Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

VOD (1)

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Na první díl vzpomínám jako na nápaditý a mírně temný antalogy film, který si mě celkem získal, každopádně díl druhý je mizernost naprosto neschopná jakéhokoliv zajímavého vyprávění, a kvalita všech příběhů šla naprosto do kytek. Stylizační vizuál pořád na stejné úrovni, bohužel dvojka vážně nemá tu samou sílu ve scénáři, a zůstává tím nejhorším z tohoto universa. ()

SB 

všechny recenze uživatele

Pro mě s Fimfárem 1 asi to nejlepší, co se tu od plyšáku udělalo, natož v animovaném filmu, kde dnes konkurence není. Jednotlivé příběhy jsou tak nacpané dobrými nápady, že by vystačily samostatně jako krátkometrážní, takže jako celek je film skoro nestravitelný, ale nepovažuju to za chybu, spíš za důkaz síly jednotlivých částí. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nikdo asi nemohl čekat, že by Fimfárum dvě mohlo přijít s něčím novým. Prostě pořádná dávka klasických pohádek s jedinečným a nezaměnitelným hlasem Jana Wericha a musím se přiznat, že především kvůli němu jsem shlédl i druhé fimfárum a čekám na třetí. Zdá se mi, že pohádky zde mají takovou konsolidovanější kvalitu, nežli v kvalitativně kolísající jedničkou. Tam byli výborné pohádky a také ty méně povedené. Zde jsou všechny tak nějak průměrné. Určitě se na Fimfárum vyplatí podívat, ale nic nového nečekejte v tomto směru už s něčím novým jen tak přijít nemůžete. ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Bohužel o něco slabší než první Fimfárum a kvalitativně nevyrovnané. Oproti "jedničce" relativně málo animační invence a drobných vtípků, místy trochu utahané. Dialogy Oty Jiráka mi přišly většinou hodně zbytečné, pohádky mohly myslím velice dobře fungovat i bez nich. Animaci obecně chybí trocha dynamiky -- ne té přeexponované americké, ale změna rytmu nebo střihu by určitě prospěla. Stále však nadprůměr. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tento film by mohl ve výkladovém slovníku sloužit k ilustraci definice slova kongenialita. Spojením skvělé Werichovy knižní předlohy, jeho podmanivého hlasu, mnoha talentovaných animátorů, čtyř zkušených režisérů a v neposlední řadě i povedeného hudebního doprovodu Vladimíra Merty vznikl film, který je snad ještě lepší než jeho předchůdce a zároveň jistě jeden z vrcholů české animované tvorby posledních let (jež - minimálně na celovečerním poli - jinak značně skomírá). Nevím a nejsem schopen určit, která z povídek je nejlepší. Jsou na sobě sice nezávislé (jako v případě prvního Fimfára), zároveň však dohromady kupodivu působí kompaktním celkem - a tento celek je úžasně hravý, nápaditý, vtipný, moudrý a kouzelný. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)

Reklama

Reklama