Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Helen (2009) 

Dostatečně kvalitní drama na téma deprese. Nikdy nevíte kdy příjde, jestli se nestaví i u vás. Sandra Nettelbeck si poradila velmi dobře. Kdo nezná nemůže pochopit, tahle interpretace přiblížení světa , kdy se svět stane bezejmenou tmavou noční můrou je určitě přínosem. Veronica decides to die je proti tomu falešná pohádka. Mírná šablona no a co má být. U mě určitě Ashley Judd, Goran Visnjic, Lauren Lee Smith podali nadstandartní výkon. Tak si dejte k sledování banány, nebo sklenici mléka příliv tryptofanu zvýší hladinu serotoninu :)

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

V obsazení skvělí herci, J.Carrey, E. McGregor, ale stejně jsem se moc nepobavila.Což chápu, když si uvědodomím, že je to dle skutečné události. Zvykla jsem si na to, že Jim mě rozesmívá, ale ke konci se to změnilo v melodrama, což pro mě mělo trpkou příchuť a do smíchu mi nebylo. Bohužel na mě v tu chvíli působil rozporuplně,ale vtipné scénečky ala taneček a líbačka chlapi uhráli skvěle. Nakonec jsem ráda, že je tu dost pozitivních ohlasů i když se jedná o gay tématiku. Tímto reaguji na uživatele či uživatelku, která/ý/ si nebral servítky jen malá vsuvka do genetiky pro tohoto uživatele. Tady se jedná o recesivní a dominantní geny, jež ovlivní vznik pohlavního genu DNA. Bohužel to tito lidé neovlivní, kdykoliv si můžete něco o této tématice něco přečíst a né předem odsuzovat. A zrovna tak teprve,když to jde do kin, víte přece o co půjde a máte svobodnou volbu, zda na to jít či ne. Vy ostatní jste skvělí, snažíte se to pochopit a to je fajn, že padají tabu sice pomalu,ale ano.

plakát

Julie a Julia (2009) 

Moc hezká podívaná, jenže mi to místy moc neladilo. Přechody z minulosti do současnosti byly fajn. Moje oblíbenkyně M. Streep hrála perfektně, ale musím ji udělit mínus body .Viděla jsem to v originále a angličtina s jejím francouzským přízvukem byla pro mě děs. Takže vaříme a vaříme, mňam. Povzbudilo mi to chuťové buňky, takže doporučuji před filmem nebo po filmu něco zakousnout.

plakát

Krvavý Valentýn (2009) odpad!

Mě se to nelíbilo, pod název Krvavý Valentýn, narafičit takové téma?Patrick Lussier se u mě teda nevytáhl, na pointu jsem přišla hned na začátku, tedy na to kdo je vrah. No a obleček horníka mě opravdu nestrašil a ani nebude!

plakát

Láska na druhý pohled (2009) 

Co k tomuhle říct, nejkrásnější scéna na začátku, kdy ostří nože krájí na tenké plátky citron, který pak skončí v sklenici s kostkami ledu:-) a pak už jen nuda a pro mě vyloženě nesympatický Aaron Eckhart aspoň v téhle roli. Jenny takovou roli už ne. Třeba Až tak moc tě nežere mělo aspoň štávu, ale tady byla šťáva jen v tom citronu.

plakát

Leaves of Grass (2009) 

Proč tak trapný scénář, asi nechápu? Strašně nudné, opravdu jsem se přemáhala, abych to viděla dokonce. Asi jako nás tu většina kvůli Edwardu Nortnovi. Bez něj už by to byla katastrofa. Norton si zaslouží hrát ve skvělých filmech, ne zachraňovat nerozvinuté scénaře!

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Tohle se fakt nepovedlo , bylo to až moc překombinované, tu 1* za super hlášku Evy Holubové : "tak na to ti sere bílý Tesák"

plakát

Lítám v tom (2009) 

Skvělý film roku 2009. Velmi působivý scénář ucelený,sarkastický se skrývanou ironii. Komedie to není, ale moje gusto Jason Reitman dokonale uspokojil. Ryan, kterého ztvárnil pořád charismatický G.Clooney, role mu sedla jako ušitá na míru. Lítá v tom a pak lítá ve všem ještě víc .Často se pod tvrdou slupkou skrývá jemné jádro. Přestože, je to pohled hlavně na americkou současnost- velmi zajimavé.Vera Farminga je tam božská a Anna Kendrick mi konečně ukázala, že v ní něco je.

plakát

Masakr v kopcích (2009) 

Stauton Hill stál za starou bačkoru společně s českým dabingem ho lze přirovnat k nějaké tuctové hororové parodii. Herci nejsou příliš dobří, záporné postavy si stojí líp. Trochu je to zmatené, syn slavného otce mladý G. Cameron Romeo kopíruje ty lepší, ale to se nepovedlo. Tak snad příště bude vlastní originál, ještě nebudu lámat hůl.

plakát

Mrtvý sníh (2009) 

Dead Snow málodchaplný horor od 30letého Tommyho Wirkola, jež je teprve na svém začátku. Musím napsat, že jsem k němu přišla jako slepý k houslím. Než jsem zjistila, že to je zas komediální hororový žánr nevědoucí do čeho lezu. Tak mě napadala myšlenka z kterého castingu vybrali tak dementní herecký komparz, naštěstí mi svitlo. Originalitu to nezapře. Ale osobně se přiznám, že přestože horory jsou můj oblíbený žánr, co se týká zoombiků už jich mám plné zuby. Jako nacisti, to byla zas změna, ale už je tu opravdu zombieland.