Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (960)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Myslel jsem, že dám plný počet hvězd, ale…. Vizuál paráda. Skvělá hudba. Příběh má logiku. Výborné herecké kreace. Ale… autoři pošlapali originál. Kde je mandat rodiny Altreidů, co se v pokračování obětoval, kde je žena a synové Jamise, proč je Alia pořád v těle matky po dva roky a tím chybí propojení Vody života a Alii a její zásah do života Barona. Taky mi chybí konfrontace Lady Jasicy a Hallecka. Proč to aspoň neudělali, že Chani odchází a sáhne si na břicho, když už tam nebyl prvorozený Leto, který umírá. A to nejmíň logické na závěr. Pokud se to odehrává kratší dobu než devět měsíců, jelikož Alia je pořád v břiše, tak vývoj Paula v mesiáše a jeho zrod a vedení války je příliš rychlý. Jinak moc velká paráda.

plakát

Knuckles (2024) (seriál) 

Na tento seriál jsem se opravdu těšil. Po dvou filmech jsem doufal, že se bude jednat o výplň mezi dvojkou a trojkou, který pojede na stejné vlně. Začátek byl slibný. Měli jsme tu staré známé postavy, dokonce postavu “mistra” Knucklese. Máme tu odkaz na filmy i v podobě polovičky původní dvojice. Knuckles, Chvostík, Sonic tu jsou svou energií i hlasem. Dokonce ti byl odkaz o na Jimmyho tedy doktora, ale poté přišel jeden debýlek, holčička a já až téměř do konce seriálu či sezóny si marně lámal hlavu, zda koukám na plnotučnou výplň k trojce nebo něco jako na Alfa spojený se Sam doma s debilními zlodějíčky. Takový potenciál a dostali jsme Alfa - sám doma. Bohužel.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Sice nadhodnocuji, ale tak mizerné hodnocení si to nezaslouží. Hanit film, že je to vykrádačka nebo předělávka Sedmi statečných je fail. To je, jako kdyby jste hanili Sedm statečných, že je předělávka Sedmi samurajů nebo že Star Wars je vykrádačka Duny nebo Lion King je vykrádčka Hamleta. Když je něco předem takhle už avizováno. Ano plochý děj to je, ale to je i "předloha". Co mohu vytknout jsou opravdu některé dialogy, které jsou dost naivní. Ale taky to není reálný příběh a je to pohádka. A k pohádce naivita patří. Co mě baví, to jsou odkazy na původní film. Nejen Japonka a pomrkávání po dětech a s ními souznění jako Bronson ala Bernardo, ale určité záběry jako Bronson s píšťalkou, tady samozřejmě bez píšťalky. Její smrt kvůli  dítěti, ale i ty pohledy v obilí. Bavil mě robot, který s parožím a v tom šeru připomínal lovce Horna z Robina Hooda ze seriálu z osmdesátek... Takhle bych mohl  pokračovat. Bavilo mě, jak si s tím Zack pohrál a baví mě ono univerzum. Je to pohádka, drsná pohádka, a tak je třeba na to nahlížet. Je mi jedno, že patřím k menšině. Ani neříkám, že ve většině je síla a tam je pravda, an obráceně. Prostě můj subjektivní názor - názor člověka, co má nakoukáno mnoho filmů - naivních i realistických a je třeba rozlišovat. Mnoho lidí zapomnělo právě na tyto niance filmů a knih. Určitě by mě zajímaly rozšířené verze těchto filmů.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria (2024) (seriál) 

Já tyhle “kraťasy” ze světs SW mám moc rád. Už první sezóna nebo-li přesněji Tales of Jedi mě přesvědčila, že se jedná o slušný počin, který je dospělý, ač animovaný, má punc seriálu Klonových válek, ač jemněji kratši, ale zato údernější. Přál bych si víc takových sezón a dílů, které svou kvalitou strči do kapsy poslední trilogii i hrané seriály. Přeji si toho víc, ale kvalita hold převíší kvantitu. Ale budu doufat v další sezóny.

plakát

Africké královny - Nžinga (2023) (série) odpad!

Tento dokudrama seriál má pozitivum jen v tom, že se dozvídáme něco o postavách a že žily. Ale jinak překrucování a přepisování historie a vymývání mozků. To by nemělo se nazývat dokudramatem. Není to ani drama a už vůbec ne "doku".

plakát

Africké královny - Sokové (2023) (epizoda) odpad!

Tento dokudrama seriál má pozitivum jen v tom, že se dozvídáme něco o postavách a že žily. Ale jinak překrucování a přepisování historie a vymývání mozků. To by se nemělo nazývat dokudramatem. Není to ani drama a už vůbec ne "doku". Koho dál počernošíte a koho dál pošpiníte. Mám rád Kořeny, miluji, filmy, dokumenty, kde černoši hráli historickou roli. Ale proboha proč takhle prznit historii.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Seriál jsem si náramně užil. Kdo má srdce pravých Star Wars musí se cilit blahem. Nejdřív mi chyběl na konci každého dílu ony Art worky, které jsem si oblíbil u Mandalorianu či Bobu Fettovi. Taky hudba v závěru svou aranží, ale i vizualizací, nápadně připomínala Hru o trůn, ale nakonec jsem najel na vlnu. Ač na můj vkus tu bylo moc ženskypch hrdinů, tak mi to moc nevadilo. Dostali jsme zpět skoro všechny hlavní hrdiny z Rebels. Škoda, že se nám tu neobjevil na chvíli Zeb. Ale kdo ví, třeba příště. Ale aspoň jsme ho měli v Mandovi. Otevřený konec vítám a už jsem se o něm rozpovídsl v poslední epizodě. A že někomu vadí, že je vhozen do děje a nezná Rebels. To není vina seriálu. Lidí chcou dneš vše přímočaré a vidí vše jako jednoduchou počítačovou hru. Já děkuji Fionovi za Ahsoku. Jo a těším se na druhou sezónu, v kzerou doufám, a na Luka a Maru Jade. Obvzlášt na Maru se těším. A moc potěšila sova.

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Ahsoka je zpět. Animované postavy v hraných podobách fungují. Je fajn vidět nejen opět Ahsoku se svými pohledy a úšklebky, ale i Sabine či Heru a číču. Doufám, že se objeví brzy i nějací chlapi (a nejen jako hologram), ale jako třeba Garazeb, který už se objevil v Mandalorianu. Zamrzely mě závěrečné titulky, že se neobjevily art worky. Ale závěrečná hudba a vizuál spíš připomněla Hru o trůny. Potěšili i malá camea čí přímý odkaz na animované Rebels ala obrázek postav. Jo a překladatelé jazyka, proboha, když prvně mluvíte, že se objevil Jedi nebo mluvíte o učedníku, nemůžete hned mluvit o Jediice či učednici či rytířce, když ještě není zřejmé jakého pohlaví je, i když se to tuší....

plakát

Ahsoka - Část 3: Čas odletu (2023) (epizoda) 

Výcvik potěšil, hádka Herou s radou potěšila, pomrkávání po Rebels a syn Hery a Kanana taky mile potěšil, Ahsoka ve vesmíru potěšila, padawanka od Baylana mě čím dál víc zajímá a její divokost v očích přitahuje pozornost. Ale řeč Ahsoky, že každý má v sobě Sílu mě trochu vyděsila a nakrkla. Buď to řekla, aby dodala Sabine odvahu a povzbudila ji, protože ji potřebuje (a ví že z ní nikdy nebude Jedi) a nebo popírá a bortí vybudované  poslání a zrození Jediů. Mini-chloriany by ztratili logiku. Doufám v to prvé.