář....je to syn, přinesu mu lásku skrze pravdu....kurva, kurva, kurva, kurvafix - jste BAD BOYS!!! To to nikdo nevidí (přes tu docela dobrou akční výbavu, za kterou tu jednu hvězdu dám)?????

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Je to QT, ať od něj čekáte cokoliv. Jeho kouzlo je v tom, že není a nemusí být stejný, je jako snídaně: jak se ráno probudíte, vždy chcete něco jiného. Chcete nářez? Dáte si Kill Bill nebo OSDÚ. Chcete konverzačku? Dáte si Jackie Brownovou. Dneska si dal QT dlooooouhý popis dvou hlavních aktérů a zejména si vylábužil svoje krásný šedesátý - úplně z toho kape, jak by tam u toho rád byl a zašel si do kina, do baru, zhulil se jak opice a vojel půlku Sunset Boulevardu. A na konci si dal pověstný "šrapnel" - aby nikdo nebyl úplně ochuzen. A dostál svému: točí filmy o tom ne jaký to bylo, ale jaký on by si to přál zobrazit a možná mít i ve skutečnosti. V tom je jedinečný, kouzelný, nedotknutelný ve smyslu toho, že nikoho nenapadne nikdy jemu vyčítat "ale takhle to nebylo" pokud nechce být na večírku za debila. Za mne pět, ne za QT, ale hlavně za Lea: měl to vedle svýho kámoše, kterej dostal o 50% prostoru víc těžký, ale jako vždy to dal. To jeho zakoktávání se mimo záběr mne zase dostalo. On mne dostal, QT mne dostal a i ten Breďák byl ve formě a alespoň mi podrazil nohy na útěku. Čistá pět. PS: moje prateta dostala OST k Vánocům - prý už dlouho neslyšela tak dobrou muziku...no bodejť :)

plakát

Bright (2017) 

Co to jako mělo bejt? Židi jako elfové, orcs jako negři, do toho souhlasně kývající hlavou na konci Will Smith...s těmahle agitkama BLM běžte do prdele. Střih dobrý, děj se celkem vinul, akce dobrá - ale Anděl na horách byl taky kvalitní a vyhrazuju si právo ho považovat za zmrdskou agitační záležitost. Kam se to hrabe na jistý jihoafrický film z prostředí slumů, to byla jiná jízda, že... Jedna hvězda za metal jako nejvíc romantickou skladbu v dějinách a některý hlášky Fresh Prince.....