Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Tak jsem se dočkal a poprvé dostal pořádně přes držku od Star Wars. Podle nadšených ***** hodnocení si začínám myslet, že v kině běžely dvě verze filmu a já schytal tu špatnou. Bohužel nemám odvahu jít na to podruhé, abych si to potvrdil. Ano, jsem fanoušek Star Wars, ano koukám na to už od dětství a ano hodně jsem byl natěšený před premiérou, ale pak přišel ten pád na hubu. *SPOILERS* Asi v půlce filmu jsem si uvědomil, že mě to zatím nijak netáhne k tomu, abych to zhlédl v brzké době znovu, ale říkám si oukej, rozjede se to. A Taky že ano, nakonec přišel epický fight mezi Kylo Renem a Lukem...vlastně nepřišel, jen jsem se vrátil zpátky na gympl do hodiny chemie a viděl sublimaci v praxi. A mně jen padla čelist, že se takhle zbytečně zbavili jedné z hlavních postav, která, ruku na srdce, táhla z větší části celý film. Ale co, máme tady ještě Snoka, největšího záporáka v nové trilogii, který je opředený tajemstvím a já se těšil, jak konečně zjistím něco blíž o této postavě, třeba co je zač, jak získal svou sílu, co vše dokáže, když může dokonale číst všem včetně Kyla myšlenky...A nebo si zahrajeme na ražniči a celou postavu spláchneme do záchodu. Taky možnost. Nevadí, stále tady máme Finna, Poea, Rey a záporáka, který ovšem nesahá předešlým záporákům ze Star Wars ani po kolena, nevzbuzuje ve mě strach a nedokážu si představit, že by to měl být hlavní záporák v dalším díle. Ale kdo, když z hlavního adepta jsou teď už jen dva poloviční. Teď ke kladným postavám. Máme jich ve filmu dost, ale ať jsem se snažil sebevíc, nedokázal jsem se s žádnou z nich sžít a kdyby kterákoliv z nich umřela, asi bych u toho ani nemrknul. Nakonec ještě doplním, že je super, že máme ve filmu i asiatky, abychom to měli multikulti a nikdo se necítil offended. Příště už jen přidat muslimskou transexuální lesbičku, raw bio paleo vegan gluten free jídlo do space baru a budeme tu mít všechno. Sečteno podtrženo tu máme podprůměrné Star Wars a fakt tomu nedám 5* jen proto, že to má nálepku Star Wars jako spousta místních recenzentů. 2* dávám za dobrý začátek, dějovou linku wookie a černooranžovobílý pták ve Falconu, Carrie Fisher, Marka Hamilla, kamenem rozbitou kárku na ostrově, hudbu a efekty. Původní trilogii, pomstu sithů a Rogue One to opravdu nepřekonalo. Na devítku půjdu naprosto bez očekávání a maximálně mě mile překvapí. Držím tvůrcům palce a pevně věřím, že další díl již bude opět stát za to.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Po zhlédnutí páteho dílu jsem si řekl "nejlepší díl, ale chyběly mi tady závody". Šestka vyplnila moje očekáváni na 100% a ikdyž tam bylo pár přehnaných scének (například skok Vina Diesela na dálnici při scéne s tankem) tak jsem si tento film velmi užil. A když na konci filmu pustili úryvek z Tokio driftu, tak jsem si říkal "nechali jste naživu Letty, nechte přežít i Hana". To už by bylo ale asi moc a nejspíš se mi to v sedmičce nevyplní, ovšem poslední scénka s Jasonem Stathamem to zase krásně otevřela. Ať už je v kinech sedmička. Dle mého názoru se jedná o nejlepší díl série a dávám mu 88%. Přeci jenom si musím ještě nějaká procenta nechat na sedmičku :)

plakát

European Poker Tour (2005) (pořad) 

EPT je jedna z nejlepších pokerových sérií. Český komentář není rušivý a dobře v pořadu sedí. A pro ty co píšou že poker hrají jenom gambleři, můžu říct, že jste buď blbci, nebo nevzdělaní lidi v oblasti pokeru. Víc se k tomu nemá cenu vyjadřovat, protože dotyční si stejně budou stát za svým i když o tom nic neví.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

První série perfektní - víme co je cílem, kam jdeme a proč tam jdeme. Nakonec zjistíme, že musíme jít jinam. Druhá série by se dala natlačit do dvou dílů. Příběh se zde nikam, ale vůbec nikam nepohne a celá série je pouze o tom, jak přežívají na farmě. Pouze poslední díl stojí za to + se v něm dozvíme jednu zajímavou věc. Mno a třetí série mi přijde celkem jako propadák. Pouhé protahování, díly o ničem a to co roztáhnou na celou sezónu by se opět dalo natočit ve dvou dílech. Co se týče hlavní příběhové linie (o snaze zachránit se a najít protilék na nemoc, nebo případné uzdravení nemrtvých), tak ta se zastavila na konci první série. Pokud s tímto původně úžasným seriálem nezačnou něco dělat tak dopadne špatně.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Do tohoto filmu jsem šel s tím že to bude blbost. Jsem rád, že jsem se tak obrovsky spletl. Tento film je podle mě velmi dobře vyrobený. Skvělé postavy, vizuální efekty, hudba,... uvidíme co na to scénář roztahaný do tří filmů. To je tak jedna z mála výtek, že sem tam jsou scény, které akorát protahují příběh, ovšem na druhou stranu nepůsobí vůbec nudně. Filmu dávám 80% a uvidíme jak dopadnou další díly.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Opravdu skvělý seriál. Poslední série (Válka zatracených) byla víc než luxusní. Jediné co mě mrzí je konec. Tajně jsem doufal, že to dopadne lépe. Opravdu zasloužených 5 hvězd

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Fanouškům akčních filmů se film velmi zavděčí, protože akce je zde opravdu hodně a najde se zde i pár opravdu dobrých vtípků ... Na tento film bych vám doporučil zajít bez vašich drahých poloviček xD

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Tento film mě vážně dostal. Na začátku skvělá pochmurná atmosféra a poté pořádné rozjetí. Film byl vážně skvělý. Výborný scénář a samozřejmě perfektní konec. Navíc v jednom kuse úžasné hudební podbarvení. Velmi dobré zakončení trilogie. 95%

plakát

Avengers (2012) 

* za nápad * za zpracování * za herecké výkony * za hudbu + efekty * za TOTAL KNOCKOUT od Hulka xD Fakt skvělý film. viděl jsem to na úctyhodné čtyři hvězdičky, ovšem ta pořádná bitka na konci to korunovala na pět hvězd. Film rozhodně doporučuji.