Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Kick-Ass (2010) 

GENIÁLNÍ!! Tak se dá jedním slovem shrnout toto filmové dílo. Chápu a respektuji, že tento film není pro každého. Každopádně mně se trefil do noty. Během filmu jsem měl brutální až nebezpečné výbuchy smíchu a nadšení. Mé tělo bylo přesyceno endorfíny a během filmu jsem prožíval nefalšované štěstí. Během smíchu (který probíhal téměř nepřetržitě) mi proteklo tolik slz, až jsem se při pohledu na prostěradlo lehce zděsil. Tento film je opravdu nepezbečně vtipný a má geniální hlášky. Akce je zde dost a i ta je chvilkami svou nereálností úžasně vtipná. Obsazení je luxusní. Nemůžu si na nikoho stěžovat. Chloe je začínající hvězda. Uuuuuuuuuž se těším na její starší verzi. A nesmím zapomenout na hudbu. Ta je naprosto v pořádku. Sice tam není žádný soundtrack, který bych si později opakovaně pouštěl, každopádně do jednotlivých scén tohoto filmu dokonale zapadá. Tento film jsem viděl už 3x během dvou měsíců a stále baví!!!

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) 

Když se člověk nad tím tak zamyslí, je to opravdu šílený seriál. Fakt šílený. Jak tvrdil kandidát na prezidenta Vladimír Franz, spousta lidí jde do práce a celý den se těší na to, jak to večer dopadne v jejich seriálu. A to (sekundová mezera-naklonění hlavy na stranu) je ještě šílenější. Nebudu zde rozebírat co se tam děje, nebo spíš neděje. Jen uvedu, že i já jsem byl 2, možná 3 roky tímto seriálem nemilosrdně chycen a i já jsem se na něj i těšil (ano, neříká se mi to lehce, tak se prosím přestaňte posmívat). Jenže člověk občas někam jde, jede, běží nebo má něco jiného na práci a občas nějaký díl vynechá. Nebo ne? Ah, díky bohu, ten děj se vůbec nikam neposunul a já i po roční pauze a jednookým sledováním ordinace při veřeři zjistil, že vlastně stále vím, o co jde. Naštěstí jsem si před rokem, možná dýl, uvědomil, že se čas dá strávit líp. Dvě hvězdičky dávám za to, že mě několik let držel a bavil.

plakát

Derren Brown: Ruská ruleta (2003) (pořad) 

Derren Brown je jeden z nejlepších a nejslavnějších mentalistů na světě. Jeho umění je úžasné a dokážu si představit jak by mi při živém vysílání cvakaly zuby. Teďkon jsem bohužel znal předem výsledek, takže napětí nebylo tak vysoké, ale přesto to byl úžasný pořad, který od začátku do konce jen graduje.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Uff. Tak po tomhle filmu jsem si myslel, že mi mozek vyteče ušima a já ho budu muset setřít z podlahy. Byl náročnější než jeden den studia gymnázia (ano gymnázium se přeceňuje). Střídání naprosto rozdílných dějů z různých dob, ve kterých hráli pořád stejní herci, prokládané hlubokými myšlenkami a vzájemná spojitost těchto všech příběhů, uff dá to práci jenom napsat, natož to na první zhlédnutí všechno pobrat. Tento film je určitě na 5 hvězdiček, je jeden z nejinteligentnějších a nejnáročnějších filmů, co jsem kdy viděl a určitě bude nutné minimálně jedno další zhlédnutí. Teď když nad tím tak přemýšlím, je to fakt kvalitní snímek a určitě by si zasloužil mnohem lepší hodnocení, klidně i o 10%.

plakát

Lovci dinosaurů (2005) 

Troufám si říct, že je to jedna z největších nespravedlností v hodnoceních na CSFD. Co vám na to film, proboha, tak strašně vadilo? Ano, možná tam nehraje Brad Pitt a netočil to Spielberg, ale film má velmi dobrou zápletku a gradace děje je úžasná. Myslím si, že film je poměrně inteligentní a i po několikátém zhlédnutí mě bavil. I kdyby na mě křičelo sto odpaďáků, tak já si za svými **** budu stát!

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Dokonalé zakončení dokonalé trilogie. Příběh zakončen a divákovi je až líto, že toto úžasné dobrodružství boje mezi lidmi a stroji dovršilo konce. Celkové hodnocení viz Matrix

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Skvělé pokračování skvělé trilogie. Divák je vtáhnut do děje a tak je čas, aby se vrba mlátička alias Neo do toho pořádně obul. Je zde více boje a děj se posouvá dál, ovšem konec divákovi nedopřává rozuzlení děje. Musí si počkat na revoluci. Celkové hodnocení viz Matrix

plakát

Matrix (1999) 

Ještě dnes si vzpomínám, jak jsem na prvním stupni ZŠ vykrýval jednou rukou útoky dvou mých kamarádů ve stylu Nea. Jak jsem chodil v tmavém oblečení, s černými brýlemi a fakt drsným pohledem. Ano, Matrix měl určitě značný vliv na můj pozdější vývoj. Postupem času, konkrétně nedávno, když jsem tuto trilogii po několika letech zhlédl znova, jsem si začal všímat i dalších kvalit tohoto unikátního filmu filmu. Příběh samozřejmě na jedničku, je originální a celé je to inteligentně zpracované. Režie a herci výborní. Akce je akční. A ty bitky... U těch se pozastavím. Samozřejmě jako malého mě nejvíce zajímaly ty řežby, aniž bych si všímal jejich kvalit. Většina moderních akčních filmů má neskutečně špatně až odporně natočené bojové scény. Během jedné sekundy tam stihnout nasázet 3-5 střihů a člověk ani nestíhá sledovat kdo koho vlastně praštil. Já opravdu nepotřebuji vidět detailní záběr letící ruky a následně záběr ruky druhé, která to vykrývá. V Matrixu máte klidně 5 sekund bitky v jednom záběru a teprve pak si to člověk může vychutnat a vidět, co se to tam vlastně děje. Chápu, že pro většinu lidí je kvalita bitek to poslední, co je ve filmu zajímá, jsou rozrušení už při jedné facce v rodinných poutech, ale pro mě je to i v tomto směru dokonalé. Málem bych zapomněl, ta hudba!!! Hudba je neskutečně úžasná, hlavně Clubbed to Death. Když si potřebuji zvýšit zebevědomí, tak si na ni vzpomenu a hned běhám po zdech... Celkově je celá trilogie dokonalá a nebál bych se ji zařadit do Top 3 filmových trilogií.