Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Memento

Memento (2000)

Mistrovské dílo. Při prvním shlédnutí se snažíte za každou cenu zorientovat a stejně vás pointa jednotlivých scén (vždy pochopíte proč se něco děje až v následující scéně) i celého filmu dostane. Film pak nemůžete pustit z hlavy. Musíte si ho pustit znova. Tentokrát se orientujete lépe a všímáte si detailů, které vám před tím unikaly, mistrných dialogů a herectví protagonistů... Stejně si to pak hned pustíte ještě jednou nebo i víckrát, aby vám nic neuniklo...

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

První shlédnutí tohoto filmu bylo pro mě obrovským zážitkem a při závěrečné scéně jsem pěkně bulel. Proč už se netočí takovéhle romantické filmy? Wyler, Peck a A.Hepburn se okamžitě stali mymi oblíbenými (režisérem, hercem, herečkou)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Nejlepší akční sci-fi film všech dob. Na svou dobu neuvěřitelné triky, které by snesly srovnání i dnes, slušně postavený příběh a Arnold se pro tuhle roli narodil.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Viděl jsem mnohokrát a některé pasáže ve mě pořád vyvolávají pořádné emoce... Romantika, bitvy, hrdinství, zrada, potom zase romantika, bitvy, zrada, hrdinství - takovýhle typ filmů prostě miluju a tendle je nejlepší. Navíc tu máme Mela Gibsona, který v roli Wallace perfektně sedí, a krásnou Sophii Marceau (to je opravdu princezna, každý záběr s ní jsem si zamiloval), nakonec i Catherine McCormack je velmi milá a pěkná... Plus výborná hudba.

Téměř dokonalý zločin

Téměř dokonalý zločin (2000)

Nedoceněný film. Skvělá Cate Blanchett, výborné výkony herců ve vedlejších rolích (K. Reeves a jeho násilnický vidlák je skvělý, stejně jako Hilary Swank a Ribisi a Katie Holmes). Pečlivě vybudovaná atmosféra malého městečka, kde se však stalo něco špatného... Při některých vidění hlavní postavy by se ve mě krve nedořezal a ty dvě nebo tři lekačky se fakt povedly. Nutno však říct, že film si nedělá nároky být horrorem, ale spíše thrillerem, nečekejte, že se budete pořád bát, jde tu spíše o atmosféru. Raimi si vyhrává v detailech (padající tužka) a sám je skvělým dirigentem celého filmu. Škoda, že jsem vytušil vraha trochu hodně dopředu, ale závěrečná "mysteriózní" pointa mi zase hodně sedla. Tenhle film se z mojí topky jen tak nedostane. EDIT Včera sem viděl počtvrté a znovu sem byl u vytržení nad budováním atmosféry a precizností jednotlivých záběrů. Na některých místech sem již věděl, co bude následovat a mráz mi jezdil po zádech už několik vteřin napřed. Snové záběry jsou vizuálně naprosto skvělé!

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Je to geniální film a pro mě jediný pořádný romantický film 21. století. Pouze volně spojené příběhy lásky, ale každý z nich je zajímavý, každý vás pobaví a dojme (ok, příběh Colina - hot chicks are in Wisconsin - Frissela jen pobaví). Téměř každá scéna je geniální a některé jsou přímo nadgeniální. Moje srdcová je ta, kde si Juliet pouští Markovo video ze svatby, ale výborné jsou rovněž scény spisovatele Jaimeho a portugalské hospodyně -jejich rozhovory, kdy si navzájem nerozumí, nebo vystoupení malé zpěvačky na vánoční besídce, která zpívá nádherně písničku All I want from Christmas, zakončené odhalením premiéra... Keira Knightley nikde jinde nebyla tak nadpozemsky krásná a k sežrání. A vůbec všichni herci jakoby si byli vědomi krátké stopáže a úplně se překonávají a jejich postavy přímo sálají charizmatem. U některých jako Billy Bob Thornton (prezident USA), Alan Rickman, Liam Neeson se to dá očekávat, ale i někteří hercí, které v jiných filmech až tolik nemusím jako třeba Colin Firth a hlavně Hugh Grant, zde předvádějí naprosto geniální výkony. Malé kameo roličky (Elisha Cuthbert, Denise Richards, Claudia Shiffer) také potěší. Stejně jako všudypřítomný vlídný humor. Prostě jasně film mojí TOPky. Viděl jsem už asi pětkrát...

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Inteligentní a vkusná komedie, skvělý Michael J. Fox. i další (Christopher Lloyd v roli potrhlého vědátora a Lea Thompson v roli Martyho maminky). Skvělý DeLorean. "Wait a minute, Doc. Ah... Are you telling me that you built a time machine... out of a DeLorean?" - "The way I see it, if you're gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?"