Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Eaux d'artifice (1953) 

Abstraktní šílenost, vyjimečně bez mužných těl.

plakát

Eden (2005) (seriál) odpad!

Nechápu schovívavost v hodnocení ostatních, ale proti Edenu je Martin Tomsa Miami Vice. Pokus o spotřební krimi po česku skončil totálnim průserem. Herci nemají co hrát, zápletky jsou absolutně stupidní a scénař jim vložil do úst dialogy, které se stydí říkat. Celý seriál se obejde bez jediné známky napětí. Mám pocit, že ČT začína komerční stanice konečně trumfovat, Horákovi to začali a Eden jen potvrzuje.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

Jako pokracovani Mesta bohu to lze brat jen zdanlive a to predevsim diky prostredi, v kterem se snimek odehrava. Predne je treba rict, ze kouzla Mesta bohu Tropa de elite zdaleka nedosahuje. Cely film sem mel problem ztotoznit se s postavami hlavnich hrdinu, ale rozhodne ne protoze jsou to elitni policajti. Klisovite receno postavy policistu postradaji dusi, jsou ploche, pokusy o pohledy do jejich soukromi pusobi az krecovite (Nascimentovi prichody domu s cestou k lednicce). Samotne akce ve favelach jsou zvladnute velmi dobre, ale presto sem nebyl ani chvili napnuty. Elitni jednotka po mne sklozla, zitra uz si na ni ani nevzpomenu...

plakát

Eva a rok ohnivého koně (2005) 

Film je to jiste prijemny, sazka na zabavne setkavani vsech moznych svetovych nabozenstvi byla urcite dobra. Spousta vybornych hlasek, modleni se ke vsem nabozenskym figuram soucasnosti, aby se nikdo neurazil atd. Jenomze to vsechno nestaci, film mi zahy zacal splyvat ve sled scenek a gagu, kde byla hlavni dejova linie upozadena a slouzila jen jako nevyrazna spojnice mezi nimi. No a ten konec, ten mne velmi slusny filmovy zazitek pokazil asi nejvic.

plakát

Fimfárum 2 (2006) 

Přestože se opět jedná o výbornou práci, tak musím říct, že mě dvojka bavila o trochu míň než jednička.

plakát

Flandry (2006) 

Film by mohl být o válce jaká je ve skutečnosti, ale tím se bohužel zabýva jen menší část filmu. Zbytek je je směs pseudopsychologických situací s minemem dialogu a velkým množství půlminutových sexualních styků hlavního hrdiny..........

plakát

František Čuba: Slušovický zázrak (1999) (TV film) 

Nechápu, co Sedláčkovi brání aspoň jeden ze svých dokumentů dotáhnout. Ať už je to Zeman, Husák nebo Čuba. Dokáže si vybrat atraktivní téma, získat spoustu zajímavých lidí, vtáhne diváka a najednou plác, plác, konec. Jakže to teda byla s Čubou a listopadem? Kdo hrál proti němu a kdo s nim, co se s nim dělo dál? Kdo Slušovice rozkradl? Bránila televizní stopáž nebo se autorovi nechtělo odvést lepší práci a pokusit se nitky trochu rozmotat, myslím, že by z toho byl výživný dokumentární seriál, tohle je osud jako hrom!

plakát

Funuke (2007) 

Vynikající film o rodinných vztazích v kontextu japonského venkova. Na jednu stranu úsměvné situce sahají hrdinům až na dno. Mrazivě výborná je především postava starší sestry. (MFF KV 2007)

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Trosku rozpacite dojmy, pro ty co nikdy nevideli jiny anime urcite kolosalni zazitek.

plakát

Gottwald (1986) (seriál) odpad!

Postava Gottwalda behem let 1928-1948 mladne a kvete, jeho protivnici jsou proradni, uskocni a neustale tohoto samouka z lidu podcenuji. On jim ale zatne tipec, vi vsechno dopredu, kazdou podlost lehce prohledne, aby se pak mohl jit projit a spokojene zabafat ze sve stare dobre fajky, kterou nevynda z ust ani pri spani. Jeho stihla a vecne mlada zena Marta to s nim ale nema lehke, jeji muz je sice verny abstinent, ale porad schuzuje, nespi a dlouho do noci sepisuje sve burcujici projevy. Na delnickou rodinu si Gottwaldovi neziji spatne. Klema chodi v perefektne padnoucich oblecich a jeho smrnc a vkus je vyhlaseny siroko daleko. Jen dve veci by se serialu daly vytknout a to je vynechani obdobi 39-41, pac zde by prave vyniklo Klemovo kouzlo v obhajovani lisacke naoko spoluprace SSSR s Nemeckem a potom samozrejme obdobi demograticke obrody v letech jeho prezidentovani. Takze tech pet * mu uniklo skutecne o pomyslny syfiliticky vridek. Serial ma peknych sviznych 8h27min. Videno v kuse na letosnim letnim Brakfestu.